1. Podrobnosti
Naziv Arjan Pregl - GRRR
Avtor Pregl Arjan
Cena 4.000 €
Medij Slikarstvo
Žanr Krajina, Abstrakcija, Narava, Alegorija, Ostali žanri
Tehnika Olje
Zaznamki Abstrakcija, Barve, Otroštvo, Kot otrok, Pospainterly, Zobje, Veselje, Dentata
Leto 2021
Višina 100 cm
Širina 140 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

olje na platnu

Tematski opis

»Preglove slike si nadenejo masko otroške geste, s katero se umetnik navezuje na strah pred neobremenjeno in s tem nevarno, nenadzorovano in nevodeno ustvarjalnostjo ter neposrednostjo otroške risbe; a hkrati v navidezni igrivi sproščenosti brez cinizma poskuša vrniti veljavo slikarjevi integriteti in otrokovi kreativnosti, ki nikakor ne stojita kar sami na sebi. Obe v osnovi gradita na temah realnega sveta, konstruiranega skozi kompleksne razvojne in kognitivne procese, kot so ugotovili že navedeni mojstri slikarstva prejšnjega stoletja. Pregl se z otroškostjo v slikah zoperstavlja otročji kritiki vizualne umetnosti.« Maja Antončič

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Pregl Arjan
Pregl Arjan

Arjan Pregl spada v generacijo slovenskih slikarjev, rojenih v prvi polovici 70. letih, ki so, po zaključenem študiju na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, v poznih 90. letih začeli z delovanjem v slovenskem likovnem prostoru. Pri svojem ustvarjanju posega na več področij - poleg slikarstva, grafike in ilustracije tudi na področje literature.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!