Svetlana Jakimovska Rodić: Made in Forest

Svetlana Jakimovska Rodić: Made in Forest

Akdemska grafičarka Svetlana Jakimovska Rodić (1965, Kumanovo, Makedonija) bo na samostojni razstavi predstavila serijo monotipij, nastalih v zadnjih treh letih, pri katerih za matrico uporablja lubje dreves, ki ga je napadel lubadar. V materialu odkriva risbo sledi teh žuželk, odtise njihove gravure pa transformira v zgradbo artefakta. Odtise na papirnatih trakovih s prepletanjem in lepljenjem združuje v večje grafične instalacije, ki jih bo v štirih prostorih Lapidarija združila v celovito postavitev.

1. Opis razstave
Opis

Avtoričino zanimanje za »grafične« sledi življenjskega cikla lubadarjev (zalubnikov) izhaja iz raziskovanja razlogov za povečano število (invazivnih) žuželk, kot posledice človekovega neracionalnega poseganja v naravo, nestrukturiranega pogozdovanja monokultur na nižjih nadmorskih višinah, klimatskih sprememb... Avtorica uporablja najdeno matrico kot pokazateljico človeškega odnosa do narave v kontekstu ekoloških prizadevanj za razumevanje evolucijskih dogodkov.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Svetlana Jakimovska Rodić: Made in Forest
Trajanje razstave 13.7.2019 - 3.11.2019
Čas ogleda razstave 10:00 - 18:00
Datum otvoritve 12.7.2019
Ura otvoritve 19:00
Lokacija Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Lapidarij
Kustosi Kristina Tina Simončič
Tip razstave Likovna razstava
Organizator Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave