Puhar Zmago

Puhar Zmago

Akademski slikar Zmago Puhar je rojen leta 1952 v Kranju. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 1977 diplomiral pri profesorjih Borčiču, Didku, Berniku in Jemcu. <BR><BR>Njegov opus obsega več kot 60 samostojnih razstav v Kranju, po Sloveniji in v evropskih državah ter v New Yorku. Poleg tega je sodeloval v številnih skupinskih likovnih projektih, največkrat skupaj z Likovnim društvom Kranj, ki redno promovira slovensko ustvarjalnost na razstavah doma in v tujini. Že od diplome se posveča heterogenim likovnim aktivnostim. Je slikar, grafik in likovni pedagog. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Akademski slikar Zmago Puhar je rojen leta 1952 v Kranju. Na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 1977 diplomiral pri profesorjih Borčiču, Didku, Berniku in Jemcu.

Njegov opus obsega več kot 60 samostojnih razstav v Kranju, po Sloveniji in v evropskih državah ter v New Yorku. Poleg tega je sodeloval v številnih skupinskih likovnih projektih, največkrat skupaj z Likovnim društvom Kranj, ki redno promovira slovensko ustvarjalnost na razstavah doma in v tujini. Že od diplome se posveča heterogenim likovnim aktivnostim. Je slikar, grafik in likovni pedagog. Od marca 2007 se samostojnemu ustvarjanju in likovnemu izobraževanju vseh generacij predaja v lastnem ateljeju v okviru družinskega podjetja Puhart v Kranju.

3. Multimedija
Multimedija
Puhar Zmago Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Puhar Zmago
Spremljajte avtorja Puhar Zmago

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!