Augusto de Paolis

Augusto de Paolis

Rojen sem 23. avgusta 1956, v slikovitem staro rimskem mestu Segni, v bližini Rima, v Italiji. Po mami sem slovenskega rodu in sem veliko časa, zlasti do odhoda v umetniško gimnazijo, med počitnicami preživljal pri babici v Novi Gorici. <P >Tu sem si ustvaril prijateljstva, ki trajajo še danes in so me pripeljala nazaj tja, od koder izvirajo moje korenine. Trenutno živim v Novi Gorici.</P> <P >Risati, slikati in kipariti sem začel že zelo zgodaj, vendar sem svoj umetniški stil izoblikoval zlasti med obiskovanjem umetniške gimnazije v Frosinonu. (RM), Italia. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Rojen sem 23. avgusta 1956, v slikovitem staro rimskem mestu Segni, v bližini Rima, v Italiji. Po mami sem slovenskega rodu in sem veliko časa, zlasti do odhoda v umetniško gimnazijo, med počitnicami preživljal pri babici v Novi Gorici.

Tu sem si ustvaril prijateljstva, ki trajajo še danes in so me pripeljala nazaj tja, od koder izvirajo moje korenine. Trenutno živim v Novi Gorici.

Risati, slikati in kipariti sem začel že zelo zgodaj, vendar sem svoj umetniški stil izoblikoval zlasti med obiskovanjem umetniške gimnazije v Frosinonu. (RM), Italia.

V času študija arhitekture v Rimu, sem nekaj časa raziskoval tudi kiparstvo in za svoje delo 'Materinstvo', prejel tudi nagrado v Kulturnega centra Romunske Akademijie v Rimu.

Pozneje sem v glavnem bolj risal in slikal ter se ukvarjal s scenskimi postavitvami..

UMETNIKOVO POSLANSTVO

Posvečam se raziskovanju oblik in transpoziciji barv. Gibanje in ekstremna oblika, kot analiza resničnosti. Onkraj zidu zaznanega realizma, raziskovati nove scenarije in nove življenjske filozofije.

KONCEPTI: Kaj je eksplozija? To je trenutni ogenj (ogenj trenutka), ki zajame in deformira obstoječe.

Eksplodira družba, posameznik, ideje. To, kar je trdno, se preoblikuje v PLAZMO (TRDNO, TEKOČE, ZRAČNO, PLAZMA) in vse se preoblikuje v esenco duha.

Potrebno se je spreminjati. Kako? Vsak intelektualec raziskuje skozi svojo senzibilnost, kulturo in skozi svoje izkušnje pot, ki vodi v nov konceptualni svet.

3. Multimedija
Multimedija
Augusto de Paolis Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Augusto de Paolis
Spremljajte avtorja Augusto de Paolis

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!