Augusto de Paolis

Augusto de Paolis

Rojen sem 23. avgusta 1956, v slikovitem staro rimskem mestu Segni, v bližini Rima, v Italiji. Po mami sem slovenskega rodu in sem veliko časa, zlasti do odhoda v umetniško gimnazijo, med počitnicami preživljal pri babici v Novi Gorici. Tu sem si ustvaril prijateljstva, ki trajajo še danes in so me pripeljala nazaj tja, od koder izvirajo moje korenine. Trenutno živim v Novi Gorici. Risati, slikati in kipariti sem začel že zelo zgodaj, vendar sem svoj umetniški stil izoblikoval zlasti med obiskovanjem umetniške gimnazije v Frosinonu. (RM), Italia. ...

Spremljajte avtorja
1. Biografija
Opis

Rojen sem 23. avgusta 1956, v slikovitem staro rimskem mestu Segni, v bližini Rima, v Italiji. Po mami sem slovenskega rodu in sem veliko časa, zlasti do odhoda v umetniško gimnazijo, med počitnicami preživljal pri babici v Novi Gorici. Tu sem si ustvaril prijateljstva, ki trajajo še danes in so me pripeljala nazaj tja, od koder izvirajo moje korenine. Trenutno živim v Novi Gorici. Risati, slikati in kipariti sem začel že zelo zgodaj, vendar sem svoj umetniški stil izoblikoval zlasti med obiskovanjem umetniške gimnazije v Frosinonu. (RM), Italia. V času študija arhitekture v Rimu, sem nekaj časa raziskoval tudi kiparstvo in za svoje delo 'Materinstvo', prejel tudi nagrado v Kulturnega centra Romunske Akademijie v Rimu. Pozneje sem v glavnem bolj risal in slikal ter se ukvarjal s scenskimi postavitvami.. UMETNIKOVO POSLANSTVO Posvečam se raziskovanju oblik in transpoziciji barv. Gibanje in ekstremna oblika, kot analiza resničnosti. Onkraj zidu zaznanega realizma, raziskovati nove scenarije in nove življenjske filozofije. KONCEPTI: Kaj je eksplozija? To je trenutni ogenj (ogenj trenutka), ki zajame in deformira obstoječe. Eksplodira družba, posameznik, ideje. To, kar je trdno, se preoblikuje v PLAZMO (TRDNO, TEKOČE, ZRAČNO, PLAZMA) in vse se preoblikuje v esenco duha. Potrebno se je spreminjati. Kako? Vsak intelektualec raziskuje skozi svojo senzibilnost, kulturo in skozi svoje izkušnje pot, ki vodi v nov konceptualni svet.

2. Multimedija
Multimedija
Augusto de Paolis Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Augusto de Paolis
Spremljajte avtorja Augusto de Paolis

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja