Želite organizirati kvalitetno umetniško razstavo ali dogodek v svojem podjetju?

Kako poteka izvedba umetniških razstav?
 • Izvajanje umetniških razstav ponuja podjetju nova orodja in tehnike za spreminjanje kulture organizacije, razmišljanja, vedenja in delovanja zaposlenih ter omogoča osebni razvoj in usposabljanje zaposlenih. Umetniške razstave so tradicionalno prizorišča v galerijah in muzejih, v katerih se obiskovalci srečajo z umetniki in umetniški predmeti, kot so slike, risbe, kipi, video in zvočne inštalacije, performansi, digitalna ali interaktivna umetnost, inovativni umetniški projekti ter novi mediji, kjer obiskovalci lahko začutijo in doživijo umetnost v živo.
 • Galerija SLOART z največjo mrežo slovenskih akademskih likovnih umetnikov in s pomočjo zunanjih strokovnjakov, kuratorjev in partnerjev organizira manjše ali večje samostojne ali skupinske strokovno kurirane razstave in druge umetniške dogodke v vašem podjetju ali v tretjih prostorih z namenom, da vaše stranke, zaposlene in poslovne partnerje spoznamo in navdušimo za vrhunsko sodobno umetnost ter jim ponudimo nepozabno doživetje skozi predstavitev umetniških del nadarjenih in vrhunskih slovenskih likovnih umetnikov. Na ta način poživite svoje delovno okolje in prostore z vrhunskimi umetniškimi deli, pokažete svojo kreativnost, si zagotovite promocijo in lahko izstopate med konkurenco.
 • Z izvedbo kvalitetne umetniške razstave krepimo pozicioniranje vaše blagovne znamke in javne podobe na kulturnem področju, izražamo prestiž, moč in statusni simbol vašega podjetja ter naredimo močan vtis na stranke, zaposlene, konkurenco in splošno javnost. Umetniška razstava se v sodelovanju s profesionalnim kuratorjem organizira glede na želje in interese stranke, sodeluje lahko eden ali več avtorjev. Zaradi zasedenosti določenih avtorjev in kuratorjev se dogodki načrtujejo najmanj pol leta naprej, zato nas pravočasno kontaktirajte.
 • Pri organiziranju umetniške razstave se je potrebno vprašati, kakšni so vaši kulturni, družbeno odgovorni, poslovni ali marketinški cilji za dogodek. Vrhunske in najboljše umetniške razstave se lahko postavljajo od pol leta do dveh let, zato je pomembno, da si v primeru pogostejših organiziranj razstav sami ali skupaj z nami pripravite 3- do 5-letni dinamičen umetniški program in sestavite načrt umetniških razstav, če želite gostiti najboljše avtorje in pridobiti najboljša umetniška dela za razstavo. Prav tako podjetjem celovito svetujemo na področju priprave in izvedbe umetniških razstav in dogodkov, prilagojenih zahtevam in željam podjetja. S profesionalnim pristopom, ki združuje vse od priprave koncepta, načrtovanja do velike otvoritve dogodka, si prizadevamo, da umetniški projekt postane uspešen.
 • Poskrbimo lahko tudi za pripravo spletnega in fizičnega kataloga, marketinških in promocijskih aktivnosti, urejanje odnosov z javnostjo in stikov z mediji na področju kulture v sodelovanju z vašimi marketinškimi oddelki ter izvajamo vrednotenje po končani razstavi.
Zakaj in kako začeti s pripravo umetniške razstave?
 • Podjetja se umetniških programov ali umetniških razstav lotevajo na različne načine. Zaposleni, ki se ukvarjajo z umetnostjo, se lahko nahajajo v različnih oddelkih znotraj strukture podjetja – vse od družbene odgovornosti do komunikacijskega oddelka ali trženja, kadrovskega oddelka, do oddelka za upravljanje objektov ali razvoj nepremičnin. Kam je postavljen oddelek ali zaposleni, odgovorni za umetnost, prikazuje vlogo umetnosti v podjetju in odgovornosti do slovenske kulturne dediščine.
 • Podjetja, ki vidijo dodano vrednost v vrhunski umetnosti, danes več ne zbirajo samo umetniških del in si ustvarjajo umetniške zbirke, ki jih obesijo na steno, ampak se premikajo k integriranim umetniškim programom in pripravljajo umetniške razstave in dogodke, ki izobražujejo zaposlene in stranke ter ustvarjajo določen kontekst.
 • Umetniške razstave lahko najenostavneje začnete pripravljati z vključitvijo svoje obstoječe umetniške zbirke in začnete organizirati odprte ali zaprte kurirane razstave in jih obogatite z umetniškim programom. Umetniški program in priprava razstav morajo imeti jasno vizijo in se lahko izvajajo bodisi interno bodisi z našimi strokovnimi svetovalci. Z rotiranjem umetniških del in pripravo tematskih razstav lahko razstavo pripravimo na podlagi teme, obdobja, izbranega avtorja ali skupine avtorjev. S tem svoji umetniški zbirki vdihnite novo življenje, dodate ji vsebino in izpolnite njeno poslanstvo. Z aktivno uporabo obstoječe umetniške zbirke tako povečate in oplemenitite vrednost svoje umetniške zbirke.
 • Če želite izpeljati sodobnejšo razstavo z aktivno generacijo nadarjenih slovenskih akademskih likovnih umetnikov, bomo skupaj z vami pripravili koncept in izvedbo razstave glede na vaše želje in interese. Izvedbe in postavitve razstav so lahko konzervativnejše ali sodobnejše, individualne ali skupinske, stalne ali občasne oziroma ob posebnih dogodkih podjetja, kot so obletnice, pridobitev večjega posla, zaključek leta, ekskluzivni sprejem najpomembnejših partnerjev in strank, organiziranje poslovnih konferenc, predstavitev produktov na sejmih, kjer želite popestriti ambient ali izvesti prestižen in elitni unikatni kulturni dogodek za svoje zaposlene, stranke ali poslovne partnerje, ki jim bo večno ostal v spominu.
 • Na umetniške dogodke in razstave, ki jih organizirate v podjetju, lahko povabite stranke, zaposlene ali poslovne partnerje in jim ponudite nepozabno doživetje ter tako naredite veliko več kot s pasivnim sponzoriranjem zunanjih umetniških dogodkov, kjer ste na promocijskem materialu navedeni le kot sponzor. Galerija SLOART vam kot profesionalni partner in svetovalec s pomočjo zunanjih strokovnih sodelavcev pomaga pri pripravi strokovno kuriranih umetniških programov in pripravi umetniških razstav, ki imajo dodano vrednost tako za manjša podjetja in velike korporacije. Galerija SLOART ima celovit vpogled v umetniško dogajanje in na umetniški trg v Sloveniji ter sodeluje s številnimi akademskimi umetniki in profesionalnimi zunanjimi strokovnjaki na področju likovne umetnosti. Z našo pomočjo lahko umetniške programe in dogodke organizirate občasno ali ob posebnih priložnostih.

Storitve priprave umetniške razstave

Ponujamo vam številne storitve za pripravo umetniške razstave
 • Priprava in izvedba morebitne raziskave za razstavo
 • Priprava koncepta, načrta, produkcije in instalacije razstave
 • Povabilo in selekcija primernih umetnikov
 • Koordinacija s profesionalnim kuratorjem in projektno ekipo
 • Pomoč pri PR in marketingu ter promocijskih materialih
 • Povabilo novinarjem
 • Organizacija in odprtje razstave
 • Priprava govora na razstavi
 • Priprava suplementarnih umetniških in izobraževalnih programov
 • Priprava razprav z avtorji, delavnic, pogovorov in javnih predavanj ob razstavi
 • Založništvo kataloga ali monografije akademskega umetnika
 • Izdelamo nalepke, avdio vodiče in poskrbimo za primerno osvetlitev
 • Ureditev prevoza, montaže, instalacij in zavarovanj
 • Priprava občasnih ali neprestanih raziskav občinstva na razstavi
PopUp razstave
 • Za specifične ciljne skupine lahko pripravimo posebne in unikatne začasne Pop Up razstave ali instalacije v podjetju ali v tretjih prostorih, kjer z umetniškim pridihom promoviramo mlade talentirane akademske umetnike skozi vašo blagovno znamko ali nove produkte in storitve na neobičajnih in impresivnih prostorih ali krajih, ki so bili dolgo časa zapostavljeni. PopUp razstave so strokovno kurirane in so lahko organizirane okoli določene teme ali targetirajo določeno ciljno skupino ter zagotavljajo nove načine za komunikacijo in doživetje pomembnih umetniških trenutkov v nepričakovanih in transformiranih prostorih.
 • Z združevanjem unikatnih umetniških del, avtorjev, prostorov in občinstva lahko prinesemo sveže ideje na različne lokacije in spodbujamo medsebojno sodelovanje, podporo in spoštovanje. Pop Up razstave so kratkotrajne in morajo biti unikatne, originalne, vznemirljive, sveže, privlačne, zabavne, poučne, navdihujoče, intelektualne in interpretativne, izobraževalne in se dogajajo v netradicionalnih prostorih, v trgovinah ali v ateljeju avtorja. Za večji uspeh razstave je potrebno vključiti najboljše avtorje, ki so primerni za ta dogodek, saj bodo pritegnili in pripeljali obiskovalce.
 • Glede na tradicionalne umetniške razstave so PopUp dogodki sodobnejši in imajo marketinške cilje, se širijo od ust do ust in preko družbenih omrežij v izbrani starostni ali ciljni skupini, poleg tega pa morajo ponuditi atmosfero, del katere hočejo biti vsi. Po želji se lahko na Pop Up razstavah organizirajo tudi predhodni VIP-ogledi za vaše najzvestejše in najpomembnejše stranke, poslovne partnerje in zaposlene.
 • PopUp obiskovalci so drugačni obiskovalci, saj pogosto želijo izkusiti doživetje, videti novosti in si želijo vznemirjenje. Pripravljeni so tudi plačati za premium dogodke, za doživetje, skrivnost, ekskluzivnost in posebnost prostora, da lahko občutijo nekaj unikatnega in nepričakovanega, nekaj, kar lahko delijo s svojimi prijatelji, družino in sodelavci, zaradi česar se lahko počutijo kot pomembne in slavne osebnosti. Pop up razstave se lahko organizirajo tudi v primeru, da imate trenutno nezasedene odlične poslovne prostore in jih lahko oživite z vrhunskim umetniškim dogodkom ali razstavo.

Ostale storitve Galerije in dražbene SLOART

Galerija in dražbena hiša SLOART vam ob prodaji in nakupu umetniških del nudi celovite profesionalne storitve na področju vrhunske likovne umetnosti, ki so prikrojene potrebam naših strank in umetniškim zbirateljem. Če potrebujete nasvet pri nakupu ali prodaji umetniških del, izvedbi umetniškega programa, cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, uokvirjanje, se želite včlaniti v naš klub zbirateljev, opremiti stanovanje ali poslovne prostore, restavrirati ali zavarovati umetnine ali si želite umetnine ogledati na svojem domu, smo pravi naslov na vas.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za dodatne informacije.

O SLOART in zaposlenih

Oglejte si informacije o Galeriji SLOART in zaposlenih.

Pohvale in pritožbe

Naprošamo vas, da nam sporočite vse vaše pohvale in pritožbe glede naših storitev.

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba