Davidović Mile

Davidović Mile

Mile Davidović, rojen leta 1958 v vasi blizu Hlebine v Srbiji, kjer so ustvarjali slikarji naivci, kot Lacković, Generalić, Večenaj. Po izobrazbi ekonomist, se je kmalu začel ukvarjati s slikanjem narave v tehniki olja in slik na steklu. Imel je več kot 300 razstav po vsem svetu, njegova dela so v zbirkah galerij in v privatnih zbirkah. Je član slikarjev naivne umetnosti s sedežem v Parizu in predsednik Združenja za naivno slikarstvo.<br></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Mile Davidović, rojen leta 1958 v vasi blizu Hlebine v Srbiji, kjer so ustvarjali slikarji naivci, kot Lacković, Generalić, Večenaj. Po izobrazbi ekonomist, se je kmalu začel ukvarjati s slikanjem narave v tehniki olja in slik na steklu. Imel je več kot 300 razstav po vsem svetu, njegova dela so v zbirkah galerij in v privatnih zbirkah. Je član slikarjev naivne umetnosti s sedežem v Parizu in predsednik Združenja za naivno slikarstvo.

3. Multimedija
Multimedija
Davidović Mile Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Davidović Mile
Spremljajte avtorja Davidović Mile

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!