Aleksij Kobal - Bratovševa ploščad - opoldan

1.900 €

akril, olje na platno, signirano na hrbtni strani

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Aleksij Kobal - Bratovševa ploščad - opoldan
Serija 3. sklop - Bratovševa
Avtor Kobal Aleksij
Cena 1.900 €
Medij Slikarstvo
Žanr Arhitektura
Tehnika Olje,Akril
Leto 2018
Višina 30 cm
Širina 40 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

akril, olje na platno, signirano na hrbtni strani

Tematski opis

Dela, ki nastajajo pod naslovom Bratovševa ploščad, so v resnici avto-projekcije prostora, v katerem živim že dalj časa in ki se je, kljub konceptu družbe socialističnega tipa, resno zasidral vame kot reminiscenca številnih trenutkov, tako ali drugače doživetih v čisti romantični skušnji. V ospredju je vselej svetloba ali natančneje njen kot presevanja, ki je bistven prav v določanju zvena - zven, kot ustrezno zvenenje kadra; kakor da bi glasbene vilice ustrezno zazvenele, če bi jih postavil tja. Druga značilnost so podobe, ki se umeščajo na sicer prazne oranžne fasade tipičnih stanovanjskih blokov v sedemdesetih. Te so popolno nasprotje, hočejo biti nasprotje, saj to hočejo moje želje. Hočejo prostoru izvabiti neko drugo/drugačno preteklost, ki ni samo proletarske narave, čeprav se na slednje odzivam s ponosom. Ta renesančna okna, ki zdaj kažejo zaprta polkna zdaj odpirajo pogled v nek drug sanjski pogled, so predmet mojega nezavednega polja. Nič načrtovanega ni, razen zamisli o tem projektu. Kdor se morda sprehodi po Bratovševi ploščadi v tistem pravem trenutku zvena, bo nemara občutil moja dela na podoben način.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Kobal Aleksij
Kobal Aleksij

Rojen je bil 23. oktobra 1962 v Kopru. Leta 1986 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Janezu Berniku. Podiplomski študij iz slikarstva je zaključil leta 1993 pri profesorici Metki Krašovec. Za likovno udejstvovanje je prejel več priznanj in nagrad, med drugim Nagrado Prešernovega sklada za leto 2016. Živi in dela v Ljubljani, kot svobodni umetnik.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!