O okvirjanju umetnin

Zakaj izbrati okvirjanje po meri?
  • Kvalitetni in lepo oblikovani okvirji lahko vaše umetniško delo izboljšajo in mu dajejo občutek popolnosti, prav tako pa lahko polepšajo ter dopolnjujejo vašo sobo ali poslovne prostore, še posebej, če ustrezajo vaši osebnosti, okusu in stilu. Prepričajte se, da izberete barve in sloge, ki gledalca ne bodo motile in ga odvrnile od umetnine, ampak se bodo brez težav pomešale z njo.
  • Obstaja velika razlika, če za umetniško delo izdelate kvalitetni okvir narejen po meri ali imate kupljen poceni standardni okvir v trgovini, saj lahko tako ustvarite sebi prilagojene tematske in tehnične zahteve. Prav tako je veliko umetniških del narejenih v različnih merah in se za večino umetniških del okvirjev ne da kupiti, zato je okvirjanje po meri v teh primerih nujno. Z okvirjevalcem se pred izvedbo posvetujte glede časovnega roka in končne cene. Člani kluba zbirateljev in stranke, ki kupijo umetniško delo v Galeriji SLOART, imajo z originalnim računom od 20 do 25% popusta na okvirjanje pri naših poslovnih partnerjih.
  • Če imate večje projekte z več kot 10 okvirji, nas kontaktiraje in bo projekt prevzela Galerija SLOART. Namesto vas se bomo dogovorili z ustreznimi izvajalci, ki lahko izvedejo večje projekte, in pridobili ustrezne ponudbe.
Kakšne so koristi in zakaj potrebujemo okvirjanje?
  • Okvir umetniškemu delu zagotavlja strukturo in podporo, seveda pa je glavni namen okvirja zaščiti umetniško delo v primeru poškodbe ali umazanije, saj je veliko lažje zamenjati okvir kot originalno umetniško delo. Okvir rešuje tudi številne težave, kako pritrditi umetniško delo na steno, in vzpostavlja vez med steno in umetniškim delom.
  • Kvalitetno okvirjeno delo lahko na gledalca deluje kot oder za ogled umetniškega dela. Vrhunski in kvaliteten okvir vašemu umetniškemu delu poveča dodatno vrednost. Lep, eleganten okvir bo umetniškemu delu dodal unikatnost in prefinjenost ter bo še posebej prišel do poudarka pri zelo starih umetniških delih. Okvir s steklom ali pleksisteklom preprečuje ljudem, da bi se dotikali umetniškega dela, kar bo umetninam podaljšalo življenjsko dobo in jih dodatno zaščitilo.
Nasveti za okvirjanje
  • Za nekatera umetniška dela se je zelo težko odločiti, ali izdelati okvirje s steklom ali ne in kako jih okviriti. Oljne slike morajo dihati, zato ni priporočljivo, da jih postavite za steklo. Za dela na papirju, risbe, akvarele, grafike, fotografije pa zelo pogosto priporočamo, da se postavijo za plast UV-stekla ali pleksi stekla, da se s tem zagotovi dodatna zaščita pred poškodbo.
  • Če boste pri okvirjanju uporabili steklo za zaščito umetniških del, bodite zelo previdni pri pakiranju in transportu svojih del, da se steklo ne polomi. Oznaka "Lomljivo" na pošiljki vas ne bo 100% zaščitila. Če se steklo razbije, se bodo koščki stekla neposredno zarezali v vašo umetniško delo in ga poškodovali ali uničili. Za te primere je primernejša uporaba pleksistekla, za katerega je manj verjetno, da se bo zlomilo. Uporaba cenenih materialov pri okvirjanju lahko na dolgi rok tudi poškoduje vaše umetniško delo ali ga pobarva, razbarva oziroma povzroča bledenje.
  • Če okvirjate umetniška dela za bolnišnice, zdravstvene ustanove, turistične in storitvene objekte, konferenčne objekte ali podjetja, kjer se zadržuje veliko ljudi, se o tem dodatno posvetuje z izvajalcem ali kontaktirajte Galerijo SLOART. Za to vrsto prostorov in okvirjanja so potrebna posebne vrste znanj in je potrebno izpolnjevati določene standarde, saj bi ta okolja morala biti čim bolj sterilna. Biti morajo antibakterijsko zaščitena, da preprečujejo širjenje infekcij in omogočajo zagotavljanje čistih in sterilnih področij. Obiskovalci teh prostorov pogosto želijo občutiti umetniška dela in fotografije, saj spodbujajo pozitivna čustva in občutke, zato se jih dotikajo. Okvir umetniškega dela mora omogočati enostavno čiščenje, imeti mora antibakterijsko steklo in materiale ter mora biti izbran v primernih barvah, saj barve lahko pozitivno vplivajo na splošne počutje obiskovalcev, strank, zaposlenih in bolnikov.

Poslovni partnerji, s katerimi sodelujemo pri okvirjanju

OKVIRI V D.O.O.

Podjetje Okviri V d. o. o. (Okviri Vrhunc) je družinsko podjetje, ki deluje na področju opreme likovnih del že 40 let in nenehno ohranja svojo stalnico delovanja.
Zaradi stalnega in zanesljivega dela okvirjanja slik je podjetje postalo stičišče interesov likovnikov, opremljevalcev prostorov in galeristov.

Delujemo na Dolenjski cesti 164 v Ljubljani od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure, popoldan pa od ponedeljka do četrtka od 15. do 18. ure.
Tel.: +386 01 427 14 20 GSM: 031 361 043
okviri@siol.net
www.okviri.net

Imate reklamacijo glede okvirjanja?

Če ste umetniško delo kupili v Galeriji in dražbeni hiši SLOART in ste delo okvirili pri enem od naših poslovnih partnerjev in z delom niste zadovoljni ali imate reklamacijo nas prosim obvestite in bomo preverili vaše trditve ter ustrezno ukrepali. Že vnaprej se vam zahvaljujemo za povratno informacijo.

Prijavite reklamacijo za okvirjanje

Prijavite reklamacijo

Želite postati partner Galerije SLOART?

Želite postati partner Galerije in dražbene hiše SLOART in ponuditi svoje storitve okvirjanja našim strankam? Pogoj za sodelovanje z Galerijo SLOART je, da ste strokovnjaki na svojem področju ter izpolnjujete najvišje profesionalne standarde glede okvirjanja, poslovnih prostorov, odnosa do strank in uporabniške izkušnje, podjetje pa mora biti staro najmanj 3 leta.

Kontaktirajte nas za morebitno sodelovanje

Kontaktirajte nas

Ostale storitve Galerije in dražbene SLOART

Galerija in dražbena hiša SLOART vam ob prodaji in nakupu umetniških del nudi celovite profesionalne storitve na področju vrhunske likovne umetnosti, ki so prikrojene potrebam naših strank in umetniškim zbirateljem. Če potrebujete nasvet pri nakupu ali prodaji umetniških del, izvedbi umetniškega programa, cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, uokvirjanje, se želite včlaniti v naš klub zbirateljev, opremiti stanovanje ali poslovne prostore, restavrirati ali zavarovati umetnine ali si želite umetnine ogledati na svojem domu, smo pravi naslov na vas.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za dodatne informacije.

O SLOART in zaposlenih

Oglejte si informacije o Galeriji SLOART in zaposlenih.

Pohvale in pritožbe

Naprošamo vas, da nam sporočite vse vaše pohvale in pritožbe glede naših storitev.

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba