Rihard Jakopič - Ob Gradaščici

12500 €

Olje na leseno podlago, signirano spodaj levo, uokvirjeno.

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Rihard Jakopič - Ob Gradaščici
Avtor Jakopič Rihard
Cena 12500 €
Medij Slikarstvo
Žanr Krajina
Leto 1920
Leto opis Ok 1920
Višina 25,50 cm
Širina 35 cm
Tehnični opis

Olje na leseno podlago, signirano spodaj levo, uokvirjeno.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Stanje in poškodbe
Opis stanja in poškodb

Delo je v dobrem stanju. Delo je preokvirjeno - okvir je v dobrem stanju. Sedanji okvir stilno sledi originalnemu (oziroma prejšnemu okvirju).

4. Provenienca
Opis provenience

Delo je bilo - po navedbi lastnice- zavedeno v katalog Narodne galerije avgusta 2016. Lastnica je bila v kontaku z g. Andrejem Smrekarjem, ki je delo ocenil kot Jakopičevo in podal ceno ok. 15.000 eur. Gospa je uradna lastnica tega umetniškega dela (zapuščinska razprava). Delo naj bi bilo zavedeno pod naslov Krakovski vrtovi. V katalogu Rihard Jakopič:retrospektivna razstava, MG 1970, sta pod tem naslovom zavedeni še dve deli: Krakovski vrtovi (1917), sign.l.sp. (R. Jakopič), o.pl., 53,5cm * 67,5cm) ter Krakovski vrtovi, sign.ni, o.pl., 55,3cm * 66,8cm, inv.št.1395 (slika tega dela je v knjigi R.Jakopič:Beležnice, p. 34). Na seznamu v katalogu je še eno delo: Na krakovskih vrtovih, sign.ni, o.lepenka, 41,8cm * 33cm. Po pogovoru z g. Andrejem Smrekarjem (preko emaila); g. Smrekar pravi: "Slika je bila pri nas na ogledu. Naslov Krakovski vrtovi je neustrezen, ker gre za neko lužo ali tolmun na Gradaščici v prednjem planu. Substanca slike je videti avtentična in menim, da gre za Jakopičevo delo iz časa ok. 1920." Andrej Smrekar" Meni tudi, da je bolj ustrezen naslov tega umetniškega dela "Ob Gradaščici".

5. Vse fotografije
Rihard Jakopič - Ob Gradaščici Glavna fotografija
Rihard Jakopič - Ob Gradaščici Fotografija z okvirjem
Rihard Jakopič - Ob Gradaščici Fotografija ozadja

O avtorju

Jakopič Rihard
Jakopič Rihard

Rihard Jakopič, slikar, se je leta 1887 vpisal na dunajsko akademijo, kjer je zaradi bolezni že istega leta prekinil študij. Ponovno ga je nadaljeval leta 1888. Leta 1889 se je za dva semestra vpisal na likovno akademijo v Münchnu in tam leta 1890 stopil v Ažbetovo slikarsko šolo. Obiskoval jo je dve leti. Leta 1903 je odšel v Prago in se vpisal v Hyniasovo slikarsko šolo (en semester). Jakopičevo slikarstvo je temeljilo na latentenm odporu do ateljejskih konvencij in študijskih likovnih predpisov. Od mladostnih let se je zavzemal za slikanje po naravi. ...

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!