Brskaj po avtorjih

Kobe Boris

Boris Kobe (1905-1981), arhitekt, slikar, ilustrator in scenograf, je leta 1929 diplomiral na Tehniški fakulteti v Ljubljani na oddelku za arhitekturo pri arhitektu Jožetu Plečniku. Študij je nadaljeval med leti 1930 in 1931 na Academie de la Grande Chaumiere v Parizu.

Kobetovo slikarstvo sodi med slovenske modernistične slikarje 50 tih let. Njegov najbolj priljubljen slikarski motiv je slovenska krajina, slikana s hitro potezo in vedno s prisotnostjo tamkajšne arhitekture. V naslikanih stavbah je čutiti roko natančnega arhitekta.

Boris Kobe je bil pomemben ustvarjalec na številnih umetnostnih področjih. Bil je ljubljanski mestni arhitekt (1938), od leta 1946 pa tudi vodja oddelka za visoke gradnje in urbanizem pri Mestnem ljudskem odboru Ljubljana. Leta 1962 je postal redni profesor na tedanji Fakulteti za arhitekturo (TUŠ). Med leti 1951-1952 je bil dekan na TUŠ, nato pa ponovno me leti 1961 in 1962 dekan celotne FAGG. Ukvarjal se je z ilustracijo in za svoje delo na tem poročju prejel številne nagrade. Bil pa je tudi pomemben slovenski filmski in gledališki scenograf. Med najpomembnejšimi filmskimi scenografijami je gotovo njegovo delo za film "Na svoji zemlji". Leta 1977 je prejel Prešernovo nagrado.

Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.
Razvrsti po: 
Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.

Prodaja umetnin

Galerija sloART.si vam nudi veliko možnosti za prodajo vaših umetniških del:
- komisijska prodaja
- zasebna prodaja
- tiha prodaja
 

 

Obveščajte me

sloART e-novice

Naročite se na e-novice galerije sloART.si in bodite obveščeni o novostih, ponudbi in dogodkih. Naročite se »
Izbrana ponudba
Iščete določenega avtorja ali umetniško delo in želite biti obveščeni o izbranih ponudbah galerije sloART.si?

Spremljajte nas na                
 

Tiha prodaja

Oglejte si seznam vrhunskih umetnin v tihi prodaji.
  • Zoran Mušič
  • Marij Pregelj
  • Rihard Jakopič
  • Stane Kregar
  • Živko Marušič
  • France Mihelič
  • Ivan Napotnik
  • Peter Černe
  • Ivan Meštrovič

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies).

Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov


Največja ponudba vrhunskih umetnin na sloART.si

Galerija sloART z največjo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji

Galerijo sloART združuje strokovnost, tradicija, transparentnost in spoštljiv odnos do umetnosti. Galerija sloART ponuja več kot 2.000 vrhunskih umetnin. Vas zanima izbrana umetnina? Kontaktirajte nas.

Oglejte si ponudbo vrhunskih umetnin na sloart.si

Imate radi umetnost?

Naročite se na obveščanje galerije sloART.si.Več tisoč ljubiteljev umetnosti spremlja ponudbo galerije sloART.si tudi preko Facebooka in Twitterja.