1. Interes za prodajo umetniških del

Prišli ste do situacije, da razmišljate o prodaji umetniških del, ki ste jih kupili pred časom, jih dobili za darilo ali podedovali, sedaj pa ste morda zaradi življenjskih okoliščin ali potreb, delitve premoženja ali odprodaje investicije ugotovili, da je pravi čas za prodajo. Če želite umetniška dela prodati transparentno, z zaupanja vrednimi strokovnjaki, z znano prodajno ceno in provizijo, ugodnimi prodajnimi pogoji ter različnimi načini prodaje, vam Galerija SLOART nudi možnost predstavitve umetniških del in prodaje širokemu krogu kupcev in zbirateljev. Poleg klasične prodaje v fizični galeriji vam omogočamo prodajo na spletni strani Galerije in dražbene hiše SLOART, ki je največja in najbolj obiskana galerija v Sloveniji in v bližnji okolici.

Poslanstvo in vizija galerije SLOART sta vzpostaviti mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji in omogočiti transparentno prodajo slovenskih umetniških del, kjer kot prodajalec natančno veste, za kolikšno ceno je bila umetnina prodana, kakšna je obračunana provizija in koliko ste dobili s prodajo umetnine. Na ta način lahko za svojo umetnino iztržite pošteno dogovorjeno ceno. Ob prodaji umetniškega dela boste prejeli vso dokumentacijo s kopijo originalnega davčno potrjenega računa, ki ga izdamo kupcu, kopijo izpiska priliva na naš TRR ter kopijo izpiska vašega izplačila na TRR. Če se prvič soočate s prodajo umetniških del in še niste seznanjeni s postopkom prodaje ali ste že zbiratelj in prodajate umetniška dela, vam bodo naši strokovni sodelavci pomagali in vas vodili pri celotnem postopku od pregleda umetnin, cenitve, sklenitve pogodbe in časa prodaje, do promocije, prodaje umetniškega dela in izplačila.

2. Informativni pregled umetniških del

Galerija SLOART sprejema v prodajo le avtentična, kvalitetna in preverjena, vrhunska in najboljša umetniška dela sodobne in moderne umetnosti, impresionizma, umetnosti 19. in 20. stoletja ter tudi iz starejšega obdobja. Če niste prepričani, ali so vaša umetniška dela primerna za prodajo, vas prosimo, da preko obrazca za informativni pregled ali epošte pošljete podatke o svojih umetniških delih v brezplačen informativni pregled, kjer vam bomo povedali, ali so umetniška dela primerno za prodajo ali ne.

Galerija SLOART vsako umetniško delo, ki ga sprejme v prodajo, obvezno fizično pregleda in oceni, katera umetniška dela so zanimiva za prodajo in katera ne. S tem vam prihranimo nepotreben prevoz in prenašanje del v galerijo. Za umetniška dela, ki so zanimiva za prodajo, se bomo dogovorili za termin za fizični pregled v galeriji oziroma prevzem pri vas doma. V primeru večjega števila umetnin se lahko dogovorite, da vas naš strokovni svetovalec obišče doma in vam svetuje o postopku prodaje.

Omejitev prodaje določenih umetniških del preko galerije SLOART
Galerija SLOART sprejema v prodajo samo vrhunske umetnine s čim boljšo dokumentacijo in provenienco, zato ne sprejemamo umetniških del, ki so se predhodno že kadarkoli prodajala na spletnih ali fizičnih oglasnikih (Bolha, Salomon ...), na boljših sejmih ali obstajajo nejasnosti o lastništvu, provenienci, avtentičnosti in drugih nepravilnostih.

3. Strokovni pregled in cenitev umetniških del

Če na podlagi informativnega pregleda še niste popolnoma prepričani, ali bi prodali umetniško delo ali se s prodajo umetnine srečujete prvič, vam bodo naši strokovni sodelavci, ki so seznanjeni s trendi in prodajnimi cenami na umetniškem trgu, z veseljem svetovali. Če posedujete umetniška dela kot investicijo, vam priporočamo, da nas informirate o svojih željah, idejah, potrebah in ciljih glede prodaje in se posvetujete z našimi sodelavci, saj področje umetniškega trga v Sloveniji še ni najbolje urejeno, zato lahko cena umetniških del niha tudi glede na gospodarsko stanje.

Strokovni pregled in cenitev umetniških del lahko opravite v naši fizični galeriji v Ljubljani, kjer boste dobili največ dodatnih informacij. Umetniška dela lahko zaradi podrobnejšega pregleda v dogovoru s prodajalcem zadržimo v galeriji največ en mesec. Naši strokovni sodelavci vam bodo po pregledu posredovali ustno mnenje in okvirno cenitev glede na trenutno tržno vrednost in glede na kriterije, ki se upoštevajo pri cenitvi umetniških del. V primeru potrebe po dodatnem mnenju se bomo o tržni vrednosti in drugih kriterijih posvetovali s partnerskimi galerijami ali za mnenje zaprosili sodnega cenilca za likovno umetnost.

Cenitev in mnenje galerije SLOART je brezplačno v primeru, da boste slike prodajali preko naše galerije, v primeru, da potrebujete cenitev za lastne potrebe, se cenitev umetniškega dela plača po ceniku. V primeru izvedeniških mnenj in cenitev za potrebe prodaje preko Galerije SLOART vam bomo uredili ugodnejše cenitve pri sodnih cenilcih. Galerija SLOART za umetniška dela višje vrednosti, ki niso ustrezno identificirana, evidentirana in dokumentirana, zahteva, da prodajalec pred postopkom prodaje priskrbi vso potrebno dokumentacijo oziroma pokrije stroške pridobitve veljavne in ustrezne dokumentacije ter cenitve ustreznih sodnih cenilcev. Uspešnost prodaje in najvišja končna dosežena vrednost umetniškega dela je odvisna le od popolnega zaupanja kupca, da gre za originalno umetniško delo in da je umetniško delo vredno te cene. Zato pred prodajo poiščite vso dokumentacijo, ki jo imate o umetniškem delu skupaj z izdanimi računi, certifikati in provenienco.

V primeru kakršnekoli namerne zlorabe glede avtentičnosti, dokumentacije ali kaznivega dejanja bo Galerija in dražbena hiša SLOART v skladu z internimi pravili in postopki takoj obvestila organe pregona.

4. Podpis pogodbe in prodaja

Po uskladitvi in dogovoru o pogojih prodaje, načinu prodaje (javna prodaja, zasebna prodaja, zaupna prodaja, dražba) in dogovoru glede prodajne cene z Galerijo in dražbeno hišo SLOART sklenete komisijsko pogodbo o prodaji umetniških del. Po podpisu pogodbe bo Galerija SLOART začela s prodajo in obveščanjem potencialnih kupcev ter delo objavila na spletni strani Galerije SLOART in drugih digitalnih medijih ter promocijskih kanalih glede na način prodaje in značilnosti umetniškega dela. Z našimi strokovnimi sodelavci se boste dogovorili, ali umetniška dela zadržimo v naši fizični galeriji ali jih odnesete domov in jih dostavite ob prodaji ali interesu stranke. Vsa umetniška dela, ki ostanejo v prodaji fizično v galeriji sloART, so zavarovana proti kraji, vlomu, požaru in izlivu. Ker imamo v ponudbi več kot 2000 umetniških del in ponudba stalno raste, vseh žal ne moremo imeti hkrati fizično na zalogi.

Čas prodaje umetniškega dela je odvisen od več faktorjev, predvsem od prodajne cene, redkosti avtorja, vrhunske kvalitete, ohranjenosti in ponudbe na trgu ter od gospodarskega stanja. Nekatera vrhunska umetniška dela se prodajo takoj, nekatera po več mesecev, nekatera umetniška dela pa tudi nikoli. Vsekakor pa upoštevajte, da je povprečno prodajno obdobje vsaj 6 mesecev ali več, zato se pred prodajo dobro posvetujte o vseh pogojih z našimi strokovnimi sodelavci.

5. Izplačilo

Po uspešno izvedeni prodaji in prevzemu umetniškega dela vam bomo v roku 31 dni izplačali kupnino, zmanjšano za dogovorjeno provizijo na vaš TRR. Izplačilo se izplača po 1 mesecu zaradi možnosti uveljavljanja morebitne garancije na avtentičnost, ki je kupcu na voljo prvih 30 dni. Ob izplačilu boste na svoj e­naslov prejeli še vso dokumentacijo s kopijo originalnega davčno potrjenega računa, ki ga izdamo kupcu, ter kopijo izpiska priliva na naš TRR ter kopijo izpiska vašega izplačila na TRR.

Poslanstvo in vizija galerije SLOART je vzpostaviti mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji in omogočiti transparentno prodajo slovenskih in tujih umetniških del, kjer kot prodajalec natančno veste, za kolikšno ceno je bila umetnina prodana, kakšna je obračunana provizija in koliko ste dobili s prodajo slike.

Provizije od prodaje umetniških del

30 % za umetniška dela do 15.000 EUR neto provizija 24,59 % + 22 % DDV oziroma minimalno 75 EUR z DDV
25 % za umetniška dela od 15.000 EUR neto provizija 20,49 % + 22 % DDV
20 % za umetniška dela od 50.000 EUR neto provizija 16,39 % + 22 % DDV
17,5 % za umetniška dela od 100.000 EUR neto provizija 14,34 % + 22 % DDV
10 % za umetniško delo v zasebni prodaji za 2 leti neto provizija 8,19 % + 22 % DDV oziroma minimalno 75 EUR z DDV

V provizijo so všteti stroški in storitve: prevzem umetnine, obravnava in cenitev umetnine, fotografiranje in obdelava fotografij, vnos v informacijski sistem in objava, marketing, prodaja, provizije kreditnih kartic, pakiranje, zaposleni in strokovni sodelavci, poslovni prostori, razvoj digitalne platforme, stroški poslovanja, bančni stroški, zavarovanje, davki in ostalo.

Če umetniška dela prodajate priložnostno in to ni vaša poslovna dejavnost, potem se bo ob prodaji sklenila komisijska pogodba za prodajo umetniških del, za katero vam ob prodaji ni potrebno plačati dodatne dohodnine ali davka.

Kakšni načini prodaje so na voljo?

Odločite se za način prodaje glede na vaše želje in interese

Javna prodaja
 • Javna prodaja vam omogoča največjo verjetnost prodaje, saj so umetniška dela javno objavljena na naši spletni strani, na nekaterih drugih digitalnih medijih ter promocijskih kanalih ali fizično v Galerijo SLOART. Na ta način dosežemo največjo možnost dosega potencialnih kupcev tako v Sloveniji kot v tujini.
Zaupna prodaja
 • Zaupna prodaja vam omogoča prodajo vrhunskih in najboljših umetniških del, običajno višjega cenovnega razreda od 2000 EUR naprej. Za zaupno prodajo se odločajo prodajalci, ki želijo prodati umetniško delo ali zbirko zaupno in zasebno, ponavadi v ožjem zaprtem krogu zbirateljev. Razlogi za zaupno prodajo so lahko različni: morda je stranka dobila umetnine kot darilo ali jih je podedovala, morda si želijo, da umetnine kupijo strastni zbiratelji, ali gre za pomembno zgodovinsko umetniško delo, ki se redko pojavi na trgu.
 • Zaupna prodaja vam omogoča dostop do manjšega nabora izbranih zbirateljev in ljubiteljev umetnosti kot javna prodaja, saj so ta umetniška dela vidna samo članom kluba zbirateljev. Po drugi strani so vaša dela vidna samo resnim kupcem in zbirateljem, kar je pomembno za prodajo občutljivih umetniških del. Pri zaupni prodaji se lahko sami odločite, katere informacije o umetniškem delu boste razkrili na spletni strani, umetniško delo lahko objavimo tudi brez fotografije in naziva dela in objavimo samo ime avtorja, ceno in tehniko, kar onemogoča, da bi lahko javno razkrili lastnika ali umetniško delo. Za vse dodatne informacije se mora kupec osebno oglasiti v galeriji v Ljubljani, kjer lahko opravi ogled in nakup. Če po določenem času ne dobite kupca, lahko kadarkoli spremenite način prodaja v javno prodajo, kjer bo vidna širšemu krogu ljubiteljev umetnosti in si na ta način povečate možnosti za prodajo.
Javna fizična ali spletna dražba
 • Dražba vam omogoča prodajo vrhunskih, najboljših prvorazrednih in unikatnih umetniških del višjega cenovnega razreda od 2000 EUR naprej. Cenitve za umetniška dela na dražbi se določijo na poseben način, in sicer se za umetniško delo določi ocenjena vrednost v razponu od–do, npr. od 20.000 do 25.000 EUR. Prodajalec lahko določi rezervirano ceno, to je cena, pod katero ne bo prodal umetniškega dela. Za dražbo se odločajo prodajalci, ki želijo prodati vrhunsko umetniško delo ali zbirko ostalim zbirateljem in ljubiteljem umetnosti in doseči najvišjo možno ponudbo, vendar je potrebno utemeljeno določiti ocenjeno vrednost, saj se lahko zgodi, da se umetnina ne proda, kar lahko kasneje vpliva na njeno vrednost. Dražba vam omogoča dostop do manjšega nabora izbranih zbirateljev in ljubiteljev umetnosti kot javna prodaja, saj so umetniška dela na dražbeni spletni strani Galerije SLOART in fizični dražbi vidna samo članom kluba zbirateljev. Po drugi strani so vaša dela vidna samo resnim kupcem in zbirateljem, kar je pomembno za prodajo občutljivih umetniških del. Če imate umetniško delo, primerno za prodajo na dražbi, nas kontaktirajte.
 • Galerija in dražbena hiša SLOART organizira dražbe na elitni lokaciji v Ljubljani ob koncu leta. Na fizično dražbo se uvrsti le omejeno število najboljših umetniških del, ki se izberejo več mesecev pred pričetkom dražbe. Če se umetniško delo ne proda na dražbi, se lahko prodajalec odloči in v naslednjih 30 dneh po dražbi ponudi umetniško delo v postdražbeno javno prodajo po znižani ceni. Če se umetniško delo ne proda niti v tem procesu, se umakne iz prodaje in se naslednja 3 leta ne more več uvrstiti na dražbo.
Specializirana spletna dražba
 • V primeru prodaje večje, celovite, organizirane in kakovostne zbirke, se lahko po dogovoru organizira specializirana posebna spletna dražba izven termina naše dražbe, kjer se prodajajo izključno umetniška dela iz te zbirke. To omogoča višji prihodek v primerjavi s prodajo vsakega umetniškega dela posebej. Specializirana dražba se lahko organizira ali na klasičen način dražbe z višanjem cene ali na način slepe dražbe, kjer vsak ponudnik enkrat odda najvišjo ceno in ne vidi ponudb ostalih ponudnikov. Po zaključku dražbe zmaga ponudnik, ki je oddal najvišjo ponudbo, neodvisno od ostalih ponudb. S tem se zagotovi, da se proda več umetniških del, ni pa nujno dosežena največja vrednost.
 • Galerija in dražbena hiša SLOART v okviru družbene odgovornosti lahko ponudi brezplačno spletno infrastrukturo za izvedbo dobrodelnih dražb umetniških del tudi nekaterim javnim inštitucijam in civilnim organizacijam brez stroškov in brez provizije.
Zasebna prodaja
 • Zasebna prodaja omogoča lastno prodajo umetniških del na spletni strani Galerije in dražbene hiše SLOART z javno prodajo brez posrednika. Poleg umetniškega dela so na spletni strani objavljeni vaša telefonska številka, čas dosegljivosti, kraj ogleda in pogoji prodaje. Kupec, ki ga zanima umetniško delo, tako kontaktira direktno vas in se z vami dogovori za nakup. Po prodaji nas obvestite, da umetniško delo umaknemo iz prodaje.
 • Vsako umetniško delo, ki ga želite prodati na zasebni prodaji, moramo najprej pregledati in oceniti. Pri zasebni prodaji se ne obračuna provizije od prodaje, saj ne moremo vedeti, koliko je znašala kupnina, ampak se plača promocija in objava na naši spletni strani, ki znaša 8 % z DDV vrednosti umetniškega dela oziroma minimalno 75 EUR z DDV za umetniško delo. Čas objave umetniškega dela je 2 leti z možnostjo ponovne objave.
Promocijska in ugodna prodaja
 • Če želite umetniško delo prodati čim hitreje, vam je na voljo promocijska in ugodna prodaja, ki vam omogoča hitrejšo prodajo umetniških del po nižjih cenah, saj lahko umetniško delo, ki je v javni prodaji, ponudite od 15 % do 45 % ugodneje. Na promocijski in ugodni prodaji objavimo največ 12 del na mesec, zato nas kontaktirajte, če želite prodati ali znižati ceno umetniškega dela, ki je že v prodaji. Posamezno umetniško delo lahko ponudite po znižani ceni le enkrat v obdobju prodaje za obdobje 1 meseca.
Informativna prodaja
 • Informativna prodaja omogoča pogojno in neobvezno prodajo umetniškega dela višjega cenovnega razreda od 5.000 EUR naprej, kjer ne sklenemo pogodbe o prodaji, ampak nas preko e­pošte ali telefona obvestite o umetniškem delu, ki bi ga prodali pravemu kupcu ob pravem času, če bi bila ponudba ustrezna. Umetniško delo imate doma pri sebi in ga do pridobitve povpraševanja ni potrebno prinesti v pregled in cenitev. Če najdemo kupca, ki bi ga umetniško delo zanimalo, vas bomo kontaktirali. Če se odločite za prodajo, potem začnemo s postopkom za začetek prodaje in podpisom pogodbe in prodajo. Ta način prodaje je primeren le za najboljša in redka dela, saj so kupci o tem obveščeni le v primeru specifičnega zanimanja, prodajalec pa se na koncu sam odloči, ali bo delo prodal ali ne.
Odkup umetniških del
 • Galerija SLOART omogoča odkup najboljših umetniških del v izjemnih primerih, če gre za umetniško delo, ki bi ga lahko v bližnji ali srednji prihodnosti prodali. Strankam ne svetujemo te možnosti, saj je odkup možen le v primeru visokega popusta zaradi rizika neprodaje ali nedoseganja cene, na ta način pa stranke izgubijo največ vrednosti umetnine. Če želite za svoje umetniško delo dobiti največ, potem izberite enega izmed drugih načinov prodaje. Z odkupom Galerija in dražbena hiša SLOART prevzema likvidnosti in finančni rizik, da se umetniško delo ne proda, hkrati pa narastejo stroški zavarovanja in skladiščenja, zato je v ponujeno ceno všteto tudi to tveganje.

Trenutno povprašujemo po naslednjih avtorjih

Bi želeli prodati katerega od spodnjih avtorjev. Kontaktirajte nas!
 • Marij Pregelj
 • Ivana Kobilca

Zakaj sploh prodati umetniško delo?

Naše številne stranke prodajajo umetniška dela iz različnih razlogov.
Doživetje
 • Preprosto uživajo ob prodaji in nakupovanju novih umetniških del in raziskovanju ter odkrivanju novih avtorjev.
Čustva
 • Stranka prodaja umetniško delo, ki ga je kupila že pred časom ali ga je dobila za darilo in se z njim več ne identificira.
 • Umetniško delo ni več povezano s strankinimi željami, življenjskim stilom, identiteto, interesi, prepričanji, vrednotami, občutki, samopodobo, poklicem, hobiji.
Kvaliteta življenja
 • Stranka preureja dom ali poslovne prostore, kjer vsakodnevno živi in dela, zato se pričakuje, da se bodo umetniška dela ujemala z novim s stilom, barvo, velikostjo in arhitekturo prostorov.
 • Stranki zmanjkuje prostor na steni v domu ali poslovnem prostoru in odprodaja umetniška dela, ki so bila kupljena pred časom in ji niso več všeč ali ne ustrezajo formatu.
Zbirateljstvo in investiranje
 • Stranka je podedovala umetniška dela ali zbirko in želi prodati celotno zbirko ali posamezna umetniška dela kupcu, ki jih bo bolj cenil ter bolje skrbel za kulturno dediščino.
 • Investitor, ki vlaga v umetnost, ugotavlja, da je glede na razmere na umetniškem trgu pravi čas za prodajo.
 • Zbiratelji prodajajo umetniško delo iz zbirke, ker želijo odprodati staro in kupiti novo umetniško delo, ki bo bolj ustrezalo njihovi zbirki.
 • Prodaja specifičnega umetniškega dela zaradi njegovega vpliva in pomembnosti v zgodovini, zaradi kulturnega vpliva, strokovnega mnenja, kvalitete, stila ali načina izdelave.
 • Podjetja gredo v stečaj in se umetniška dela prodajajo v stečajni masi. Stečajni upravitelji ali podjetja lahko z zasebno spletno dražbo preko Galerije in dražbene hiše SLOART iztržijo veliko več kot s splošnimi javnimi dražbami, kjer ni primernih kupcev. Če ne želite sodelovati v dražbi na našem spletnem portalu, lahko na zasebni prodaji le promocijsko objavite umetniška dela, ki jih boste prodajali na javni dražbi, in na ta način pridobite več kupcev in možnost višje kupnine.
Finance
 • Zaradi življenjskih okoliščin prihaja do delitve premoženja, med katerimi so tudi umetniška dela.
 • Stranka potrebuje denar za druge investicije in nakupe za sebe ali družino in občasno proda kakšno umetniško delo.
 • Kupec kupi umetniško delo z namenom donacije muzeju, javni galeriji ali kakšni drugi organizaciji z namenom družbene odgovornosti.

Zakaj prodati umetniško delo s pomočjo Galerije in dražbene hiše SLOART?

1. Zaupanje in garancija galerije

Galerija SLOART vam omogoča varno in transparentno prodajo umetniških del. Galerija ima vizijo in cilj vzpostaviti mednarodno primerljiv in urejen likovni trg v Sloveniji in vzpostaviti najboljše svetovne prakse na področju trgovanja z umetninami, zato je transparentnost zagotovljena tako za kupca kot prodajalca. Prav tako prodajalec dobi vso dokumentacijo z davčno potrjenim originalnim računom ter prodano ceno, javno znano provizijo, izpiskom TRR glede priliva in izpisek TRR glede izplačila kupnine. Na ta način je v skladu z varovanjem kulturne dediščine zagotovljena sledljivost, saj vsa izplačila potekajo preko banke. Prodajalec s podpisom pogodbe jamči, da je lastnik umetniških del, da ta niso odtujena in so prosta vseh bremen, da so umetniška dela izvirniki in da niso ponaredki, hkrati pa zagotavlja, da bo vrnil kupnino za umetniško delo v primeru neresničnih trditev.

2. Transparentno in etično poslovanje

Galerija SLOART si s transparentnim poslovanjem prizadeva vzpostaviti določene standarde in odpraviti ključne anomalije, ki se trenutno pojavljajo na slovenskem likovnem trgu, kot so prodaja na sivo in črno brez izdanih računov, neznane prodajne cene, prodajalcu neznana dosežena prodajna cena in provizija, izplačila prodajalcu na roke, prodaja ponaredkov in manipuliranje s cenami. Te številne anomalije povzročajo škodo tako kupcem kot prodajalcem, predvsem pa celotnemu slovenskemu likovnemu umetniškemu trgu in umetnikom. Samo s popolno transparentnostjo, javno objavljenimi cenami ter urejenim in poštenim poslovanjem bomo vrnili zaupanje v slovenski likovni umetniški trg ter ponovno privabili zbiratelje in investitorje ter na ta način pomagali številnim talentiranim umetnikom.

3. Integritega zaposlenih

Vsi zaposleni Galerije SLOART so s podpisom kodeksa zavezani k etičnosti, transparentnosti, varovanju informacij, zasebnosti, poštenosti, pravičnosti, doslednosti, integriteti in skladnosti poslovanja. Vsi zaposleni imajo opravljen magisterij iz svojega področja, so tik pred zaključkom magisterija ali opravljajo doktorat in so izkušnje pridobivali tudi v tujih uglednih institucijah.

4. Sodelujemo s priznanimi strokovnjaki

Galerija SLOART sodeluje s številnimi priznanimi likovnimi strokovnjaki, kritiki in sodnimi cenilci, ki lahko pomagajo pri cenitvah in mnenjih glede umetniških del v prodaji.

5. Zaupa nam več kot 100.000 ljubiteljev umetnosti

Galeriji SLOART zaupa več kot 100.000 različnih ljubiteljev umetnosti in zbirateljev, ki na leto obišče našo spletno galerijo in digitalne medije. Kot kupci nam zaupajo številni podjetniki, direktorji, profesorji, zdravniki, odvetniki, estradniki in številni drugi ljubitelji umetnosti in zbiratelji. Najbolj pa smo ponosni na številne zveste člane našega kluba zbirateljev.

6. Prodaja po celotni sloveniji in v tujini

Galerija SLOART izvaja prodajo umetniških del po celotni Sloveniji in v sosednjih državah, saj z inovativnimi pristopi k prodaji, kakovostnimi storitvami, dostavo ali ogledom na domu ali v poslovnih prostorih omogoča prodajo in nakup številnim strankam in podjetjem.

7. Bogata zgodovina in raznolika ponudba

Galerija SLOART na trgu obstaja že več kot 15 let in ima največjo in najboljšo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vključuje več kot 2000 vrhunskih umetniških del. Do umetniških del, posebnih ponudb in informacij lahko enostavno dostopate preko naše spletne strani kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi.

8. Številni načini prodaje

Galerija SLOART vam nudi največjo izbiro načinov prodaje umetniških del, kjer lahko izberete način prodaje, ki najbolje ustreza vašim interesom, željam in zahtevam.

9. Največja podatkovna zbirka

Če ste umetnino kupili kot investicijo, vas lahko kot člana kluba zbirateljev obveščamo o cenah primerljivih umetniških del oziroma delih istega avtorja ter trendih na umetniškem trgu. Po želji lahko umetnino pri nas kadarkoli tudi prodate. Na ta način lahko spremljate umetniški trg in nihanje cen glede na gospodarsko stanje in druge okoliščine. Galerija SLOART ima eno največjih zbirk podatkov in pregled nad ponudbo in cenami umetniških del v Sloveniji, zato vam lahko ob naslednjem nakupu ali prodaji svetujemo na podlagi realnih podatkov s trga.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Ste profesionalni zbiratelj umetnin?

Ste profesionalni ali ljubiteljski zbiralec umetnin? Nudimo vam možnost zaupnega nakupa umetnin in nakupa vrhunskih umetnin na dražbi ali številne možnosti prodaje vaših umetniških del.

Z zbirateljsko kartico si lahko zagotovite dostop do umetniških del v zaupni prodaji, dražbi ali interesni prodaji ter si zagotovite številne druge privilegije in ugodnosti.

Želite sodelovati na fizični dražbi?

Prodajo vrhunskih umetnin lahko izvedete s sodelovanjem na dražbi, ki jo izvedemo enkrat na leto ob koncu leta. Fizična dražba vrhunskih umetniških del bo v začetku decembra 2023 na elitni lokaciji v Ljubljani.

Gre za vrhunski dogodek, ki ga ne smete zamuditi, če želite za svoje umetniško delo iztržiti največ. Na fizični dražbi lahko sodelujejo le člani kluba zbirateljev.

Ostale storitve

Galerija SLOART vam nudi ostale storitve, kot so cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, strokovno svetovanje in podobno.

Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja o prodaji umetnin.

Kontaktirajte nas

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba