1. Interes za promocijo in prodajo umetniških del

Ste slovenski likovni umetnik ali umetnik, ki deluje v Sloveniji, in si želite dodatno promocijo, izposojo ali prodajo svojih umetniških del? Če ste akademsko izobraženi in aktivni likovni umetnik oziroma ste zelo kvaliteten samouk in ste bili podprti s strani likovne stroke preko več samostojnih razstav ali dogodkov v pomembnejših galerijah v Sloveniji ali tujini, vas vabimo, da se nam pridružite in se predstavite širokemu krogu ljubiteljev likovne umetnosti in zbirateljev iz Slovenije in tujine, saj ima Galerija SLOART največji doseg kupcev likovne umetnosti. V Galeriji SLOART se lahko brezplačno predstavite kot avtor, tudi če ne prodajate umetniških del oziroma če ekskluzivno sodelujete s tujimi galerijami in bi želeli ustvariti le predstavitveni profil ter se tako predstaviti slovenskim zbirateljem in ljubiteljem likovne umetnosti s svojimi deli, idejami, novicami, projekti, razstavami in dogodki.

Galerija SLOART si želi zvestim kupcem in zbirateljem ter širši javnosti predstaviti celovit pregled kakovostne slovenske likovne umetnosti na enem mestu ne glede na to, na katerem področju umetnik ustvarja oziroma s katero galerijo sodeluje in ali deluje doma ali v tujini. Če se ukvarjate recimo z instalacijami, lahko tako umetniško delo predstavite na naši galeriji s fotografijami, video posnetki in brez prodajne cene. Predstavite lahko slike, fotografijo, risbe, kolaže, skulpture, nove medije, multimedije, grafike, digitalno, konceptualno in interaktivno umetnost in instalacije. Priporočamo, da se predstavite čim podrobneje z različnimi umetniškimi deli in obdobji. Vzpodbujamo predstavitev širokega spektra vrhunske umetnosti, zato vam bomo prisluhnili pri predstavitvi vaših umetniških del.

Če ne prodajate umetniških del lahko sodelujete tudi na drugačne načine in vas lahko občasno glede na zahteve in potrebe naročnika povabimo k sodelovanju v različne umetniške programe, ki jih izvaja Galerija SLOART skupaj s podjetji in drugimi galerijami, institucijami. Svojo inštalacijo ali vrhunsko umetniško delo lahko posodite podjetjem za sprejemno pisarno ali druge poslovne prostore in se tako promovirate številnim strankam, zaposlenim in partnerjem tega podjetja.

Če želite transparentno prodati umetniška dela, z zaupanja vrednimi strokovnjaki, z znano prodajno ceno in provizijo, z znanimi prodajnimi pogoji ter različnimi načini prodaje, vam Galerija SLOART nudi možnost predstavitve in prodaje vaših umetniških del širokemu krogu kupcev in zbirateljev, saj vam ob klasični prodaji v fizični galeriji omogočamo tudi prodajo na spletni strani Galerije in dražbene hiše SLOART, ki je največja in najbolj obiskana galerija v Sloveniji in v bližnji okolici s ponudbo več kot 2000 vrhunskih umetniških del.

Poslanstvo in vizija galerije SLOART sta vzpostaviti mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji in omogočiti transparentno prodajo slovenskih umetniških del, kjer kot prodajalec natančno veste, za kolikšno ceno je bila umetnina prodana, kakšna je obračunana provizija in koliko ste dobili s prodajo umetnine. Na ta način lahko za svojo umetnino iztržite pošteno dogovorjeno ceno. Ob prodaji umetniškega dela boste prejeli vso dokumentacijo s kopijo originalnega davčno potrjenega računa, ki ga izdamo kupcu, kopijo izpiska priliva na naš TRR ter kopijo izpiska vašega izplačila na TRR. Če se prvič soočate s prodajo umetniških del in še niste seznanjeni s postopkom prodaje, vam bodo naši strokovni sodelavci pomagali in vas vodili pri celotnem postopku od pregleda umetnin, cenitve, sklenitve pogodbe in časa prodaje, do promocije, prodaje umetniškega dela in izplačila.

2. Informativni pregled avtorja in umetniških del

Pred začetkom vnosa podrobnejšega in celovitega profila avtorja in umetniških del je potrebno izpolniti obrazec za prvo prijavo avtorja, in sicer vpisati svoje kontaktne podatke, kratki opis (življenjepis, opis, izobrazba, razstave) in naložiti do 5 umetniških del s kratkim opisom umetniških del. Prva prijava zajema osnovni pregled, ali avtor ustreza minimalnim pogojem za sprejem v Galerijo SLOART. V primeru pozitivnega odgovora boste prejeli povezavo za prijavo v portal za ureditev podrobnega profila in umetniških del. Po ureditvi profila sledi podroben pregled, ali avtor ustreza pogojem za sprejem v Galerijo SLOART.

Omejitev prodaje določenih umetniških del preko galerije SLOART
Galerija SLOART sprejema v prodajo samo kvalitetne umetnine s čim boljšo dokumentacijo in provenienco, zato ne sprejemamo umetniških del, ki so se predhodno že kadarkoli prodajala na spletnih ali fizičnih oglasnikih (Bolha, Salomon ...), na boljših sejmih ali obstajajo nejasnosti o lastništvu, provenienci, avtentičnosti in drugih nepravilnostih.

3. Sprejem avtorja, podpis pogodbe in prodaja

Po uskladitvi pogojev prodaje in dogovoru o prodajnih cenah z Galerijo in dražbeno hišo SLOART sklenete pogodbo o prodaji umetniških del. Prodajna cena umetniških del je odvisna od številnih faktorjev. Če nimate že uveljavljenih cen z dokazljivo prodajo, se bodo cene določile skupaj z našimi sodelavci. Provizija, ki se obračuna od prodaje, je odvisna od trenutnega statusa vaše dejavnosti. Po podpisu pogodbe bo Galerija SLOART začela s prodajo in obveščanjem potencialnih kupcev ter objavo na spletni strani Galerije SLOART in drugih digitalnih medijih ter promocijskih kanalih, in sicer glede na način prodaje in lastnosti umetniškega dela. Z našimi strokovnimi sodelavci se boste dogovorili, ali določena umetniška dela zadržimo v naši fizični galeriji ali jih odnesete domov in jih dostavite ob prodaji ali zanimanju. Ker imamo v ponudbi več kot 2000 umetniških del, ne moremo imeti vseh hkrati fizično na zalogi.

Čas prodaje umetniškega dela je odvisen od več faktorjev, predvsem od prepoznavnosti in pomembnosti avtorja, prodajne cene umetniškega dela, redkosti avtorja, vrhunske kvalitete, ohranjenosti in druge konkurenčne ponudbe na trgu ter od gospodarskega stanja. Nekatera vrhunska umetniška dela se prodajo takoj, nekatera potrebujejo več mesecev, nekatera pa se nikoli ne prodajo. Vsekakor pa upoštevajte, da je povprečno prodajno obdobje vsaj 6 mesecev ali celo več za mlade avtorje, zato se pred prodajo dobro posvetujte o vseh pogojih z našimi strokovnimi sodelavci.

4. Izplačilo

Po uspešno izvedeni prodaji in prevzemu umetniškega dela vam bomo v roku 15 dni izplačali kupnino, zmanjšano za dogovorjeno provizijo na vaš TRR. Ob izplačilu boste na svoj e­naslov prejeli še vso dokumentacijo s kopijo originalnega davčno potrjenega računa, ki ga izdamo kupcu, ter kopijo izpiska priliva na naš TRR ter kopijo izpiska vašega izplačila na TRR.

Poslanstvo in vizija Galerije SLOART je vzpostaviti mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji in omogočiti transparentno prodajo slovenskih in tujih umetniških del, kjer kot prodajalec natančno veste, za kolikšno ceno je bila umetnina prodana, kakšna je obračunana provizija in koliko ste dobili s prodajo slike.

Zakaj se predstaviti na Galeriji in dražbeni hiši SLOART?

1. Zaupanje in garancija galerije

Galerija SLOART vam omogoča varno in transparentno prodajo umetniških del. Galerija ima vizijo in cilj vzpostaviti mednarodno primerljiv in urejen likovni trg v Sloveniji in vzpostaviti najboljše svetovne prakse na področju trgovanja z umetninami, zato je transparentnost zagotovljena tako za kupca kot prodajalca. Prav tako prodajalec dobi vso dokumentacijo z davčno potrjenim originalnim računom ter prodano ceno, javno znano provizijo, izpiskom TRR glede priliva in izpisek TRR glede izplačila kupnine. Na ta način je v skladu z varovanjem kulturne dediščine zagotovljena sledljivost, saj vsa izplačila potekajo preko banke. Prodajalec s podpisom pogodbe jamči, da je lastnik umetniških del, da ta niso odtujena in so prosta vseh bremen, da so umetniška dela izvirniki in da niso ponaredki, hkrati pa zagotavlja, da bo vrnil kupnino za umetniško delo v primeru neresničnih trditev.

2. Transparentno in etično poslovanje

Galerija SLOART si s transparentnim poslovanjem prizadeva vzpostaviti določene standarde in odpraviti ključne anomalije, ki se trenutno pojavljajo na slovenskem likovnem trgu, kot so prodaja na sivo in črno brez izdanih računov, neznane prodajne cene, prodajalcu neznana dosežena prodajna cena in provizija, izplačila prodajalcu na roke, prodaja ponaredkov in manipuliranje s cenami. Te številne anomalije povzročajo škodo tako kupcem kot prodajalcem, predvsem pa celotnemu slovenskemu likovnemu umetniškemu trgu in umetnikom. Samo s popolno transparentnostjo, javno objavljenimi cenami ter urejenim in poštenim poslovanjem bomo vrnili zaupanje v slovenski likovni umetniški trg ter ponovno privabili zbiratelje in investitorje ter na ta način pomagali številnim talentiranim umetnikom.

3. Integritega zaposlenih

Vsi zaposleni Galerije SLOART so s podpisom kodeksa zavezani k etičnosti, transparentnosti, varovanju informacij, zasebnosti, poštenosti, pravičnosti, doslednosti, integriteti in skladnosti poslovanja. Vsi zaposleni imajo opravljen magisterij iz svojega področja, so tik pred zaključkom magisterija ali opravljajo doktorat in so izkušnje pridobivali tudi v tujih uglednih institucijah.

4. Sodelujemo s priznanimi strokovnjaki

Galerija SLOART sodeluje s številnimi priznanimi likovnimi strokovnjaki, kritiki in sodnimi cenilci, ki lahko pomagajo pri cenitvah in mnenjih glede umetniških del v prodaji.

5. Zaupa nam več kot 100.000 ljubiteljev umetnosti

Galeriji SLOART zaupa več kot 100.000 različnih ljubiteljev umetnosti in zbirateljev, ki na leto obišče našo spletno galerijo in digitalne medije. Kot kupci nam zaupajo številni podjetniki, direktorji, profesorji, zdravniki, odvetniki, estradniki in številni drugi ljubitelji umetnosti in zbiratelji. Najbolj pa smo ponosni na številne zveste člane našega kluba zbirateljev.

6. Prodaja po celotni sloveniji in v tujini

Galerija SLOART izvaja prodajo umetniških del po celotni Sloveniji in v sosednjih državah, saj z inovativnimi pristopi k prodaji, kakovostnimi storitvami, dostavo ali ogledom na domu ali v poslovnih prostorih omogoča prodajo in nakup številnim strankam in podjetjem.

7. Bogata zgodovina in raznolika ponudba

Galerija SLOART na trgu obstaja že več kot 15 let in ima največjo in najboljšo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vključuje več kot 2000 vrhunskih umetniških del. Do umetniških del, posebnih ponudb in informacij lahko enostavno dostopate preko naše spletne strani kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi.

8. Številni načini prodaje

Galerija SLOART vam nudi največjo izbiro načinov prodaje umetniških del, kjer lahko izberete način prodaje, ki najbolje ustreza vašim interesom, željam in zahtevam. Predstavili se boste skupaj s številnimi vrhunskimi slovenskimi akademskimi likovnimi umetniki.

9. Številne možnosti promocije

Nudimo vam številne možnosti promocije in prodaje na različnih promocijskih kanalih Galerije SLOART (umetnik meseca, novosti, promocijski in ugodni nakupi, darila, zanimivosti in priporočamo) ter obveščanja po distribucijskih kanalih.

10. Digitalno oglaševanje

Galerija vlaga veliko sredstev v oglaševanje na Googlu, Facebooku, rtvslo.si in drugih oglaševalskih kanalih.

11. Strokovna podpora

Naši strokovni sodelavci vam lahko svetujejo na številnih področjih glede promocije in prodaje umetniških del.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Se želite predstaviti na Galeriji SLOART in ne veste, kako?

Ste akademsko izobraženi in aktivni likovni umetnik? Predstavite se na Galeriji SLOART in si omogočite dodatno promocijo in prodajo. Izpolnite spodnji obrazec, vnesite svoje kontaktne podatke, kratek opis (življenjepis, opis, izobrazba, razstave) in naložite do 5 umetniških del s kratkim opisom umetniških del. Naši strokovni sodelavci vas bodo nato vodili čez celoten proces prijave.

Želite sodelovati v umetniških programih za podjetja?

Galerija SLOART skupaj z avtorji izvaja umetniške programe za podjetja in ponuja nove načine, orodja in tehnike za spreminjanje načina kulture organizacije, razmišljanja, vedenja in delovanja zaposlenih. S tem omogoča osebni razvoj in usposabljanje zaposlenih, s čimer javnosti in zaposlenim predstavimo umetnike in zgradimo most med umetnostjo in gospodarstvom ter se približamo širšemu krogu ljubiteljev umetnosti.

Ostale storitve

Galerija SLOART vam nudi ostale storitve, kot so cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, strokovno svetovanje in podobno.

Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja o prodaji umetnin.

Kontaktirajte nas

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba