Vojska Marjan

Vojska Marjan

Marjan Vojska (1934), slikar in grafik, je 1959 diplomiral na Ljubljanski AUU (pri prof. Riku Debenjaku in Gojmir Anton Kosu). Med leti 1965 in 1970 je bil docent na šoli za obrt in umetnost v Münstru, kjer tudi živi. Od leta 1970 je redni profesor za umetniško grafiko in risanje na visoki šoli za oblikovanje v Münstru.<BR><BR>Njegova dela delimo na tri obdobja. Sprva so slike in grafike prežete z motivi iz vsakdanjega sveta (tudi folklore) in narave (ptice) (1959-66). V tem času razvije svojo različico nadrealizma. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Marjan Vojska (1934), slikar in grafik, je 1959 diplomiral na Ljubljanski AUU (pri prof. Riku Debenjaku in Gojmir Anton Kosu). Med leti 1965 in 1970 je bil docent na šoli za obrt in umetnost v Münstru, kjer tudi živi. Od leta 1970 je redni profesor za umetniško grafiko in risanje na visoki šoli za oblikovanje v Münstru.

Njegova dela delimo na tri obdobja. Sprva so slike in grafike prežete z motivi iz vsakdanjega sveta (tudi folklore) in narave (ptice) (1959-66). V tem času razvije svojo različico nadrealizma. Med leti 1968-1970 ga zanima industrijski razvoj SZ Nemčije in zato upodablja stroje (varilski aparati). Približa se konstruktivizmu. Nato nadaljuje z obsežnim grafičnim opusom z abstraktno motiviko. Po letu 1970 se z deli spet vrne v fantazijski svet, v njegovih delih pa se odraža doživljanje okolja, ki ga obdaja.

3. Multimedija
Multimedija
Vojska Marjan Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Vojska Marjan
Spremljajte avtorja Vojska Marjan

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!