Zavodnik Catherina

Zavodnik Catherina

Catherina Zavodnik je rojena 6. septembra 1975 v Ljubljani. Leta 2008 je magistrirala je iz slikarstva, leta 2003 magistrirala iz umetniške grafike, leta 2000 pa diplomirala iz industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med leti 2000 in 2004 je svoje graficno znanje nadgrajevala v Urbinu v Italiji. <BR><BR>Leta 2012 je bilo Catherinino delo My Face is the prison of Love izbrano kot eno izmed 44 finalistov zmagovalcev na Manhattan Art International, javni poziv umetnikom, v konkurenci prek 800 del iz 24 razlicnih držav. Tema 7. ...

Spremljajte avtorja
2. Biografija
Opis

Catherina Zavodnik je rojena 6. septembra 1975 v Ljubljani. Leta 2008 je magistrirala je iz slikarstva, leta 2003 magistrirala iz umetniške grafike, leta 2000 pa diplomirala iz industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med leti 2000 in 2004 je svoje graficno znanje nadgrajevala v Urbinu v Italiji.

Leta 2012 je bilo Catherinino delo My Face is the prison of Love izbrano kot eno izmed 44 finalistov zmagovalcev na Manhattan Art International, javni poziv umetnikom, v konkurenci prek 800 del iz 24 razlicnih držav. Tema 7.Celebrate the Healing Power of ART poziva je bila "Positive Art That Lifts The Spirit". (Žirija: Nancy Reyner (artist/author/instructor), Edward Rubin (NY based arts writer/curator, Renee Phillips (Director, Manhattan Arts International/author).

Potem, ko je bila marca letos s sliko September v konkurenci preko 3000 umetniških del sprejeta na najbolj pomemben javni poziv umetnikom v Severni Evropi Forarsudstillingen/Spring Exhibition 2011 v Kunsthal Charlottenborgu (Kopenhagen, Danska), nadaljuje svoje delo z veliko bolj ženstveno, subtilno energijo. Severne svetlobe so ji pustile sen. Lepoto, poetiko in zapeljivost.

V Sloveniji in v tujini se je predstavila na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah, od katerih velja omeniti Celebrate the Healing Power of Art (Manhattan Arts International, New York 2012), Broken Boundaries (Rogue Studios Chelsea, New York, 2012), Prayer for Tsunami victims (Galleri ArtLab, Stockholm, 2012), Spring Exhibition (Kunsthall Charlottenborg, Copenhagen, 2011), V. International Graphic Art Biennial Split (2011), Pokrajina v novejši umetnosti, Od piktorializma do abstrakcije (Galerija Velenje, 2011), International Printmaking Biennial - Douro (Portugal, 2010), Grafika je ženskega spola (Galerija Rika Debenjaka, Kulturni dom Bovec, 2010).

Catherina se v svojih delih dotika pojmov kot so: žensko, misticno, vznemirljivo in prvinsko. Njeni slikarski prostori so ciste neskocnosti in neopredeljene dvojnosti, ki se zdijo kot novi zacetki in hkrati konci. Valujoci v razponu, toda obenem »zapušceni« v trenutku. Izjemno jo zanimajo podobnosti z zgodovinskimi zgledi, ki jih podzavestno izkorišca in ji pomagajo ugotavljati doloceno kontinuiteto v lastnem razumevanju mišljenja, ki ga pri slikanju doživlja.

Pri nacrtovanju in izvedbi likovnih projektov celostno prepleta vse svoje umetniške strasti in znanja. Razlicne ustvarjalne tehnike demokraticno sodelujejo pri njeni likovni izpovedi. Za njeno delo je znacilna visoka mera poeticnosti in estetiziranosti. V svojih delih stremi k neomadeževanosti, svetlobi in ljubecnosti. Catherina ustvarja na podrocju slikarstva, umetniške grafike, poezije, oblikovanja, kiparstva in fotografije. Njene slike in grafike krasijo domove in poslovne prostore številnih znanih Slovencev, športnikov, ekonomisti in številne ljubitelje umetnosti po vsem svetu.

Od leta 2002 je clanica ZDSLU in registrirana samostojna ustvarjalka na podrocju kulture.

3. Multimedija
Multimedija
Zavodnik Catherina Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Oglejte si mnenja ostalih zbirateljev o avtorju ali oddajte svoje mnenje. Prijavite se kot zbiratelj.
Zavodnik Catherina
Spremljajte avtorja Zavodnik Catherina

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavh in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali so oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!