Nejc Trampuž - Pustite mi vsaj sanjati (I) - print

150 €
Cena za izposojo: 80 € za 3 mesece

Digitalni kolaž, sestavljen iz podob, generiranih z umetno inteligenco; v svetlobni škatli, EA + 1-22

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Nejc Trampuž - Pustite mi vsaj sanjati (I) - print
Serija Pustite mi vsaj sanjati
Avtor Trampuž Nejc
Cena 150 €
Cena za izposojo: 80 € za 3 mesece
Medij Ostali mediji
Žanr Krajina, Portret, Figura, Arhitektura, Narava, Ostali žanri
Tehnika Kolaž
Zaznamki Kolaž, Narava, Živali, Gore, Krajina, Človek, Voda, Morje, Digitalno, Ekologija, Okolje, Fotomontaža, Umetna inteligenca, Generativno, Solarpunk
Leto 2022
Višina 35 cm
Širina 69 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Digitalni kolaž, sestavljen iz podob, generiranih z umetno inteligenco; v svetlobni škatli, EA + 1-22

Tematski opis

Ne tako daljna prihodnost zaradi intenzivnih človekovih posegov v naravo iz vidika opazovalca v letu 2022 res ne izgleda optimistična. A kljub temu ne želim podleči temačnim pretečim grožnjam in strahu, ki se širi predvsem med mlajšimi generacijami. Z nastajajočo serijo kolažev Pustite mi vsaj sanjati. obračam miselni tok in sanjam o tem, kako pa bi vseeno lahko izgledala idealizirana družba prihodnosti. Raziskujem, kako naj spremenimo naš egocentrični miselni ustroj, se odrečemo presežkom in pretiranem udobju, povrnemo povezanost med naravo in človekom in se naučimo z njo sobivati. Pri tem pa ne verjamem, da se moramo odreči in obrniti hrbet vsemu, kar nam ponujata sodobna družba - in z njo tehnologija. Verjamem, da je lahko tehnologija škodljiva (kar se zrcali tudi v našem vplivu na naravo in ekosistem), a če je uporabljena odgovorno, premišljeno in s pravim ciljem, je tudi koristna in dobrodošla. Tudi sam si pri generiranju podob, iz katerih tvorim kolaže, pomagam z najnovejšo tehnologijo - umetno inteligenco. Razvoj le-te napreduje bliskovito, najnovejša orodja pa omogočajo tudi generiranje sorazmerno realističnih, ali pa surrealnih podob; zgolj na podlagi vnešenega besedila.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Trampuž Nejc
Trampuž Nejc

Nejc Trampuž (1993) intermedijski umetnik in fotograf mlajše generacije. Trampužev fokus je družbeno, tehnološko in zdaj predvsem okoljsko angažirana kritika. Sporoča jo skozi svoja dela, ki prehajajo med različnimi sodobnimi, s tehnologijo povezanimi mediji in pristopi. Diplomiral in magistriral je iz fotografije na ALUO, za svoje delo pa je bil večkrat nagrajen. Razstavljal je na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah ter festivalih tako v Sloveniji kot v tujini, gostoval na okroglih mizah in bil član strokovnih žirij.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!