Klemen Zupanc - Crash 807.D

1.500 €

Akril, kolaž in fotografija na platno. Možnost kombinacije v diptih ali triptih po izbiri.

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Klemen Zupanc - Crash 807.D
Avtor Zupanc Klemen
Cena 1.500 €
Medij Slikarstvo, Fotografija
Žanr Ostali žanri
Tehnika Akril,Mešana tehnika,Kolaž
Zaznamki Avto, Promet, Nesreča
Leto 2021
Višina 90 cm
Širina 65 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Akril, kolaž in fotografija na platno. Možnost kombinacije v diptih ali triptih po izbiri.

Tematski opis

»Na začetku je bil trk. Trk avta.« n.n. Takoj na začetku nam pade na pamet film kanadskega režiserja Davida Cronenberga. Film pripoveduje zgodbo o skupini ljudi, ki jih spolno vznemirjajo avtomobilske nesreče – gre skratka za obliko paraphilije. Protagonisti njegovega filma Crash (1996), ki so bili poškodovani v avtomobilski nesreči, to občutijo kot stimulativen dogodek. Režiser fizično transformacijo telesa prepleta s psihološko in gledalcu preprečuje običajno identifikacijo s filmskimi liki. Namesto posrednega uživanja v seksu in poškodbah, se gledalec znajde v vlogi pasivnega voajerja. Rana je »pogoj našega fizičnega in socialnega življenja« poudarja Parveen Adams, a v Cronenbergovem filmu ni »travmatizirana« in to navdaja gledalca s frustracijo. Destrukcijo lahko torej razumemo kot plodno dejanje in ne zgolj kot nekaj uničujočega. Tudi aktualni projekt Klemna Zupanca »S tekočega traku v crash/srečanje« pričenja umetniški akt z destrukcijo, ki jo razume kot nov začetek. To kar nam na prvi pogled ponuja kot naravno stanje, je skozi več faz dela natančno konstruirano. Fotografije na platnih niso posnetki pravih razbitin avtomobilskih nesreč, temveč poustvarjene situacije in povečane podobe zmečkanih otroških igrač. Ko podobe trkov razširi po vsem galerijskem prostoru dobimo situacijo verižnega trčenja. Kar nekaj elementov dela Zupančevo slikarsko instalacijo posebno in netipično: uprizorjenost, izmišljenost dogodka, princip montaže, multiplikacija in cinematičnost. V prostoru razširjenega slikarstva uspešno demaskira in razkriva postmedijsko konstrukcijo dogodka in procesov, v katerem Amarillo Texas, Bonifika, Hofer in avtomobilska industrija plešejo isti začarani ples. Vir besedila: http://www.zavod-parasite.si/slo/?s=klemen+zupanc

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Vse fotografije
Klemen Zupanc - Crash 807.D Glavna fotografija
Klemen Zupanc - Crash 807.D Fotografija z okvirjem
Klemen Zupanc - Crash 807.D Fotografija ozadja
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Zupanc Klemen
Zupanc Klemen

Akademski slikar Klemen Zupanc je leta 2016 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2013 je prejel Prešernovo nagrado za študente. Svoja dela razstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Trenutno kot samozaposlen v kulturi deluje na področju grafike in slikarstva. Za izhodišče svojega ustvarjanja pogosto jemlje banalnosti vsakdana, ustaljenih načinov bivanja in operiranja v tako zvanem civiliziranem svetu. Hudomušno in obenem kritično izraža doživljanje sveta okrog sebe in sebe v njem.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!