ZRCALCE, ZRCALCE... USTVARJALNO2

ZRCALCE, ZRCALCE... USTVARJALNO2

Razstava je zaključena!

V Galeriji Škuc smo v četrtek, 16. 12. 2021 odprli novo skupinsko razstavo z naslovom Zrcalce, zrcalce. . . Ob razstavi pripravljamo pedagoški program za srednješolske skupine ter vas lepo vabimo k obisku; Umetnik in umetnice na razstavi se osredotočajo na različne vizualne in metaforične vidike zrcala kot fizičnega objekta ter raziskujejo družbene razsežnosti in učinke pogleda v zrcalo. Od vseh (magičnih) sposobnosti, ki so se v zgodovini pripisovale zrcalu, je bila zagotovo najbolj preroška ta, kako pomembno bo za sodobno družbo postal videz – ki ga redno in pogosto preverjamo v zrcalih in zrcalu podobnih odbojnih površinah, pogosto pa ga iščemo tudi v drugih ljudeh (za katere pravimo, da nam nastavljajo ogledalo). A naša vzhajajoča, pogosto pejorativno imenovana kultura narcisizma nima toliko opraviti s posameznicami_ki, zaljubljenimi v svojo podobo, podobno kot je bil mitološki Narcis, ki je zaradi tega utonil. ...

1. Opis razstave
Opis razstave

v Galeriji Škuc smo v četrtek, 16. 12. 2021 odprli novo skupinsko razstavo z naslovom Zrcalce, zrcalce. . . Ob razstavi pripravljamo pedagoški program za srednješolske skupine ter vas lepo vabimo k obisku.

Umetnik in umetnice na razstavi se osredotočajo na različne vizualne in metaforične vidike zrcala kot fizičnega objekta ter raziskujejo družbene razsežnosti in učinke pogleda v zrcalo. Od vseh (magičnih) sposobnosti, ki so se v zgodovini pripisovale zrcalu, je bila zagotovo najbolj preroška ta, kako pomembno bo za sodobno družbo postal videz – ki ga redno in pogosto preverjamo v zrcalih in zrcalu podobnih odbojnih površinah, pogosto pa ga iščemo tudi v drugih ljudeh (za katere pravimo, da nam nastavljajo ogledalo). A naša vzhajajoča, pogosto pejorativno imenovana kultura narcisizma nima toliko opraviti s posameznicami_ki, zaljubljenimi v svojo podobo, podobno kot je bil mitološki Narcis, ki je zaradi tega utonil. Bolj je izraz preobremenjenosti z lastnim videzom, ki je postala posebno učinkovita oblika (samo)nadzora in (samo)discipline (Jasna Jernejšek).

Po poglobljenemu vodstvu po razstavi se bomo z dijakinjami in dijaki pogovorili o ključnih vprašanjih, ki jih razstavni projekt izpostavlja, predvsem pa o narcisizmu v sodobni potrošniški družbi ter t. i. selfie kulturi. Omenjene teme bomo raziskovali tudi na ustvarjalni delavnici, ki bo sledila vodstvu.

Pedagoški program v okviru razstave Zrcalce, zrcalce… bomo izvajali do 14. 1. 2022. Udeležba je brezplačna, obvezno pa je izpolnjevanje PCT pogoja.

Za želeni termin pišite vsaj tri dni pred vodstvom na e-naslov: pedagoski. program@skuc. org

Program omogočata: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo

1. Podrobnosti
Naziv razstave ZRCALCE, ZRCALCE... USTVARJALNO2
Trajanje razstave 16.12.2021 - 14.1.2022
Čas ogleda razstave 12:00 - 19:00
Datum otvoritve 16.12.2021
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Ponedeljek: zaprto
Lokacija Galerija ŠKUC
Vstopnina Prost vstop
Tip razstave Razstava
Organizator Galerija ŠKUC
Organizator naslov Stari trg 21
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov