Iskanja v risbi, spoznanja v misli

Iskanja v risbi, spoznanja v misli

Razstava je zaključena!

Iz zapuščine arhitekta Edvarda Ravnikarja; Kustos in arhitekt razstavne postavitve: Aleksander Ostan (FA); ; Zadnje vodstvo po razstavi bo v ponedeljek, 27. 11. 2023, ob 17. uri v Veliki sprejemni dvorani CD; Po razstavi bo vodil arhitekt razstave Aleksander S. Ostan. Koncept razstave v ospredje postavlja ustvarjalni svet arhitekta Ravnikarja skozi skice v lastništvu arhitektovih dedičev, ki vsebujejo tako motive nastajanja Cankarjevega doma kakor tudi domišljijske motive in pejsaže. Izbrana vsebina omenjenih skic bo zaživela v novi obliki, odtisnjena na tkanino in obešena na strop Velike sprejemne dvorane, s čimer bodo ustvarjalci na domiseln način ustvarili nov prostor, ki bo obiskovalca popeljal v ustvarjalni svet človeka, ki je pustil neizbrisljiv odtis v arhitekturnem tkivu slovenskega naroda.

1. Opis razstave
Opis razstave

Iz zapuščine arhitekta Edvarda Ravnikarja Kustos in arhitekt razstavne postavitve: Aleksander Ostan (FA)Zadnje vodstvo po razstavi bo v ponedeljek, 27. 11. 2023, ob 17. uri v Veliki sprejemni dvorani CD. Po razstavi bo vodil arhitekt razstave Aleksander S. Ostan. Koncept razstave v ospredje postavlja ustvarjalni svet arhitekta Ravnikarja skozi skice v lastništvu arhitektovih dedičev, ki vsebujejo tako motive nastajanja Cankarjevega doma kakor tudi domišljijske motive in pejsaže. Izbrana vsebina omenjenih skic bo zaživela v novi obliki, odtisnjena na tkanino in obešena na strop Velike sprejemne dvorane, s čimer bodo ustvarjalci na domiseln način ustvarili nov prostor, ki bo obiskovalca popeljal v ustvarjalni svet človeka, ki je pustil neizbrisljiv odtis v arhitekturnem tkivu slovenskega naroda.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Iskanja v risbi, spoznanja v misli
Trajanje razstave 30.11.2023 - 31.12.2023
Čas ogleda razstave 11:00 - 20:00
Datum otvoritve 30.11.2023
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Zaprto med delavniki med 13.00 in 15.00 uro; Sobota: 11.00 - 13.00; Nedelja: zaprto;
Lokacija Cankarjev dom - Velika sprejemna dvorana
Vstopnina

Prosti vstop

Tip razstave Razstava
Organizator Cankarjev dom
Organizator naslov Prešernova cesta 10
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov