Medved Drago

Medved Drago

Drago Medved, novinar, publicist, slikar (rojen 1947 v Ponikvi pri Grobelnem) je bil po ljubljanski Šoli tiska in papirja sprva ročni stavec v Celjskem tisku. Ta poklic je izumrl, občutek za črko in oblikovanje pa je ostal. Tedaj se je začel tudi ukvarjati z grafiko in slikanjem, še intenzivneje od leta 2006, ko se je upokojil.<BR><BR>Pretežno dela z akrilom na platnu in v mešani tehniki. Je član celjske likovne skupine Pro tempore. Doslej je imel 23 samostojnih in 24 skupinskih razstav doma in v tujini. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Drago Medved, novinar, publicist, slikar (rojen 1947 v Ponikvi pri Grobelnem) je bil po ljubljanski Šoli tiska in papirja sprva ročni stavec v Celjskem tisku. Ta poklic je izumrl, občutek za črko in oblikovanje pa je ostal. Tedaj se je začel tudi ukvarjati z grafiko in slikanjem, še intenzivneje od leta 2006, ko se je upokojil.

Pretežno dela z akrilom na platnu in v mešani tehniki. Je član celjske likovne skupine Pro tempore. Doslej je imel 23 samostojnih in 24 skupinskih razstav doma in v tujini. Sodeloval je na 15 - likovnih kolonijah v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Srbiji in Češki.

Njegove slike so polne toplih, zemeljskih barv, kar izhaja iz opredelitve obsežnega cikla, ki ga gradi že nekaj let pod naslovom Archeo mystica. »S pastozno maso zasnuje osnovne reliefne oblike htonično razbrazdanih ploskev, ki jih nato poslika v prevladujočih modulacijsko konstrastno učinkujočih modrig, rdečih in oranžnih odtenkih ter dopolnjuje z nanosi zlate barve…prevladujoči likovni objekti so torej pravokotniki, vsebujoč proporce zlatega reza, saj gre dejansko za podaljšane kvadrate v smislu starodavnih magičnih simbolov…«, je o slikarju zapisal likovni kritik Mario Berdič.

3. Multimedija
Multimedija
Medved Drago Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Medved Drago
Spremljajte avtorja Medved Drago

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!