Šubic Jože

Šubic Jože

Slikar JOŽE ŠUBIC izhaja iz generacije, na katero je močno vplivala t.i. nova podoba, ki se je kot poseben izraz najbolj uveljavila v italijanski umetnosti osemdesetih let prejšnjega stoletja, v veliki meri pa so jo sprejeli tudi naši mlajši avtorji. Za razliko od ponovnega odkrivanja figure, kar je bilo zanjo značilno, so Jožeta Šubica že od vsega začetka bolj pritegnile simbolične vsebine, ki jih je gledalec lahko razbiral v bolj ali manj zapletenih likovnih metaforah. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Slikar JOŽE ŠUBIC izhaja iz generacije, na katero je močno vplivala t.i. nova podoba, ki se je kot poseben izraz najbolj uveljavila v italijanski umetnosti osemdesetih let prejšnjega stoletja, v veliki meri pa so jo sprejeli tudi naši mlajši avtorji. Za razliko od ponovnega odkrivanja figure, kar je bilo zanjo značilno, so Jožeta Šubica že od vsega začetka bolj pritegnile simbolične vsebine, ki jih je gledalec lahko razbiral v bolj ali manj zapletenih likovnih metaforah.

Tudi najnovejše postavitve, ki jih umetnik v duhu časa oblikuje že kot ambientalne vizualne senzacije, koreninijo v simboliki njegovih podob, s katerimi si je nekoč že ustvaril prepoznaven avtorski rokopis. Njegove podobe, ki so se na formalni ravni vedno spogledovale z izkušnjo informela in montaže, le še bolj očitno povzemajo videz in funkcijo objekta, ki ne le pomensko, marveč tudi fizično nanovo osmisli prostor, v katerega je postavljen.

Ukvarja se s slikarstvom,umetniškimi objekti, risbo, grafiko, malo plastiko. Živi in dela v Mariboru.

3. Multimedija
Multimedija
Šubic Jože Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Šubic Jože
Spremljajte avtorja Šubic Jože

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!