Petrovič - Čonč Stane

Petrovič - Čonč Stane

Stane Petrovič-Čonč, slikar in grafik je že kot učenec črkoslikarske stroke nakazal, da bo svoje slikarsko poslanstvo izpolnjeval v različnih tehnikah z različnimi materiali in nenehnemu raziskovanju še nedokončane avtonomne in razpoznavne likovne govorice.<BR>V vsakem ciklu, raznolikem po svoji izpovedi in notranji občutljivosti, ustvarja edinstveno lastno podobo. K praznemu platnu pristopa s spoštljivim in samokritičnim odnosom, z risbo ali barvnimi ploskvami gradi kompozicijo ali preprost zapis iz svoje okolice. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Stane Petrovič-Čonč, slikar in grafik je že kot učenec črkoslikarske stroke nakazal, da bo svoje slikarsko poslanstvo izpolnjeval v različnih tehnikah z različnimi materiali in nenehnemu raziskovanju še nedokončane avtonomne in razpoznavne likovne govorice.
V vsakem ciklu, raznolikem po svoji izpovedi in notranji občutljivosti, ustvarja edinstveno lastno podobo. K praznemu platnu pristopa s spoštljivim in samokritičnim odnosom, z risbo ali barvnimi ploskvami gradi kompozicijo ali preprost zapis iz svoje okolice.
Široka paleta barv, sestavljenih iz osnovnih pigmentov, intenzivno zaživi predvsem v ekspresionističnem načinu upodabljanja krajine ali fragmentov v njej.
Slikar Stane Petrovič se večkrat namenoma poigrava gledalčevimi sposobnostmi dojemanja, saj bi le tako njegove slike doživele še več pozornosti.
''Nobena svetloba ne zažari tako, kot svetloba notranjosti'' tako pravi avtor sam. Slikar nam daje vedeti, da vsak njegov notranji naboj mora imeti svoj smisel, ko si jemlje popolno ustvarjalno svobodo, ko spreminja že videno, se ne ozira na konkreten pomen pokrajine temveč jo prikroji svojemu načinu upodabljanja.

3. Multimedija
Multimedija
Petrovič - Čonč Stane Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Petrovič - Čonč Stane
Spremljajte avtorja Petrovič - Čonč Stane

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!