Pregl Arjan
Pregl Arjan

Jeseni 2018 so bila umetniška dela Arjana Pregla vključena tudi v stalno zbirko Moderne galerije v Ljubljani. Gre za dela iz cikla 'Petminutna revolucija' – večje slikarsko delo 'Petminutna revolucija (Trg republike)', tri manjše slike 'Male revolucije' ter skupina manjših kipcev 'Niz revolucij'. Uvrstitev omejenih umetniških del v to ključno zbirko slovenske likovne umetnosti od 20. stoletja dalje je izrednega pomena in s tem je Preglovo delo dobilo še dodatno, resnično zasluženo potrditev in priznanje.

Vrabič Sašo
Vrabič Sašo

Saša Vrabiča stroka uvršča med vidnejše predstavnike t. i. medijskega slikarstva. V njegovih najbolj izraznih delih komentira naravo sodobne informacijske družbe, njene tehnološke odvisnosti in šume ter razmerja v medčloveški komunikaciji. Ustvarja v različnih ciklih, ki se dotikajo tem kot so privatnost, igrivost sodelovanja ter minljivost. Ukvarja se s slikarstvom in drugimi oblikami vizualne in zvočne umetnosti. Njegova dela na trenutno razstavljena na razstavi sodobnega slovenskega slikarstva v Moderni galeriji v Ljubljani - Čas brez nedolžnosti. Novejše slikarstvo v Sloveniji. ...

Dobrajc Tina
Dobrajc Tina

Tina Dobrajc je rojena 1984 v Kranju. Po opravljeni diplomi na oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 2011 zaključila magistrski študij slikarstva pod mentorstvom Hermana Gvardjančiča na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja na področju slikarstva, novih medijev, ilustracije in scenografije. Živi in ustvarja v Škofji Loki.