Klančnik Stane

Klančnik Stane

Stane Klancnik, rojen 1951 v Mariboru, kot živahen moški v znamenju ovna. Na kreativnem podrocju zaradi nerealiziranih risb »Skice za obnovo Sikstinske kapele«, pricne kot »glasbenik v razvidu« s skupino Apokalipse, kasneje pa se kot avtor tekstov in glasbe dokoncno dekatapultira v skupini Spomini na prihodnost. Kot nerealiziran psihopat in futuristicni glasbenik se odloci uveljaviti kot ludisticni pesnik v pesniški zbirki Umiranje do prvih znakov življenja (knjiga I. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Stane Klancnik, rojen 1951 v Mariboru, kot živahen moški v znamenju ovna. Na kreativnem podrocju zaradi nerealiziranih risb »Skice za obnovo Sikstinske kapele«, pricne kot »glasbenik v razvidu« s skupino Apokalipse, kasneje pa se kot avtor tekstov in glasbe dokoncno dekatapultira v skupini Spomini na prihodnost. Kot nerealiziran psihopat in futuristicni glasbenik se odloci uveljaviti kot ludisticni pesnik v pesniški zbirki Umiranje do prvih znakov življenja (knjiga I.) Tako ga v spremni besedi oznaci Taras Kermauner, ki prepozna bujno domišljijo in mu prizna duhovito poigravanje z besedami, vendar vseeno s svojo poezijo konca kot unicevalec pesmi v pesniški zbirki Umiranje do prvih znakov življenja (knjiga II.). Kot nerealiziran pesnik epitafov in razteleševalec nebes nadaljuje kot mail artist in sodeluje na mnogih na skupinskih razstavah po svetu (Izrael, Nemcija, Francija, Meksiko, Japonska,....). Kot nerealiziran avtisticni artist se pojavi v Muzeju revolucije Celje z konceptualno instalacijo "Kako misliti skulpturo" in promovira idejo dematerializacije kiparskega projekta. Ker ne najde umetnostnega kritika, ki bi implementiral njegove drzne likovne ideje, kot nerealiziran promotor osebnih tektonskih premikov zamenja dlako (še prej zamenja dušo za službo) in se kot inovativni ucitelj ukvarja z robotiko in racunalniško vodenimi modeli. Zaradi stanja duha v šolskem okolju obupan lovi psihicno ravnotežje in se rešuje z avtonomno likovno terapijo, bolje receno, izvaja osebni ritual odlaganja izrisanih idej na listicih v neskoncno število map. Kot kipar sodeluje na razstavi Mestece Celje – alternativa sedemdesetih (Likovni salon Celje, 1999), kjer z repliko omenjene konceptualne instalacije pricakuje pozornost umetnostne kritike. Nobenega dima in ne odmeva. Nic boljše ni tudi na njeni ponovitvi (galerija ŠKUC, Ljubljana 2000). Kot nerealiziran idejalist (obsedenosti od Ideje psihiatrija še danes ne zdravi) se vrne k glasbi in v svojem studiu poskuša nemogoce, postati najstarejši cudežni otrok. Obstane zaradi talentirane mladoletne hcerke, ki mu nehote ubija motiv. Kot nerealiziranemu rock blues kitaristu roka ponovno zdrsne na papir in nastane opus risb »Skice za obnovo Sikstinske kapele«.

 

3. Multimedija
Multimedija
Klančnik Stane Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Klančnik Stane
Spremljajte avtorja Klančnik Stane

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!