Šubic Jože

Šubic Jože

Slikar JOŽE ŠUBIC izhaja iz generacije, na katero je mocno vplivala t.i. nova podoba, ki se je kot poseben izraz najbolj uveljavila v italijanski umetnosti osemdesetih let prejšnjega stoletja, v veliki meri pa so jo sprejeli tudi naši mlajši avtorji. Za razliko od ponovnega odkrivanja figure, kar je bilo zanjo znacilno, so Jožeta Šubica že od vsega zacetka bolj pritegnile simbolicne vsebine, ki jih je gledalec lahko razbiral v bolj ali manj zapletenih likovnih metaforah. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Slikar JOŽE ŠUBIC izhaja iz generacije, na katero je mocno vplivala t.i. nova podoba, ki se je kot poseben izraz najbolj uveljavila v italijanski umetnosti osemdesetih let prejšnjega stoletja, v veliki meri pa so jo sprejeli tudi naši mlajši avtorji. Za razliko od ponovnega odkrivanja figure, kar je bilo zanjo znacilno, so Jožeta Šubica že od vsega zacetka bolj pritegnile simbolicne vsebine, ki jih je gledalec lahko razbiral v bolj ali manj zapletenih likovnih metaforah.

Tudi najnovejše postavitve, ki jih umetnik v duhu casa oblikuje že kot ambientalne vizualne senzacije, koreninijo v simboliki njegovih podob, s katerimi si je nekoc že ustvaril prepoznaven avtorski rokopis. Njegove podobe, ki so se na formalni ravni vedno spogledovale z izkušnjo informela in montaže, le še bolj ocitno povzemajo videz in funkcijo objekta, ki ne le pomensko, marvec tudi fizicno nanovo osmisli prostor, v katerega je postavljen.

Ukvarja se s slikarstvom,umetniškimi objekti, risbo, grafiko, malo plastiko. Živi in dela v Mariboru.

3. Multimedija
Multimedija
Šubic Jože Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Šubic Jože
Spremljajte avtorja Šubic Jože

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!