Arheološki park Emona, stalna razstava

Arheološki park Emona, stalna razstava

Posebno mesto v zgodovini poselitve Ljubljane zaseda obdobje rimske Emone, katere sledi so se ohranile v samem mestnem jedru vse do današnjih dni. Podaj se na pot po 2000 let stari dediščini Ljubljane! Pot po današnji Ljubljani te lahko odpelje dlje, kot si misliš! Pripelje te v čas Emone, v mesto, ki je živelo od 1. do začetka 6. stoletja.

1. Opis razstave
Opis

Odkrij starodavne mestne skrivnosti na krožni poti po rimski Ljubljani. Obišči Emono! Vstopi v hišo iz časa Rimljanov. Poišči prvo krstilnico. Dotakni se rimskega obzidja. Spoznaj, kako so živeli prebivalci Emone, kako so se varovali, kako so se greli in kje so se družili, po katerih cestah so potovali in kje so pokopavali svoje bližnje. Pojdi na pot po 10 točkah mesta, kakršno je bilo od 1. do 6. stoletja. Vstopi v arheološka parka Emonska hiša, Zgodnjekrščansko središče in obišči Rimski zid, kjer te v zeleni oazi sredi mesta čakajo najlepše ostaline rimske Emone. Načrtuj svoj obisk AP Emona in preveri odpiralni čas. Vstopnice z zemljevidom in družinskim vodnikom za pot Po rimski Ljubljani so na voljo v Mestnem muzeju Ljubljane, Gosposka 15. Odprto v poletnem času ob sobotah in nedeljah med 10.00 in 18.00. Park je zaprt od začetka meseca novembra do konca meseca aprila. Odpiralni čas 27. april–5. maj 2019 in 1. julij–1. september 2019: Torek–nedelja: 10.00–18.00 Odpiralni čas maj, junij, september in začetek oktobra 2019: Sobote in nedelje: 10.00–18.00

1. Podrobnosti
Naziv razstave Arheološki park Emona, stalna razstava
Trajanje razstave 27.4.2019 - 15.10.2019
Čas ogleda razstave 10:00 - 18:00
Datum otvoritve 27.4.2019
Ura otvoritve 10:00
Lokacija Arheološki park Emona, Muzej in galerije mesta Ljubljane
Vstopnina 4 € / znižana 2,5 €
Kustosi Bernarda Županek
Tip razstave Muzejska razstava
Organizator Muzej in galerije mesta Ljubljane
Organizator naslov Gosposka 15
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija

Vir fotografij

Andrej Peunik/MGML, Matevž Paternoster/MGML in dokumentacija MGML

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave