Sara Bezovšek - Utopija med žanrom in konceptom

220 €

Digitalni tisk delnega posnetka zaslona spletne strani SND ( povezava: www.false-utopia.com ). Naklada 1-100.

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Sara Bezovšek - Utopija med žanrom in konceptom
Avtor Bezovšek Sara
Cena 220 €
Medij Ostali mediji
Žanr Ostali žanri
Tehnika Kolaž
Zaznamki Lažna utopija, False utopia, Apokalipsa, SND, Spletna stran
Leto 2021
Višina 47,20 cm
Širina 41,90 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Digitalni tisk delnega posnetka zaslona spletne strani SND ( povezava: www.false-utopia.com ). Naklada 1-100.

Tematski opis

Utopija je lahko kraj, mesto ali celo svet, kjer prebiva namišljena družba, ki ima skorajda popolne lastnosti. Ljudje v njej so srečni in dobro sodelujejo drug z drugim - torej ni zares bolezni, zločinov, pohlepa, vseh teh negativnih stvari ki tarejo našo družbo že tisočletja. ? Nasprotje utopije pa je distopija - to je izmišljena družba, ki je nezaželena in zastrašujoča. Medtem ko pa je lažna utopija sprva vabljiva in je v osnovi lahko res lep kraj za življenje, vendar skriva temno in pogosto strašno skrivnost pod njeno nedolžno zunanjostjo. Mnogokrat je lažna utopija ubistvu le skrbno prikrita distopija. Včasih pa le družba, ki se pretvarja da je popolna, ampak ni, ker z našo trenutno človeško naravo ideja utopije žal ni mogoča. Sara Bezovšek se je pred nekaj meseci predstavila s spletno stranjo SND (kar je okrajšava za Spoznavanje narave in družbe), kjer je prikazala različne apokaliptične scenarije, ki bi lahko vodili v konec sveta, kakršnega poznamo. Na spletu najden vizualni material v obliki kratkih videov, memejev, fotografij, GIFov, emotikonov ter različnih zunanjih povezav je kolažirala s svojimi lastnimi deli ter tako ustvarila kompleksen in vizualno nasičen narativ. Interaktivna spletna stran je polna skritih kotičkov in dodatnih povezav, ki omogočajo, da gledalec sam raziskuje dane tematike ter celo sam izbere lasten narativ, ki lahko vodi do različnih prihodnosti človeštva.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Stanje in poškodbe
Opis stanja in poškodb

Ni poškodb

Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Bezovšek Sara
Bezovšek Sara

Sara Bezovšek je vizualna umetnica, ki deluje na področjih novih medijev, eksperimentalnega filma in grafičnega oblikovanja. V svoji umetniški praksi raziskuje, shranjuje in kolažira vizualne reference, na katere naleti med brskanjem po spletu ter gledanjem filmov in televizijskih serij. Skozi apropriacijo ustvarja nove pripovedi, pri čemer jo zanima, kakšne vsebine ljudje konzumirajo, kaj delijo na socialnih omrežjih, kako vizualni material potuje po internetu ter kako se spreminja in v različnih kontekstih vpliva na uporabnike. ...

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!