Alenka Sottler - Svetloba je potisnila dlan

195,30 €

Jedkanica, naklada 1-30

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Alenka Sottler - Svetloba je potisnila dlan
Avtor Sottler Alenka
Cena 195,30 €
Medij Grafika
Žanr Abstrakcija
Leto 2006
Višina 32 cm
Širina 28 cm
Tehnični opis

Jedkanica, naklada 1-30

Tematski opis

Alenka Sottler se je rodila v Ljubljani 1958 v umetniško družino. Njen oče jo je že kmalu navdušil nad umetnostjo, to pot pa je sledila po končani srednji oblikovalski šoli, ki jo je obiskovala v Ljubljani. Študij je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je kasneje tudi specializirala iz slikarstva. Sprva je samo slikala, leta 1986 pa je začela ustvarjati prve ilustracije za revijo Kekec. Delovanje na področju ilustratorstva jo je kasneje tako prevzelo, da se odtlej posveča predvsem tej tehniki in s svojimi ilustracijami popestri marsikakšno knjigo. Njeno delo je mogoče spremljati na razstavah, tako doma kot v tujini. Njene ilustracije so bile izbrane na ogled v Muzeju ameriške ilustracije v New Yorku .V Italiji potujejo skupaj z mednarodno razstavo ilustracij L'immagine della fantasia po Monzi, Sieni, Trevisu, Veroni, Luganu Rimu in drugih mestih, cikel jedkanic, s katerimi je pospremila pesmi Malcolma de Chazala, pa je trenutno na ogled v pariški Galeriji West–Ist.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Sottler Alenka
Sottler Alenka

Alenka Sottler (1958), slikarka in ilustratorka, je leta 1981 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1983 pa je na ljubljanski likovni akademiji končala tudi specialko za slikarstvo. Dela Alenke Sotter odlikuje risarska spretnost in natančnost izvedbe, ki jima je dodana tudi občutljivost za barvne nianse. Od leta 1986, ko je naslikala prve ilustracije za revijo Kekec, se kot svobodna umetnica posveča predvsem ilustracijam mladinske literature. Ilustratorstvo jo je tako prevzelo, da se odtlej posveča predvsem le temu. ...

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!