Plateauresidue: Nomen est omen

Plateauresidue: Nomen est omen

Plateauresidue (slo. Ostanek planote) predstavljata umetniški dvojec Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc, ki v svojih umetniških projektih problematizirata naravo in ekosistem. Sta prejemnika nagrade Tesla za mlade intermedijske umetnike. V svojih projektih se navezujeta tudi na naravo kočevskih gozdov in pragozdov.

1. Opis razstave
Opis

V času, ko se zavedamo okoljske onesnaženosti in spreminjanja narave zaradi vpliva človekove malomarnosti, želi umetniški dvojec Plateauresidue tovrstno razmišljanje še bolj ozavestiti. S sodobnimi pristopi in tehnologijo želita spodbujati zavedanje o pomembnosti narave in njenega ekosistema. V Likovnem salonu Kočevje bosta umetnika pod skupnim naslovom Nomen est omen združila dva projekta, ki sta bila v javnosti že predstavljena. Prvi nosi naslov Alma Mater in problematizira pospešeno taljenje ledu in spremembo naravnega ekosistema v podzemnih ledenih jamah. Drugi, ki nosi naslov Sub Persona, pa se dotika gozdov in pragozdov ter njihovo stanje kot posledica človekovega upravljanja z njimi. Z multimedijsko instalacijo spodbujata delovanje vseh čutov in čustev ter usmerjata obiskovalca k razmisleku o sodobnem razumevanju okolja ter človekov odnos do njega. PLATEAURESIDUE (Slo.: Ostanek planote) je namišljena identiteta umetniškega dvojca, ki ga predstavljata umetnostna zgodovinarka Eva Pavlič Seifert ter geograf in umetnik Aljaž Celarc. Tudi sicer v svojih umetniških projektih problematizirata naravo in ekosistem. Sta prejemnika nagrade Tesla za mlade intermedijske umetnike. V svojih projektih se navezujeta tudi na naravo kočevskih gozdov in pragozdov. Umetniški tandem živi in deluje v Novem Kotu, v zaledju gozdov Goteniške gore in Snežnika.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Plateauresidue: Nomen est omen
Trajanje razstave 12.12.2019 - 7.3.2020
Čas ogleda razstave 10:00 - 12:00
Datum otvoritve 12.12.2019
Ura otvoritve 0:00
Lokacija Likovni salon Kočevje, Trg zbora odposlancev 72, Kočevje
Vstopnina Ni vstopnine
Avtorji Plateauresidue (Eva Pavlič Seifert, Aljaž Celarc)
Kustosi Nadja Kovačič
Tip razstave Občasna razstava
Organizator Pokrajinski muzej Kočevje
Organizator naslov Prešernova ulica 11
Organizator kraj 1330 Kočevje
2. Multimedija
Multimedija
Plateauresidue: Nomen est omen Izsek iz videa Sub Persona

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave