Dolenc Anton

Dolenc Anton

Anton Dolenc, rojen1930, zdravnik in slikar, je vstopil v sveti slikanja v ocetovi rezbarski in podobarski delavnici. Od leta 1966 je clan društva slovenskih likovnih umetnikov.<BR><BR>V Dolencevem slikarstvu prevladuje figuralika povezana z razlicno socialno tematiko. V krajinah upodablja predvsem kraške vasi, znacilnosti Istre in otoka Krka. Zadnja dela so posvecena portretni umetnosti (ženski potrtet) in cvetlicnem tihožitju.<BR><BR>Slikar je imel do danes nad sto samostojnih in skupinskih razstav doma in na tujem.<BR><BR></b></b></b></b></b></b>

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Anton Dolenc, rojen1930, zdravnik in slikar, je vstopil v sveti slikanja v ocetovi rezbarski in podobarski delavnici. Od leta 1966 je clan društva slovenskih likovnih umetnikov.

V Dolencevem slikarstvu prevladuje figuralika povezana z razlicno socialno tematiko. V krajinah upodablja predvsem kraške vasi, znacilnosti Istre in otoka Krka. Zadnja dela so posvecena portretni umetnosti (ženski potrtet) in cvetlicnem tihožitju.

Slikar je imel do danes nad sto samostojnih in skupinskih razstav doma in na tujem.

3. Multimedija
Multimedija
Dolenc Anton Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Dolenc Anton
Spremljajte avtorja Dolenc Anton

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!