Požegar Mulej Brigita

Požegar Mulej Brigita

Brigita Požegar Mulej je rojena leta 1955 v Mariboru, kjer je končala gimnazijo. Leta 1979 je diplomirala na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani, leta 1981 pa na slikarskem oddelku Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je dve leti kasneje končala še slikarsko specialko .Leta 1983 je prejela študentsko Prešernovo nagrado s področja slikarstva.<BR><BR>SLIKARSTVO GOZDA zavzema v njenem slikarskem opusu osrednje mesto. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Brigita Požegar Mulej je rojena leta 1955 v Mariboru, kjer je končala gimnazijo. Leta 1979 je diplomirala na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani, leta 1981 pa na slikarskem oddelku Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je dve leti kasneje končala še slikarsko specialko .Leta 1983 je prejela študentsko Prešernovo nagrado s področja slikarstva.

SLIKARSTVO GOZDA zavzema v njenem slikarskem opusu osrednje mesto. V tako kompleksno grajeno sliko narave se je podala kmalu po koncu študija, ko je prešla intenzivno fazo skoraj abstraktne slike, ki pa je še vsebovala reference na kozmogonsko krajino. Mrežasta zasnova tiste faze se je postopoma začela polniti z vedno bolj nazorno izslikanimi drevesnimi krošnjami, s travniškimi izseki. Včasih polaga vanje človeško figuro. Gozd kot arhetipski, neselekcioniran prostor razume kot stanje polne, čim manj načete človeške narave.Upodabljanje vse njegove prostorske prepletenosti ji nudi možnost izražanja in doživljanja čistega sublimnega, za čimer je stremelo abstraktno slikarstvo.

Kot svobodna slikarka živi in dela v Radovljici. Za sabo ima blizu sto samostojnih razstav, doma in v tujini.

3. Multimedija
Multimedija
Požegar Mulej Brigita Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Požegar Mulej Brigita
Spremljajte avtorja Požegar Mulej Brigita

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!