Arzenšek Adi

Arzenšek Adi

Adi Arzenšek se je rodil 27. decembra 1932 v Ajdovcu pri Novem mestu. V zgodnji mladosti se je družina preselila najprej v Šentjur, kjer je bil učitelj, kasneje pa v Žalec. Leta 1960 si je v Dobriši vasi pri Petrovčah ustvaril družino in dom. Tu je živel vse svoje preostalo bogato in ustvarjalno življenje: tu je leta 1994, star le 62 let, tudi umrl. Po poklicu je bil strojni tehnik, ki pa je že v mladosti v sebi odkril željo po risanju s peresom ali po realističnem slikanju s čopičem. ...

Spremljajte avtorja
1. Biografija
Opis

Adi Arzenšek se je rodil 27. decembra 1932 v Ajdovcu pri Novem mestu. V zgodnji mladosti se je družina preselila najprej v Šentjur, kjer je bil učitelj, kasneje pa v Žalec. Leta 1960 si je v Dobriši vasi pri Petrovčah ustvaril družino in dom. Tu je živel vse svoje preostalo bogato in ustvarjalno življenje: tu je leta 1994, star le 62 let, tudi umrl. Po poklicu je bil strojni tehnik, ki pa je že v mladosti v sebi odkril željo po risanju s peresom ali po realističnem slikanju s čopičem. Kasneje je razvil posebno tehniko gravure na metalnih folijah in je še vedno edini oblikovalec te vrste. Leta 1973 je dobil status svobodnega umetnika. Zgodaj je začel razstavljati, likovna umetnost je postala njegovo življenje, saj se je temu delu ustvarjalnosti v celoti predal. Leta 1966 je prvič razstavljal v Švici in uspel. Dežela in ljudje, ki jih je obiskoval več kot 20 let, so sem mu tako priljubili, da je Švico imenoval kar »moj drugi dom«. Adi Arzenšek je cenjen, samosvoj, edinstven umetnik.

2. Multimedija
Multimedija
Arzenšek Adi Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Arzenšek Adi
Spremljajte avtorja Arzenšek Adi

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja