Lapajne Tone

Lapajne Tone

Tone Lapajne (1933-2011), kipar in slikar, je leta 1961 diplomiral iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1965 je na ALU opravil specialko pri prof. Borisu Kalinu. Sprva je bil kipar. Od leta 1975 pa se je uveljavil kot slikar. Slikal je z akrilnimi barvami in predvsem z barjansko zemljo nanešeno na juto ali platno. Uporabljal je prek 50 različnih tipov zemlje, s katerimi je upodabljal krajino okolice okrog sebe. Bil je dobitnik številnih nagrad in priznanj. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Lapajne Tone
1. Biografija
Opis

Tone Lapajne (1933-2011), kipar in slikar, je leta 1961 diplomiral iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1965 je na ALU opravil specialko pri prof. Borisu Kalinu. Sprva je bil kipar. Od leta 1975 pa se je uveljavil kot slikar. Slikal je z akrilnimi barvami in predvsem z barjansko zemljo nanešeno na juto ali platno. Uporabljal je prek 50 različnih tipov zemlje, s katerimi je upodabljal krajino okolice okrog sebe. Bil je dobitnik številnih nagrad in priznanj. Leta 1977 je prejel nagrado Prešernovega sklada za razstavo kipov v Mali galeriji v Ljubljani.

2. Multimedija
Multimedija
Lapajne Tone Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Lapajne Tone
Spremljajte avtorja Lapajne Tone

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja