Petrovič - Čonč Stane

Petrovič - Čonč Stane

Stane Petrovic-Conc, slikar in grafik je že kot ucenec crkoslikarske stroke nakazal, da bo svoje slikarsko poslanstvo izpolnjeval v razlicnih tehnikah z razlicnimi materiali in nenehnemu raziskovanju še nedokoncane avtonomne in razpoznavne likovne govorice.<BR>V vsakem ciklu, raznolikem po svoji izpovedi in notranji obcutljivosti, ustvarja edinstveno lastno podobo. K praznemu platnu pristopa s spoštljivim in samokriticnim odnosom, z risbo ali barvnimi ploskvami gradi kompozicijo ali preprost zapis iz svoje okolice. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Stane Petrovic-Conc, slikar in grafik je že kot ucenec crkoslikarske stroke nakazal, da bo svoje slikarsko poslanstvo izpolnjeval v razlicnih tehnikah z razlicnimi materiali in nenehnemu raziskovanju še nedokoncane avtonomne in razpoznavne likovne govorice.
V vsakem ciklu, raznolikem po svoji izpovedi in notranji obcutljivosti, ustvarja edinstveno lastno podobo. K praznemu platnu pristopa s spoštljivim in samokriticnim odnosom, z risbo ali barvnimi ploskvami gradi kompozicijo ali preprost zapis iz svoje okolice.
Široka paleta barv, sestavljenih iz osnovnih pigmentov, intenzivno zaživi predvsem v ekspresionisticnem nacinu upodabljanja krajine ali fragmentov v njej.
Slikar Stane Petrovic se veckrat namenoma poigrava gledalcevimi sposobnostmi dojemanja, saj bi le tako njegove slike doživele še vec pozornosti.
''Nobena svetloba ne zažari tako, kot svetloba notranjosti'' tako pravi avtor sam. Slikar nam daje vedeti, da vsak njegov notranji naboj mora imeti svoj smisel, ko si jemlje popolno ustvarjalno svobodo, ko spreminja že videno, se ne ozira na konkreten pomen pokrajine temvec jo prikroji svojemu nacinu upodabljanja.

3. Multimedija
Multimedija
Petrovič - Čonč Stane Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Petrovič - Čonč Stane
Spremljajte avtorja Petrovič - Čonč Stane

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!