Hauptman Gabrijela

Hauptman Gabrijela

Mag. Gabrijela Hauptman (1955) je koncala gimnazijo, Pedagoško akademijo, Filozofsko fakulteto in podiplomski študij Management in Education/Management v izobraževanju. Posveca se razvoju šolstva, leta 2011je prejela nagrado Republike Slovenije za življenjsko delo. Predava na višji šoli. Je umetnica na vec podrocjih – slikarstvo in kiparstvo, pisanje poezije ter ucbenikov. Leta 2005 je izdala pesniško zbirko v slovenskem in angleškem jeziku Ob potoku/By the Stream. Leta 2011 je prejela Certifikat kakovosti za abstraktno slikarstvo. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Mag. Gabrijela Hauptman (1955) je koncala gimnazijo, Pedagoško akademijo, Filozofsko fakulteto in podiplomski študij Management in Education/Management v izobraževanju. Posveca se razvoju šolstva, leta 2011je prejela nagrado Republike Slovenije za življenjsko delo. Predava na višji šoli. Je umetnica na vec podrocjih – slikarstvo in kiparstvo, pisanje poezije ter ucbenikov. Leta 2005 je izdala pesniško zbirko v slovenskem in angleškem jeziku Ob potoku/By the Stream. Leta 2011 je prejela Certifikat kakovosti za abstraktno slikarstvo.

Na likovnem podrocju intenzivno ustvarja predvsem zadnjih deset let. Deluje v okviru likovne skupine LILA in se vseskozi izobražuje. Do sedaj je imela šest samostojnih razstav, udeležuje pa se tudi skupinskih razstav v okviru Zveze likovnih društev Slovenije, Javnega sklada Republike Slovenije za kulturo, Društva Lila in ostalih društev, obcasno sodeluje tudi na razlicnih mednarodnih natecajih. Prejela je vec priznanj in nagrad. Pravi:.

»Moja dela odsevajo svet posameznika, ki hrepeni po svetlobi in odkrivanju lastne skrite prvinskosti, a je ujet v današnjem odtujenem svetu. Na iracionalen nacin želim s prispodobami, ovitimi v tancico energij, popeljati k novemu videnju stvarnosti, ki je lahko svetlo ali temno, kot sta dan in noc. Problem je takšen kot ga vidimo, zato je na nas, kako smo se zmožni odlociti. Morda bodo slike olajšale našo izbiro«..

3. Multimedija
Multimedija
Hauptman Gabrijela Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Hauptman Gabrijela
Spremljajte avtorja Hauptman Gabrijela

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!