Tina Dobrajc - Žival sem, ujeta v tvoj vroč beton

Tina Dobrajc - Žival sem, ujeta v tvoj vroč beton

V Galeriji Kresija bo od 29. julija do 1. septembra 2020 na ogled razstava TIne Dobrajc Žival sem, ujeta v tvoj vroč beton.

1. Opis razstave
Opis

Umetnica Tina Dobrajc, predstavnica mlajše generacije sodobnih likovnih umetnikov, v svojem delu združuje tradicionalno, folklorno s sodobnim in aktualnim. Umetnica na slikarski način raziskuje koncepta identitete in družbenega etiketiranja – z združevanjem na videz nezdružljivih podob sodobnosti in motivov tradicije ustvarja nove kontekste in odpira nova gledišča tako na sodobnost kot na preteklost. Domiselna vpeljava angažirane vsebine slikarska dela nadgradi ter jih z pomočjo narativne ikonografije odpre za razmislek, sintezo tradicije, sodobnosti in upora. Vse to dodatno poudarijo elementi, kot so vezenine, besede, filmsko umeščeni podnapisi, umetne rože,… ki kot del celote umetniškega dela zasedejo svoj, bistven prostor. V Galeriji Kresija se umetnica predstavlja z novejšo slikarsko produkcijo, kjer nadaljuje in nadgrajuje dosedanji koncept svojega ustvarjanja.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Tina Dobrajc - Žival sem, ujeta v tvoj vroč beton
Trajanje razstave 29.7.2020 - 1.9.2020
Čas ogleda razstave 0:00 - 0:00
Datum otvoritve 22.7.2020
Ura otvoritve 19:00
Lokacija Galerija Kresija
Avtor Dobrajc Tina
Tip razstave Likovna razstava
Organizator MOL
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave