Sever Valerija

Sever Valerija

Za slikarsko izražanje cutim vecinoma mocno potrebo po uporabi barv, vcasih pa ravno nasprotno: modeliranje v svincniku. Trenutno najpomembnejša slikarska tema je „Dotik neba“. <BR><BR>Cloveka v njegovem delovanju dojemam kot srecišce neba in zemlje. To srecevanje cutim kot zorenje, razvoj duše, kot ozavešcanje in soocanje z vso paleto obcutkov, zaznav, custev, misli … v vsej svoji nasprotnosti, dvojnosti, napetosti. <BR><BR>Rada posegam po mitologiji, pravljicah, jungovski psihologiji. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Za slikarsko izražanje cutim vecinoma mocno potrebo po uporabi barv, vcasih pa ravno nasprotno: modeliranje v svincniku. Trenutno najpomembnejša slikarska tema je „Dotik neba“.

Cloveka v njegovem delovanju dojemam kot srecišce neba in zemlje. To srecevanje cutim kot zorenje, razvoj duše, kot ozavešcanje in soocanje z vso paleto obcutkov, zaznav, custev, misli … v vsej svoji nasprotnosti, dvojnosti, napetosti.

Rada posegam po mitologiji, pravljicah, jungovski psihologiji. Že dlje casa me privlaci vprašanje povezanosti cloveka z nebom kot simbolom duha, njegove odprtosti, celosti, ranljivosti, drugacnosti, kot tudi osebno in splošno cloveško arhetipsko prepoznavanje duše in njene simbolike.

3. Multimedija
Multimedija
Sever Valerija Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Sever Valerija
Spremljajte avtorja Sever Valerija

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!