Butina Marko

Butina Marko

Marko Butina (1950-2008), slikar, je leta 1975 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1979 je koncal podiplomski študij pri prof. Francetu Kokalju. Nato je pouceval likovni pouk na osnovnih šolah, predaval likovno kompozicijo na Centru strokovnih šol in pouceval&nbsp;likovno teorijo na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo. Bil je vodja ateljeja za stensko slikarstvo Restavratorskega centra RS. <BR><BR>Butinovo slikarstvo je sodilo med nadrealizem, abstraktno umetnost in modernizem. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Marko Butina (1950-2008), slikar, je leta 1975 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1979 je koncal podiplomski študij pri prof. Francetu Kokalju. Nato je pouceval likovni pouk na osnovnih šolah, predaval likovno kompozicijo na Centru strokovnih šol in pouceval likovno teorijo na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo. Bil je vodja ateljeja za stensko slikarstvo Restavratorskega centra RS.

Butinovo slikarstvo je sodilo med nadrealizem, abstraktno umetnost in modernizem. Znacilno zanj je mozaicno kolažiranje in slikanje razlicnih likovnih, simbolno in estetsko nezdružljivih elementov.

Ukvarjal se je tudi z ilustracijo. Sodeloval je z revijama Mladina in Pionirski list. Objavil je tudi vec stripov.

3. Multimedija
Multimedija
Butina Marko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Butina Marko
Spremljajte avtorja Butina Marko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!