Baudo Ivanković Slobodan

Baudo Ivanković Slobodan

Slobodan Ivankovič-Baudo (1946), slikar, je leta 1969 diplomiral in 1971 magistriral na Univerzi v Beogradu pri akademiku prof. Nedeljku Gvozdenoviću. Med leti 1976 in 1980 je živel in delal v Parizu (prvo pariško obdobje). Razstavljal je v pomembni galeriji L'oeil de Boeuf. Večkrat je bil izbran na pomembno razstavo Majski Salon v Parizu. Sodeloval je tudi na XI. Bienalu umetnosti v Mentonu, katere pokrovitelj je bila Kneževina Monako. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Baudo Ivanković Slobodan
1. Biografija
Opis

Slobodan Ivankovič-Baudo (1946), slikar, je leta 1969 diplomiral in 1971 magistriral na Univerzi v Beogradu pri akademiku prof. Nedeljku Gvozdenoviću. Med leti 1976 in 1980 je živel in delal v Parizu (prvo pariško obdobje). Razstavljal je v pomembni galeriji L'oeil de Boeuf. Večkrat je bil izbran na pomembno razstavo Majski Salon v Parizu. Sodeloval je tudi na XI. Bienalu umetnosti v Mentonu, katere pokrovitelj je bila Kneževina Monako. V Parizu je potem razstavljal tudi v galeriji Francois Petit, ki ima v stalni zbirki dela Salvadora Dalija, Reneja Margita, Maxa Ernsta in Yvesa Tanguya. Leta 1980 se je vrnil v Slovenijo in se ukvarjal z grafiko. V Parizu je ponovno odpotoval v Pariz leta 1986 je ostal do leta 2001, kar lahko štejemo za njegovo drugo pariško obdobje. Potem se je preselil v Škofjo Loko, kjer živi in dela danes. Sodeluje z galerijami v Sloveniji, Benetkah in Parizu. Baudo je tipičen predstavnik pariških koloristov, uveljavljene L'Ecole de Paris. Njegovo delo "Človek s kletko" je del zbirke Muzeja moderne umetnosti, Georges Pompidue v Parizu.

2. Multimedija
Multimedija
Baudo Ivanković Slobodan Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Baudo Ivanković Slobodan
Spremljajte avtorja Baudo Ivanković Slobodan

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja