Pregl Arjan
Pregl Arjan

Jeseni 2018 so bila umetniška dela Arjana Pregla vključena tudi v stalno zbirko Moderne galerije v Ljubljani. Gre za dela iz cikla 'Petminutna revolucija' – večje slikarsko delo 'Petminutna revolucija (Trg republike)', tri manjše slike 'Male revolucije' ter skupina manjših kipcev 'Niz revolucij'. Uvrstitev omejenih umetniških del v to ključno zbirko slovenske likovne umetnosti od 20. stoletja dalje je izrednega pomena in s tem je Preglovo delo dobilo še dodatno, resnično zasluženo potrditev in priznanje.

Vrabič Sašo
Vrabič Sašo

Stroka ga uvršča med vidnejše predstavnike t. i. medijskega slikarstva. V njegovih najbolj izraznih delih komentira naravo sodobne informacijske družbe, njene tehnološke odvisnosti in šume ter razmerja v medčloveški komunikaciji. Ustvarja v različnih ciklih, ki se dotikajo tem kot so privatnost, igrivost sodelovanja ter minljivost. Kot avtor je sodeloval na številnih umetniških dogodkih po Evropi, obeh Amerikah ter Aziji. Rezidenčno je bival in ustvarjal v Berlinu in Londonu. Je dobitnik več nagrad. Njegova dela so med drugimi v javnih zbirkah MSUM, MGLC, UGM, KGLU, MGNG. Živi v Ljubljani. ...

Dobrajc Tina
Dobrajc Tina

Tina Dobrajc je rojena 1984 v Kranju. Po opravljeni diplomi na oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani je leta 2011 zaključila magistrski študij slikarstva pod mentorstvom Hermana Gvardjančiča na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja na področju slikarstva, novih medijev, ilustracije in scenografije. Živi in ustvarja v Škofji Loki.