HELENA TAHIR: NEKJE BLIZU, GRAFIKE IN RISBE

HELENA TAHIR: NEKJE BLIZU, GRAFIKE IN RISBE

Razstava je zaključena!

HELENA TAHIR: NEKJE BLIZU, GRAFIKE IN RISBE; Razstava bo na ogled od 3. februarja 2022 do 1. aprila 2022; Kustos: Božidar Zrinski; Na razstavi z naslovom Nekje blizu bo Helena Tahir predstavila risbe, grafike in odtiranke iz ciklov Poetika otroštva in Jesenice; Na risbah in grafikah Helene Tahir lahko opazimo vplive neke druge, veliko starejše kulture, kot je slovanska. V njenem delu odmeva davna perzijska kultura, ki se je v njej naselila prek njenega očeta. Nenazadnje o teh povezavah in prekrivajočih se plasteh spominov, vsebovanih v njenih genih, govori tudi naslov razstave Nekje blizu. Helena Tahir se v svojem ustvarjanju naslanja na tradicijo in družino, otroštvo in drugačne okoliščine odraščanja. Kot druga generacija priseljencev in otrok mešane družine doživlja slovenske sanje na povsem drug način. ...

1. Opis razstave
Opis razstave

HELENA TAHIR: NEKJE BLIZU, GRAFIKE IN RISBE Razstava bo na ogled od 3. februarja 2022 do 1. aprila 2022. Kustos: Božidar Zrinski Na razstavi z naslovom Nekje blizu bo Helena Tahir predstavila risbe, grafike in odtiranke iz ciklov Poetika otroštva in Jesenice. Na risbah in grafikah Helene Tahir lahko opazimo vplive neke druge, veliko starejše kulture, kot je slovanska. V njenem delu odmeva davna perzijska kultura, ki se je v njej naselila prek njenega očeta. Nenazadnje o teh povezavah in prekrivajočih se plasteh spominov, vsebovanih v njenih genih, govori tudi naslov razstave Nekje blizu. Helena Tahir se v svojem ustvarjanju naslanja na tradicijo in družino, otroštvo in drugačne okoliščine odraščanja. Kot druga generacija priseljencev in otrok mešane družine doživlja slovenske sanje na povsem drug način. Njen pogled na današnjo slovensko stvarnost je zato še toliko bolj zanimiv, saj ga uspe predstaviti na izviren umetniški način. Helena Tahir je umetnica mlajše generacije (1992). Diplomirala je na ALUO v Ljubljani leta 2015, kjer je leta 2021 še magistrirala. Na Jesenicah je preživela otroštvo, danes pa dela in ustvarja med domačim krajem in Ljubljano. S svojim delom se navezuje in vpenja v dolgo in pomembno slovensko grafično tradicijo. Z razstavo grafik, risb in odtirank Helene Tahir nadaljujemo predstavitve slovenskih in tujih grafičnih umetnikov (Sergej Balenuk, Stojan Brezočnik, Monika Plemen), ki ustvarjajo v tradicionalnih grafičnih tehnikah. Razstavo Helene Tahir Nekje blizu smo pripravili v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom Ljubljana in kustosom Božidarjem Zrinskim.

1. Podrobnosti
Naziv razstave HELENA TAHIR: NEKJE BLIZU, GRAFIKE IN RISBE
Trajanje razstave 3.2.2022 - 1.4.2022
Čas ogleda razstave 14:00 - 18:00
Datum otvoritve 3.2.2022
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Sreda in četrtek od 14.00 in 16.00. Zaprto ob sobotah, nedeljah, ponedeljkih, 1. novembra, 1. maja, 25. decembra in 1. januarja.
Lokacija Galerija Ravne
Vstopnina Prost vstop
Tip razstave Razstava
Organizator Koroška galerija likovnih umetnosti
Organizator naslov Gledališka pot 1
Organizator kraj 2390 Ravne na Koroškem
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov