Sever Valerija

Sever Valerija

Za slikarsko izražanje čutim večinoma močno potrebo po uporabi barv, včasih pa ravno nasprotno: modeliranje v svinčniku. Trenutno najpomembnejša slikarska tema je „Dotik neba“. <BR><BR>Človeka v njegovem delovanju dojemam kot srečišče neba in zemlje. To srečevanje čutim kot zorenje, razvoj duše, kot ozaveščanje in soočanje z vso paleto občutkov, zaznav, čustev, misli … v vsej svoji nasprotnosti, dvojnosti, napetosti. <BR><BR>Rada posegam po mitologiji, pravljicah, jungovski psihologiji. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Za slikarsko izražanje čutim večinoma močno potrebo po uporabi barv, včasih pa ravno nasprotno: modeliranje v svinčniku. Trenutno najpomembnejša slikarska tema je „Dotik neba“.

Človeka v njegovem delovanju dojemam kot srečišče neba in zemlje. To srečevanje čutim kot zorenje, razvoj duše, kot ozaveščanje in soočanje z vso paleto občutkov, zaznav, čustev, misli … v vsej svoji nasprotnosti, dvojnosti, napetosti.

Rada posegam po mitologiji, pravljicah, jungovski psihologiji. Že dlje časa me privlači vprašanje povezanosti človeka z nebom kot simbolom duha, njegove odprtosti, celosti, ranljivosti, drugačnosti, kot tudi osebno in splošno človeško arhetipsko prepoznavanje duše in njene simbolike.

3. Multimedija
Multimedija
Sever Valerija Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Sever Valerija
Spremljajte avtorja Sever Valerija

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!