David Lynch: Fire on Stage/Ogenj na odru

David Lynch: Fire on Stage/Ogenj na odru

Prva predstavitev ameriškega režiserja, scenarista, fotografa, slikarja, glasbenika in grafika Davida Lyncha v Sloveniji.

1. Opis razstave
Opis

Lynch je kultni status pridobil kot filmski ustvarjalec, manj znano pa je, da ga je pot k filmu vodila prek slikarstva, ki ga je študiral v šestdesetih letih. Kasneje se je v različnih obdobjih bogate kariere likovni umetnosti posvečal včasih bolj, včasih manj intenzivno. Leta 2007 se je ob obisku eminentnega pariškega grafičnega studia Item, ki je v preteklosti med drugim sodeloval z umetniki, kot so Picasso, Matisse, Miró in Dubuffet, navdušil nad tehniko litografije in risanjem neposredno na litografske kamne. Sedemdeset litografij, ki jih predstavljamo na ljubljanski razstavi, je nastalo kot njegovo eksperimentiranje z izraznostjo grafičnega medija. Predstavitev zaokrožajo slike iz zasebnih zbirk, akvarelov in izbor eksperimentalnih in animiranih filmov iz začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja do danes. S prepletanjem ekspresivnega, grotesknega in neposrednega nagovora, ki se preliva prek njegovega celotnega spektra umetnosti, se vzpostavlja lynchevsko vzdušje, ki mu bo v postavitvi razstave sledil večkrat nagrajeni scenograf Branko Hojnik.

1. Podrobnosti
Naziv razstave David Lynch: Fire on Stage/Ogenj na odru
Trajanje razstave 13.4.2018 - 29.7.2018
Čas ogleda razstave 10:00 - 18:00
Otvoritev Odprtje razstave bo v petek, 13. aprila 2018, ob 12. uri v MGLC. Spremljalo ga bo vodstvo direktorice MGLC, gospe Nevenke Šivavec, in kustosa razstave Božidarja Zrinskega. Ob 21. uri vabimo na večerni avdiovizualni performans v živo z jesusonecstasy + izland v Ustvarjalni center Švicarija.
Lokacija Mednarodni grafični likovni center, MGLC, Grad Tivoli
Vstopnina 2,50 / 5,00 €
Kustosi Božidar Zrinski
Sodelavci Branko Hojnik
Tip razstave Likovna razstava
Organizator MGLC
Organizator naslov Pod turnom 3
Organizator kraj 1000 Ljubljana
Spletni naslov www.mglc-lj.si
2. Multimedija
Multimedija
David Lynch: Fire on Stage/Ogenj na odru David Lynch, Poljub v slovo

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave