Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo)

2.500 €

Železo, mavec, vosek, juta

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo)
Serija Cikel V Belo, Sončnice
Avtor Kranjc Anja
Cena 2.500 €
Medij Kiparstvo
Žanr Figura, Narava
Tehnika Mešana tehnika
Leto 2011 - 2012
Višina 144 cm
Širina 67 cm
Dolžina 20 cm
Teža 5 kg
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Železo, mavec, vosek, juta

Tematski opis

Pri ustvarjanju sledim preobrazbam svojega bitja in svoji zmožnosti biti odprta do tega, kar me neskončno presega, a ves čas vodi. Ker to prenašam v podobe, ki jih nosijo kipi, s figuralnim ciklom ves čas zarisujem pot preobrazbe iz enega stanja v drugo. Zarisujem prehode, »vmesnost«, ko se znajdemo na meji nečesa, kar je bilo, in nečesa, kar šele bo. Vsi sklopi kipov (Drevesa, Gnezda, Gomolji, Seme, Sončnice) so zaustavljeni v prehajanju. Istočasno, ko nekaj umira, se nekaj rojeva. So na vmesnem stanju Življenja in Smrti, prehoda iz znanega v neznano.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Opis katalogov in certifikatov

Katalogi: 1. Anja Kranjc, V Belo, Pilonova galerija Ajdovščina, 2011 2. Kiparstvo danes; kipi, figure in telesa, Center Sodobnih Umetnosti, Celje, Galerija Sodobne Umetnosti, Tomaž Brejc, I. Kočica, P. Tratnik, I. Čerčnik, 2011 3. Telo spoznanja (Anja Kranjc – kipi, Zdenko Huzjan – slike, Nataša Prosenc Stearns – video), Dvorec Novo Celje pri Žalcu, 2016

Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Stanje in poškodbe
Opis stanja in poškodb

Ni poškodb

4. Vse fotografije
Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo) Iz cikla V Belo, Sončnica III
Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo) Pilonova galerija, Ajdovščina
Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo) Detajl, foto: Primož Brecelj
Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo) Dvorec Novo Celje pri Žalcu
Anja Kranjc - Sončnica III (iz cikla V Belo) Miklova hiša, Ribnica
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Kranjc Anja
Kranjc Anja

V svojem kiparskem in slikarskem delu Anja Kranjc raziskuje predvsem tanko mejo med notranjo človeško bitjo in zunanjo podobo telesa: kako z gibi, držami, okončinami, celopostavnimi kipi, figurami, barvami... izoblikovati sodobno eksistencialno resnico o človeškem telesu. Kako danes, v času množičnih medijev, instalacij, tehnološke transumetnosti še govoriti o haptičnem, in v času kapitalistične potrošniške miselnosti razvoja in napredka še govoriti o krhkosti in minljivosti človeške eksistence.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!