Jaki - Horvat Jože

Jaki - Horvat Jože

Jože Horvat - Jaki (1930), slikar in grafik, je najuspešnejši predstavnik slovenskih samorastnikov. Izpopolnjeval se je v Karsruheju. Študijsko je potoval v Francijo, Avstrijo, Italijo, Švico, Belgijo in ZDA.<BR><BR>Jakijevo slikarstvo obsega prek 1000 del. Zanj sta znacilna ustvarjalna energija, ki se kaže v divji barvitosti njegovih del in spontana, primarna poteza v risbi. Slika arhetipske podzavedne in fantasticne figure. Cloveška figura pa dominira na platnih.<BR><BR>Jaki je tudi oblikovalec tekstila, tapet, rocno izdelanega papirja, keramicnih plošcic, stekla, kovin in zlata. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Jože Horvat - Jaki (1930), slikar in grafik, je najuspešnejši predstavnik slovenskih samorastnikov. Izpopolnjeval se je v Karsruheju. Študijsko je potoval v Francijo, Avstrijo, Italijo, Švico, Belgijo in ZDA.

Jakijevo slikarstvo obsega prek 1000 del. Zanj sta znacilna ustvarjalna energija, ki se kaže v divji barvitosti njegovih del in spontana, primarna poteza v risbi. Slika arhetipske podzavedne in fantasticne figure. Cloveška figura pa dominira na platnih.

Jaki je tudi oblikovalec tekstila, tapet, rocno izdelanega papirja, keramicnih plošcic, stekla, kovin in zlata. Za svoje slike, ki so del domacih in tujih zasebnih zbirk, je prejel številne nagrade. Vzdevek Jaki mu je nadel hrvaški književnik Slavko Mihalic leta 1958 na razstavi na Reki.

3. Multimedija
Multimedija
Jaki - Horvat Jože Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Jaki - Horvat Jože
Spremljajte avtorja Jaki - Horvat Jože

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!