Tina Dobrajc - Državni sovražnik (Enemy of the State)

Akril na platno.

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Tina Dobrajc - Državni sovražnik (Enemy of the State)
Avtor Dobrajc Tina
Medij Slikarstvo
Žanr Figura
Tehnika Akril
Leto 2019
Višina 152 cm
Širina 190 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Akril na platno.

Tematski opis

Umetnina Državni sovražnik je del serije slik, na katerih umetnica dekliške protagonistke upodablja v prvem planu, pridružujejo pa se ji divje gozdne živali. Prisotni sta značilna gozdna kulisa in raba prepoznavnih narodnih noš ter pokrival. Za umetnico značilno monokromno delo z rdečimi in roza detajli dopolnjujejo manjše vezenine v obliki križev, krajših napisov in zlatih okrasnih črtic. Slika je bila razstavljena na razstavah Pussy Riot v Galeriji Ravne leta 2019, Žival sem, ujeta v tvoj vroč beton v galeriji Kresija v Ljubljani in Prazne so grape v Mestni galeriji Nova Gorica v letu 2020.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

O avtorju

Dobrajc Tina
Dobrajc Tina

Slikarska dela akademske slikarke Tine Dobrajc odlikuje svojevrstna prepoznavna ikonografija, kjer umetnica prepleta tradicijo s sodobnostjo, pri čimer se navdihuje zlasti v slovenski folklorni zapuščini in mitologiji na eni strani ter v množični kulturi in filmu na drugi strani. V delih Dobrajčeva pogosto raziskuje, prevprašuje in na-novo definira zlasti položaj ženske v sodobni (slovenski) družbi. Večinoma ustvarja (večja) slikarska dela, deluje pa tudi na področju ilustracije in gledališke scenografije.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!