1. Podrobnosti
Naziv Janja Kosi - Für mein Leben gern Zuhause
Serija Cult of Happiness
Avtor Kosi Janja
Cena 3.400 €
Medij Slikarstvo
Žanr Abstrakcija, Portret, Arhitektura
Tehnika Akril
Zaznamki Figuralika, Figure, Rastline, Rastlinjak, Osebe
Leto 2017
Višina 180 cm
Širina 130 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Akril in sprej na platnu

Tematski opis

BITI SREČEN. Besedna zveza, ki jo lahko prepoznamo kot življenjski cilj naše sodobne kapitalistične družbe. V ljudeh iz katalogov pohištvenih trgovin in domačega dekorja vidimo prototipe dizajna in načina življenja. Oslepljeni od sijaja ne prepoznamo, da nas ta, s svojimi praznimi obljubami, pravzaprav duši. Slika je bila del instalacije, kjer je bila skrita za velikimi sobnimi rastlinami. Na mestu, kjer drugače visijo pripisi s podatki o delu, sta dve QR kodi. Ti sta edin dostop do celostnega pogleda slik. Skeniranje slednih gledalca namreč popelje do Instagram profila z majhnimi reprodukcijami slik. Projekt naslavlja vprašanje o naši percepciji v splošnem pomenu, percepciji na umetnost in o naši predstavi o popolnem življenju, ki jo kreira naš sodoben svet. Čeprav smo v galeriji, je edin način da opazujemo slike za zeleno zaveso preko socialnega omrežja. Večini gledalcev se najverjetneje niti ne bo dalo poskenirati kode. Kakšna je torej moja vloga slikarke v svetu, kjer je že vse bilo narejeno? Je slikarska praksa še sploh smiselna? V instalaciji so rastline tiste, ki odtegnejo pozornost od slik in jo prikujejo nase. Pozornost jim je speljala dekoracija. Ampak, saj je splošno znano, da rastline pozitivno vplivajo na okoliški prostor in posledično na naše dobro počutje. In a ni ravno slednje cilj, za katerega si danes vsi prizadevamo – se počutit dobro in biti srečni.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Kosi Janja
Kosi Janja

Janja Kosi je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je leta 2016 tudi diplomirala in 2020 magistrirala. Za njeno prakso so značilne prostorske postavitve, prepleti različnih medijev, kjer pa je še vedno moč čutiti slikarsko noto. Zanimajo jo predvsem subjektivna percepcija prostora in povezava slednjega s pojmom kraja.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!