Apollonio Zvest

Apollonio Zvest

Zvest Apollonio (1935-2009), slikar in grafik, je leta 1960 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1964 je zakljucil slikarsko specialko pri prof. Gabrijelu Stupici.<BR><BR>Apollonijeve slike so žive in barvite. Znacilna je dinamicnost risarske linije, vehementnost poteze ter žarec in intenziven kolorit. Ukvarjal se je s slikarstvom, grafiko, kiparstvom, risbo, ilustracijo, likovno opremo, mozaikom in scenografijo. Še posebej se je rad ukvarjal z manj znano graficno zvrstjo serigrafijo - sitotiskom. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Zvest Apollonio (1935-2009), slikar in grafik, je leta 1960 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1964 je zakljucil slikarsko specialko pri prof. Gabrijelu Stupici.

Apollonijeve slike so žive in barvite. Znacilna je dinamicnost risarske linije, vehementnost poteze ter žarec in intenziven kolorit. Ukvarjal se je s slikarstvom, grafiko, kiparstvom, risbo, ilustracijo, likovno opremo, mozaikom in scenografijo. Še posebej se je rad ukvarjal z manj znano graficno zvrstjo serigrafijo - sitotiskom.

Med leti 1973 in 1990 je bil redni profesor za grafiko na Akademiji za likovno umetnost. Štiri leta je bil predstojnik graficnega oddelka in prodekan ALUO. Prejel je vec kot 30 domacih in mednarodnih nagrad.

3. Multimedija
Multimedija
Apollonio Zvest Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Apollonio Zvest
Spremljajte avtorja Apollonio Zvest

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!