Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1

970 €
Cena za izposojo: 80 € za 3 mesece

interaktivni LCD ekran - notranjost s poškodovano matriko; del fluidne interaktivne multimedijske instalacije

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1
Avtor Trampuž Nejc
Cena 970 €
Cena za izposojo: 80 € za 3 mesece
Medij Ostali mediji
Žanr Abstrakcija, Ostali žanri
Tehnika Instalacija
Zaznamki Napaka, Glitch, LCD, Poškodba, Interaktivno
Leto 2017 - 2018
Višina 6 cm
Širina 36 cm
Dolžina 30 cm
Okvir Ni podatka
Tehnični opis

interaktivni LCD ekran - notranjost s poškodovano matriko; del fluidne interaktivne multimedijske instalacije

Tematski opis

Ekran je sestavni del fluidne multimedijske instalacije, ki je v eni izmed svojih oblik poleg bila razstavljena tudi samostojno v +MSUM in skupinsko v MGNG na razstavi Futurologija; v katalogu slednje je instalacija opisana tako: “S prihodom sodobne tehnologije in predvsem umetne inteligence človek vse več funkcij, odločitev in moči polaga v roke tehnologije in računalniških algoritmov, ki sprejemajo velike količine vizualnih podatkov, jih analizirajo ter se na podlagi tega pogosto popolnoma samostojno odločajo (npr. pri strojnem vidu – tudi v vojski, nadzoru množic in posameznikov itd.). Kaj pa se zgodi, če tehnologija izstopi iz pričakovanih okvirov – če umetna inteligenca na podlagi napačne podobe sprejme napačno odločitev? Običajno (tehnološko) napako smatramo kot nekaj nezaželjenega. Ta je sicer lahko neškodljiva, če je pričakovana – nepredvidene napake pa so težko nadzorovane ter se obnašajo po svoje in so zato lahko tudi nevarne. Napaka pa ni nujno negativna. Kreativnemu ustvarjalcu omogoči izhod iz predvidenega, pričakovanega ter odpira nova polja ustvarjanja. Pomemben vidik je (navidezna) naključnost, ki se pri tem pojavi. Ustvarjalec izgubi popolni nadzor, ki ga deloma prevzame tehnološka napaka. Ko pa vsaj deloma ugotovi zakonitosti neukročene napake, lahko z njo vzpostavi sožitje, kar mu omogoča ustvarjanje novih podob, do katerih brez izkoriščanja napake ne bi mogel priti. Avtor je za izhodišče projekta vzel dva tehnološka elementa vizualnega. Prvi je fotoaparat, ki vizualni material ustvarja – in ima na senzorju tovarniško napako. Drugi element so ekrani, ki jih ljudje uporabljamo za opazovanje digitalnih vizualnih podob. Tudi ekrani vsebujejo napake – kot posledice poškodb na vezju in na matrikah. Umetnik s tem opozarja na negativne plati tehnologije, ki preokupira življenje modernega človeka, a je ob tem vedno podvržena napakam. Obenem pa to tehnologijo občuduje, ravno tako kot napake, ki se tu pojavljajo.”

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Stanje in poškodbe
Opis stanja in poškodb

Zgolj predvidene in namerne poškodbe. Interaktivnost in podoba zaslona se sčasoma spreminja.

4. Vse fotografije
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Glavna fotografija
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Spremenljiv detajl
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Na razstavi Futurologija
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Na razstavi v +MSUM
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Spremenljiv detajl
Nejc Trampuž - (Dis)funkcija/LCD_1 Spremenljiv detajl
5. Multimedija
Multimedija
Detajl interakcije z zaslonom
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Trampuž Nejc
Trampuž Nejc

Nejc Trampuž (1993) intermedijski umetnik in fotograf mlajše generacije. Trampužev fokus je družbeno, tehnološko in zdaj predvsem okoljsko angažirana kritika. Sporoča jo skozi svoja dela, ki prehajajo med različnimi sodobnimi, s tehnologijo povezanimi mediji in pristopi. Diplomiral in magistriral je iz fotografije na ALUO, za svoje delo pa je bil večkrat nagrajen. Razstavljal je na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah ter festivalih tako v Sloveniji kot v tujini, gostoval na okroglih mizah in bil član strokovnih žirij.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!