Was ist Kunst Hugo Ball IRWIN

Was ist Kunst Hugo Ball IRWIN

Projekt, ki je leta 2010 nastal v koprodukciji s Cabaret Voltaire iz Zuricha, ob razstavi ruskih ikon na poseben način vrednoti pomen podobe ikon in njihovega vpliva na sodobne umetniške koncepte. Preizprašuje, kako ikone lahko spregovorijo tudi s konteksti, ki valorizirajo njihov pomen v polju modernističnih in sodobnih umetniških struktur.

1. Opis razstave
Opis

IRWIN se v svoji seriji Was is Kunst s temo ikon ukvarja že od leta 1984. Neposredno se sklicuje na Zadnjo futuristično razstavo 0.10, ki je bila v Sankt Peterburgu leta 1915, in slike iz te serije predstavlja v podobnem slogu »peterburške postavitve«, kot so to počeli suprematisti; v kotu nasproti vhoda, kjer bi pričakovali ikono, visi Malevičev »Črni kvadrat«, tako da se ta slika sama prelevi v ikono in postane, kar je že dolgo: ključna modernistična ikona. IRWIN je poleg Malevičevega »Črnega kvadrata« uporabil tudi druge suprematistične ikone in druge motive iz zgodovine umetnosti ter jih sestavil v novo celoto. Was Ist Kunst je leta 1995 prevedel v ikone tako, da je iz serije s tem naslovom izbral vrsto lastnih formulacij in jih začel kopirati, sledeč izročilu ikonskega slikarstva. Podobe iz obeh serij povezujejo posebni okvirji, ki v raznoličje njihovih vidikov vnašajo enotnost.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Was ist Kunst Hugo Ball IRWIN
Trajanje razstave 24.5.2019 - 15.9.2019
Čas ogleda razstave 10:00 - 18:00
Datum otvoritve 24.5.2019
Ura otvoritve 0:00
Lokacija Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
Vstopnina 8 € / znižano 6 € družinska 18 € ICOM, PRESS, SMD, spremljevalci invalidov: brezplačno
Tip razstave Likovna razstava
Organizator Muzej in galerije mesta Ljubljane
Organizator naslov Gosposka 15
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave