Zakaj in kako potekata dostava in ogled na domu?

 • Dostava in ogled na domu sta namenjena predvsem strankam, ki ne stanujejo v okolici Ljubljane in ne morejo priti fizično v Galerijo SLOART. Prav tako je dostava namenjena strankam, ki zaradi obveznosti in pomanjkanja časa v Galerijo SLOART ne morejo priti v delovnem času. Dostava in ogled na domu vam prihranita veliko skrbi in časa ter omogočata, da umetniško delo vidite na predvidenem mestu doma ali v poslovnih prostorih in tako najbolje doživite umetniško delo.
 • Umetniška dela vam dostavimo iz Ljubljane v roku od 0 do največ 15 delovnih dni, odvisno od velikosti in vrednosti umetniškega dela in od tega, ali se umetniško delo že nahaja pri nas v galeriji v Ljubljani. Galerija SLOART zaradi večje varnosti pri prevozu umetnin in varovanja kulturne dediščine izvaja lastne prevoze, umetniško delo pa ob določenem terminu pripeljemo kamorkoli v Slovenijo ali čez bližnjo mejo. Galerija SLOART poskrbi za celoten proces in bo umetniška dela pred prevozom in dostavo ustrezno zavila, zapakirala, zaščitila in zavarovala. Za vsako dostavo, ogled ali prevzem na domu se z vami dogovorimo in poskušamo najti primeren in ustrezen termin. Če skupnega termina v dogovorjenem roku ne moremo najti, se bomo dogovorili za poseben termin. Pred ogledom na domu se lahko po telefonu ali e­pošti pogovorite z našimi strokovnimi sodelavci in po potrebi naročite strokovno svetovanje na domu. Po dogovoru lahko pridemo na dom tudi v soboto ali nedeljo.
 • Galerija SLOART nudi dostavo in ogled na domu za kupljene ali izposojene slike, prav tako pa vam omogoča prevzem umetnin na domu za namen cenitve in prodaje umetniških del v naši galeriji. Po pregledu in cenitvi umetniških del jih v primeru sklenitve pogodbe o prodaji po potrebi zadržimo v galeriji ali vam jih vrnemo do zanimanja za nakup.

Cenik in pogoji dostave ter ogleda na vaši lokaciji

Dostava na vašo lokacijo v primeru nakupa
 • Za kupljena umetniška dela v vrednosti nad 2000 EUR in za določene člane kluba zbirateljev je dostava brezplačna po celotni Sloveniji.
 • Če niste član kluba zbirateljev ali je vrednost umetniškega dela nižja od 2000 EUR, znaša dostava z zavarovanjem za Ljubljano 15 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 25 EUR z DDV. V primeru nujne dostave se dostava obračuna za vsak primer posebej in nas prosim predhodno kontaktirajte.
 • Umetniška dela lahko preko logističnih ponudnikov dostavimo kamorkoli v tujino. V tem primeru se dostava obračuna za vsak primer in vsako državo posebej.
Ogled na vaši lokaciji v primeru zanimanja
 • Če ste član kluba zbirateljev, vam lahko v primeru zanimanja za nakup brezplačno in brez obveznosti pripeljemo umetniško delo na ogled na dom ali v poslovne prostore. Ogled je namenjen pregledu umetniškega dela pred potencialno odločitvijo o nakupu, pri čemer nakup ni obvezen.
 • Če niste član kluba zbirateljev, se ogled na domu plača za Ljubljano 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV za 1 umetniško delo. Zaradi dodatnih stroškov zavarovanja in pakiranja se za vsako dodatno umetniško delo, ki vam ga pripeljemo na ogled, plača dodatnih 50 % cene dostave prve umetnine (10 ali 15 EUR z DDV za umetnino). V primeru, da se po ogledu odločite za nakup dela in je vrednost več kot 2000 EUR, se stroški dostave za ogled ne obračunajo. V primeru dostave zelo velikih formatov, večjih od 2 metrov, se cena zaradi posebnega prevoza izračuna za vsak primer posebej.
 • Ogled na domu traja do ene ure, na ogled pa pripeljemo umetniška dela v skupni vrednosti največ 10.000 EUR. Za člane kluba zbirateljev se lahko v primeru dobrega sodelovanja in zaupanja zgornji prag vrednosti dostave dviguje, kar pomeni, da je lahko vrednost umetniškega dela, ki ga pripeljemo na ogled, tudi neomejena. Če niste član kluba zbirateljev, moramo pred prvim ogledom v vrednosti nad 2000 EUR opraviti identifikacijo osebe in potrditev naslova, saj se s tem izognemo morebitnih nepravilnostim.
 • Za umetniška dela višje vrednosti ali občutljive umetnine se morate dogovoriti za ogled pri nas v galeriji. Ogled na domu ali v poslovnih prostorih ni mogoč za umetniška dela, ki so na dražbi, saj je ogled mogoč samo v terminu pred izvedbo dražbe.
Prevzem umetnine za cenitev ali prodajo na vaši lokaciji
 • Če ste član kluba zbirateljev, vam lahko umetniško delo za cenitev in prodajo, ki ga nato pripeljemo v našo galerijo na pregled in cenitev, prevzamemo brezplačno na domu ali v poslovnih prostorih.
 • Če niste član kluba zbirateljev, se prevzem s pakiranjem in zaščito ter zavarovanjem plača za Ljubljano 25 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 35 EUR z DDV za 1 umetniško delo. Zaradi dodatnih stroškov zavarovanja in pakiranja se za vsako dodatno umetniško delo, ki ga prevzamemo, plača dodatno 50 % cene prevzema prve umetnine (12,5 ali 17,5 EUR z DDV za umetnino).
 • Na domu ali v poslovnih prostorih lahko prevzamemo največ 3 umetniška dela v skupni okvirni vrednosti do 10.000 EUR. Za člane kluba zbirateljev se lahko zgornji prag vrednosti prevzema dviguje, kar pomeni, da je lahko vrednost umetniškega dela, ki ga prevzamemo na domu v primeru ustreznega zavarovanja, tudi neomejena.
 • Umetniška dela višje vrednosti ali občutljive umetnine morate dostaviti osebno v galerijo v Ljubljano na pregled in cenitev. Pred prevzemom na domu vas prosimo, da nam pošljete umetnine v informativni pregled, da jih lahko pred prevzemom pregledamo, ali so primerna za prodajo, in pripravimo ustrezno embalažo in zaščito.
 • V primeru večjega števila umetnin se lahko dogovorite, da vas naš strokovni svetovalec obišče doma in vam svetuje o celotnem postopku prodaje.
Pošljite umetnine v informativni pregled
Pošljite umetnine
Instalacija umetniških del na vaši lokaciji
 • Galerija in dražbena hiša SLOART vam pri nakupu ali prodaji organizira celoten proces od dostave do ogleda na domu ali v poslovnih prostorih. Umetniška dela vam ustrezno zapakiramo, pripeljemo na dom in ustrezno odpakiramo. Našim strankam priporočamo, da si umetniško delo samostojno obesijo na steno ali inštalirajo, saj najbolje poznajo svoje prostore, napeljave, strukturo vgradnih elementov in druge posebnosti. Če nimate na voljo lastnih sredstev za inštalacijo umetniškega dela, se lahko dogovorimo, da z vašim pisnim dovoljenjem in vašo polno odgovornostjo pripravimo prostore in obesimo umetniško delo. Manjše posege in inštalacije lahko opravimo sami, za večje zahtevnejše postavitve in instalacije pa bomo sklenili dogovor z našimi zunanjimi partnerji. Cena instalacije se obračuna dodatno za vsak primer posebej.
Kontaktirajte nas za več informacij glede instalacij
Kontaktirajte nas

Cenik dostave, ogledov in prevzemov na domu

Dostava na dom pri nakupu nad 2000 EUR in za določene člane kluba zbirateljev po celotni Sloveniji Brezplačno
Dostava na dom v Ljubljani pri nakupu ali izposoji 15 EUR z DDV
Dostava na dom po celotni Sloveniji pri nakupu ali izposoji 25 EUR z DDV
Nujna dostava na dom po celotni Sloveniji Posebna ponudba
Dostava v tujino Posebna ponudba
Ogled na domu za določene člane kluba zbirateljev po celotni Sloveniji Brezplačno
Ogled na domu – 1 umetnina v Ljubljani 20 EUR z DDV
Ogled na domu – 1 umetnina po celotni Sloveniji 30 EUR z DDV
Vsaka dodatna prepeljana umetnina se obračuna dodatno -50 % cene (10 ali 15 EUR z DDV za umetnino)
Ogled na domu – zelo veliki formati, večjih od 2 metra Posebna ponudba
Če se ob ogledu odločite za nakup nad 2000 EUR, se stroški dostave za ogled ne obračunajo Brezplačno
Prevzem na domu - 1 umetnina za cenitev ali prodajo v Ljubljani 25 EUR z DDV
Prevzem na domu - 1 umetnina za cenitev ali prodajo po celotni Sloveniji 35 EUR z DDV
Vsaka dodatna prepeljana umetnina se obračuna dodatno -50 % cene (12,5 ali 17,5 EUR z DDV za umetnino)
Prevzem na domu – zelo veliki formati, večjih od 2 metra Posebna ponudba

Ostale storitve Galerije in dražbene SLOART

Galerija in dražbena hiša SLOART vam ob prodaji in nakupu umetniških del nudi celovite profesionalne storitve na področju vrhunske likovne umetnosti, ki so prikrojene potrebam naših strank in umetniškim zbirateljem. Če potrebujete nasvet pri nakupu ali prodaji umetniških del, izvedbi umetniškega programa, cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, uokvirjanje, se želite včlaniti v naš klub zbirateljev, opremiti stanovanje ali poslovne prostore, restavrirati ali zavarovati umetnine ali si želite umetnine ogledati na svojem domu, smo pravi naslov na vas.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za dodatne informacije.

O SLOART in zaposlenih

Oglejte si informacije o Galeriji SLOART in zaposlenih.

Pohvale in pritožbe

Naprošamo vas, da nam sporočite vse vaše pohvale in pritožbe glede naših storitev.

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba