1. Interes za likovno umetnost

Z brskanjem po naši spletni strani ste pridobili prvo izkušnjo doživetja, ki ga ponuja likovna umetnost in vzbudili interes za umetniška dela. Če se odločate za nakup umetniškega dela zase ali za svoje družinske člane, prijatelje, sodelavce, je najpomembneje, da izberete umetniško delo, ki vam je všeč in bo služilo namenu nakupa. Tudi če kupujete umetniško delo priložnostno ali ste resen zbiratelj umetnin in potrebujete nasvet, nas lahko kadarkoli kontaktirate in naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri in odločitvi.

Galerija SLOART vam omogoča varen in transparenten nakup umetniških del. Na voljo imamo največjo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vam nudimo več kot 2000 umetniških del. Če v naši ponudbi česa ne najdete, nas lahko kontaktirate in poskušali vam bomo poiskati želeno umetniško delo.

2. Izbira in ogled umetniškega dela

Dražba omogoča lastniku in kupcu umetniškega dela, da umetniško delo dobi kupec, ki v danem trenutku odda najvišjo ponudbo. Namenjena je le ožjemu krogu resnih zbirateljev in ljubiteljev umetnosti, saj gre za izbrana najboljša, najpomembnejša, prvorazredna in unikatna umetniška dela najvišjega cenovnega razreda, med katerimi so lahko tudi dela kulturne dediščine. Za ogled in sodelovanje na dražbi umetniških del morate biti član kluba zbirateljev in se registrirati za dražbo, saj gre za prodajo vrhunskih in najboljših umetniških del višjega cenovnega razreda od 2000 EUR naprej, zato si lastniki želijo resno prodajo v ožjem zaprtem krogu zbirateljev. Če niste član kluba zbirateljev, se lahko o določenih umetninah na dražbi informirate v galeriji v Ljubljani.

Galerija SLOART vam ponuja številna umetniška dela vrhunskih slovenskih likovnih umetnikov. Z brskanjem po naši spletni strani lahko raziščete svoj okus oziroma odkrijete, katero umetniško delo ustreza vašim osebnostnim značilnostim in življenjskemu stilu, predvsem pa ali je umetniško delo primerno za vašo umetniško zbirko. Pred izbiro umetniškega dela si določite znesek, ki ga namenjate nakupu, izberite tudi avtorja, obdobje, medij, tehniko in žanr. Pri izbiri umetniškega dela je zelo pomembno vedeti, kam ga boste umestili – ali gre za stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Bo izbrano umetniško delo skladno s temi prostori in objekti? Predlagamo vam, da si predhodno skicirate postavitev umetniških del na svoji steni doma ali v pisarni.

Pri izbranih umetniških delih si lahko ogledate podroben opis avtorja in seznam ostalih avtorjevih umetniških del ter se na ta način informirate o avtorju in njegovem delovanju ter ustvarjanju. Z nakupom umetniškega dela talentiranih slovenskih likovnih umetnikov boste pripomogli k izboljšanju statusa umetnikov in pomagali pri našem cilju, da jim ustvarimo kvalitetne delovne pogoje in vzpostavimo mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji.

Ponudbo umetniških del si lahko ogledate na naši spletni strani s pomočjo iskalnika oziroma z brskanjem v meniju ponudba umetnin, če ste član kluba zbirateljev. Vsako umetniško delo, ki bo na dražbi, si bo mogoče ogledati na predogledu umetniških del nekaj dni pred fizično dražbo.

3. Svetovanje, nakup in plačilo

Če še niste popolnoma odločeni glede nakupa oziroma prvič kupujete umetniško delo in še niste prepričani, kaj vam je všeč, česa si želite in kaj bi ustrezalo vašemu domačemu ali poslovnemu prostoru, vam bodo naši strokovni sodelavci, ki so seznanjeni s trendi na umetniškem trgu, z veseljem svetovali pri izbiri umetniškega dela ali določnega avtorja. Z našimi sodelavci se lahko posvetuje tudi glede definiranja cen za umetniška dela. Če razmišljate o umetniških delih kot investiciji, vam priporočamo, da nas informirate o svojih željah, idejah, potrebah in ciljih in se posvetujete z našimi sodelavci. Področje umetniškega trga v Sloveniji namreč še ni najbolje urejeno in cena umetniških del lahko niha tudi glede na gospodarsko stanje.

Nakup vrhunskih umetnin za svojo umetniško zbirko lahko opravite s sodelovanjem na dražbi, ki jo izvedemo enkrat na leto, in sicer na fizični dražbi. Fizična dražba vrhunskih umetniških del, ki jo organizira Galerija in dražbena hiša SLOART, bo izvedena v začetku decembra 2023 na elitni lokaciji v Ljubljani, kjer boste lahko sodelovali pri nakupu redkih in najboljših vrhunskih umetnin slovenskih avtorjev. Gre za vrhunski in elitni dogodek, ki ga ne smete zamuditi, če ste zbiratelj ali investirate v umetnost. Vsa najboljša umetniška dela na dražbi bodo pregledali vsaj 3 neodvisni sodni cenilci in drugi strokovnjaki in bodo skrbno pregledana in raziskana. Dražba vam tako prinaša številne prednosti in vam na enem mestu omogoča dostop do vrhunskih in najboljših umetnin. Na fizični dražbi lahko sodelujete le, če ste član kluba zbirateljev in sicer z osebno prisotnostjo, preko naše spletne dražbene platforme, preko telefona v živo ali v odsotnosti s pomočjo nadomestnega skrbnika, ki vam ga priskrbimo mi. Za dražbo se je potrebno predhodno registrirati, število mest na fizični dražbi pa je omejeno. Umetniška dela, ki bodo na voljo na dražbi, bodo vidna preko spleta članom kluba zbirateljev 45 dni pred pričetkom dražbe.

Umetniško delo lahko plačate v galeriji v Ljubljani z gotovino ali s plačilno kartico oziroma preko TRR. Ob nakupu boste za vsako umetniško delo prejeli certifikat Galerije SLOART in davčno potrjen originalni račun.

4. Prevzem ali dostava

Umetniško delo lahko ob nakupu in predhodnem dogovoru prevzamete v naši galeriji v Ljubljani, kjer imate na voljo brezplačen parkirni prostor. Umetniško delo vam lahko dostavimo na dom ali v poslovne prostore. Galerija SLOART zaradi zagotavljanja varnosti in možnosti poškodb uporablja lastno dostavo, pred dostavo pa se bomo skupaj z vami dogovorili glede termina in lokacije dostave.

Dostava je brezplačna za člane kluba zbirateljev.

5. Zavarovanje in ostale poprodajne storitve

Ob nakupu dražjih umetniških del vam lahko ponudimo zavarovanje preko partnerskih zavarovalnic za primere kraje, vloma, požara ali vodnega izliva. Galerija SLOART vam lahko ponudi tudi ostale storitve, kot so upravljanje umetniških zbirk, uokvirjanje, konserviranje in restavratorstvo, opremljanje prostorov ter finančne in pravne storitve.

Način plačila pri nakupu

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila
 • z nakazilom na transakcijski račun galerije SI56 0291 9026 5380 405 NLB d.d.
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa, Maestro, Diners)
 • z obročnim plačilom do 6 obrokov s kartico Diners Club - samo ob fizičnem nakupu v galeriji
 • z gotovino ob fizičnem nakupu v galeriji do 5.000 EUR
 • s kriptovalutami (BTC, ETH, BCH, LTC)
 • s kriptovalutami Elipay
 • z darilno kartico Galerije SLOART ob fizičnem nakupu v galeriji

Zakaj kupiti umetniško delo?

Naše številne stranke kupujejo umetniška dela iz različnih razlogov.
Doživetje
 • Ker ljubijo, cenijo in čutijo umetnost ter jo želijo vsakodnevno doživljati doma ali v svojih poslovnih prostorih. Zaradi umetnosti se počutijo bolje, uživajo in so zadovoljnejši v okolju, kjer preživijo večino časa.
 • Kupci umetniških del običajno poznajo in spremljajo umetnika, mu pomagajo, zaupajo ter ga podpirajo in promovirajo pri njegovem delu, ustvarjanju in karieri. Te stranke vzpostavijo oseben odnos, spoštovanje in povezavo z umetnikom ter njegovimi idejami, zgodbo, izjavami, mislimi, pogledom na svet in perspektivami. Te stranke globoko doživljajo, cenijo in razumejo umetnost ter so pogosto meceni avtorjev.
 • Preprosto uživajo ob nakupovanju umetniških del in raziskovanju ter odkrivanju novih avtorjev. Ko umetniško delo prvič obesite na steno in ga pogledate, je to neprecenljivo in nepozabno doživetje, ki ga boste lahko delili in podoživljali še leta.
 • Podjetje kupi umetniško delo in ga postavi v sprejemne prostore, konferenčne sobe in dvorane, prostore za druženje ali direktorjevo pisarno. Tam ga lahko stranke in kupci doživijo in vzpostavijo odnos z umetniškim delom, vi pa jih lahko na ta način impresionirate. Vsaka stranka doživlja umetnost osebno in s tem se lahko preko umetniškega dela identificira z blagovno znamko, vrednotami ali lastnikom oziroma direktorjem podjetja, ki z umetniškim delom ali zbirko izrazi nekaj o sebi in podjetju.
Čustva
 • Lastnik umetniškega dela išče povezavo med delom in svojimi željami, življenjskim stilom, identiteto, interesi, prepričanji, vrednotami, občutki, samopodobo, poklicem, hobiji na socialno in vizualno sprejemljiv in kreativen način. Umetnost je močna oblika izražanja ne samo za avtorja, ki je umetniško delo naredil, ampak tudi za tistega, ki jo kupi in jo ima v lasti.
 • Čustvena povezava z umetniškim delom, kjer umetniško delo spominja na vesel, ponosen ali žalosten trenutek v življenju.
 • Nakup umetniškega dela je lahko vredno in unikatno darilo, ki traja večno, predvsem za posebna obdarovanja za družinske člane, prijatelje ali sodelavce. Umetniško delo lahko podarite kot svečano darilo za poroko, upokojitev, dokončanje mature ali za diplomo, magisterij ali doktorat oziroma rojstni dan. Umetniška dela so darila, ki so večna, in so dediščina novim generacijam.
Status
 • Nakup vrhunskega umetniškega dela je pogosto odraz družbenega in socialnega statusa, kjer nakup prvorazrednih avtorjev in umetnin predstavlja prestiž in statusni simbol za dosežke in uspehe v življenju. Ta umetniška dela so pri strankah razstavljena v posebnih prostorih, kjer stranka živi ali dela in so vidna drugim le v okviru privatnih obiskov in ogledov, v določenih primerih pa so na voljo širši javnosti v posebnih odprtih prostorih.
 • Nekateri družbeno odgovorni zbiratelji po smrti donirajo svoje dragocene umetniške zbirke javnim galerijam in muzejem ter se tako za vedno zapišejo v umetnostno zgodovino.
 • Podjetja z investicijo v umetniške zbirke ter s podporo talentiranim umetnikom izvajajo svojo kulturno strategijo ter družbeno odgovornost in na ta način izboljšujejo ugled blagovne znamke in podjetja v skupnosti.
 • Posedovanje umetniškega dela in zanimanje za umetnost dokazujeta določeno stopnjo izobraženosti, inteligence, čustvene zrelosti in okusa.
Kvaliteta življenja
 • Umetniško delo izboljša kakovost življenja, zato je pogosto osrednja misel pri opremljanju doma ali poslovnih prostorov. Pričakuje se, da se bo umetniško delo ujemalo s stilom, barvo, velikostjo in arhitekturo prostorov. Umetnost izboljšuje kvaliteto življenja in pooseblja prostore, saj se veliko bolje počutimo v lepem okolju z vrhunskimi umetninami kot v okolju z belimi praznimi stenami. Prav tako so nad umetnostjo zelo očarani otroci, saj vzpodbuja njihovo zanimanje, domišljijo, kreativnost in raziskovanje ter jih zabava in vzpodbuja k risanju.
 • Umetnost vzpodbuja pogovore, dialoge, izmenjavo mnenj. Ljudem daje možnost in dovoljenje, da delijo svoje misli, občutke, ideje in vtise, ki jih običajno ne bi delili.
 • Vrhunska umetniška dela ali umetniška zbirka omogočajo, da so zaposleni ponosni na podjetje, kjer delajo, in s tem povečujete produktivnost, inspiracijo, zadovoljstvo in kreativnost zaposlenih.
Zbirateljstvo in investiranje
 • Zbirateljstvo določenih avtorjev, obdobij, tehnik ali žanrov. Te stranke doživljajo veliko osebno izpopolnitev vsakič, kadar dodajo umetniško delo v svojo umetniško zbirko. Te stranke so strastne, imajo prefinjen okus, se nenehno izobražujejo z obiski galerij in muzejev, imajo zmožnost identificirati najboljša in najkvalitetnejša dela na trgu ter zelo redko prodajo umetniško delo iz svoje zbirke. Impresivna in obsežna umetniška zbirka, ki se bogati in gradi več let ali desetletij, lahko zelo poveča ugled lastnika v družbenem okolju in med drugimi zbiratelji ter ustvarja in krepi družbene vezi.
 • Pogosto gre za investiranje v umetnost, predvsem v prvorazredne umetnine in avtorje, ki so preživeli čas, trende in modo, ali investiranje v zelo perspektivne in talentirane umetnike mlajše in srednje generacije, ki predstavljajo večji rizik, vendar lahko na dolgi rok prinesejo večje donose. Umetnine so ena izmed redkih investicij, ki jo lahko imate pri sebi in jo uporabljate ter jo postavite vsem na ogled, prav tako pa je lahko dolgoročna investicija in dediščina, ki jo lahko zapustite svojim otrokom ali vnukom. So pa investitorji v umetnost najprej zbiratelji in šele potem investitorji.
 • Nakup specifičnega umetniškega dela zaradi vpliva in njegove pomembnosti v zgodovini, njenega kulturnega vpliva, kvalitete, stila ali načina izdelave.

Zakaj kupiti umetniško delo pri Galeriji in dražbeni hiši SLOART?

Kakšno garancijo nudi Galerija in dražbena hiša SLOART?

Pri nakupu umetniškega dela je najpomembnejše zaupanje. Galerija SLOART vam z garancijo in strokovnimi storitvami omogoča da nakupujete vrhunske umetnine z zaupanjem. To so naše obljube:

 • Aventičnost
 • Varni spletni nakup
 • Varno spletno plačevanje
 • Dostava ali ogled na domu
 • Inštalacija umetnin
 • Zavarovanje umetnin
 • Strokovna podpora strankam
1. Zaupanje in garancija galerije

Galerija SLOART vam omogoča varen in transparenten nakup umetniških del. Galerija ima vizijo in cilj vzpostaviti mednarodno primerljiv in urejen likovni trg v Sloveniji in vzpostaviti najboljše svetovne prakse na področju trgovanja z umetninami, zato je transparentnost zagotovljena tako za kupca kot prodajalca. Kot kupec ste seznanjeni z vsemi javno objavljenimi cenami, ob nakupu pridobite davčno potrjen originalni račun in certifikat za umetniško delo. Prav tako prodajalec na drugi strani dobi vso dokumentacijo z davčno potrjenim originalnim računom ter prodano ceno, javno znano provizijo, izpiskom TRR glede priliva in izpisek TRR glede izplačila kupnine. Na ta način je v skladu z varovanjem kulturne dediščine zagotovljena sledljivost, saj vsa izplačila potekajo preko banke. Prodajalec s podpisom pogodbe jamči, da je lastnik umetniških del, da ta niso odtujena in so prosta vseh bremen, da so umetniška dela izvirniki in da niso ponaredki, hkrati pa zagotavlja, da bo vrnil kupnino za umetniško delo v primeru neresničnih trditev.

2. Transparentno in etično poslovanje

Galerija SLOART si s transparentnim poslovanjem prizadeva vzpostaviti določene standarde in odpraviti ključne anomalije, ki se trenutno pojavljajo na slovenskem likovnem trgu, kot so prodaja na sivo in črno brez izdanih računov, neznane prodajne cene, prodajalcu neznana dosežena prodajna cena in provizija, izplačila prodajalcu na roke, prodaja ponaredkov in manipuliranje s cenami. Te številne anomalije povzročajo škodo tako kupcem kot prodajalcem, predvsem pa celotnemu slovenskemu likovnemu umetniškemu trgu in umetnikom. Samo s popolno transparentnostjo, javno objavljenimi cenami ter urejenim in poštenim poslovanjem bomo vrnili zaupanje v slovenski likovni umetniški trg ter ponovno privabili zbiratelje in investitorje ter na ta način pomagali številnim talentiranim umetnikom.

3. Možnost brezpogojnega vračila umetnine

Galerija SLOART vam omogoča 30-dnevno garancijo in možnost brezpogojnega vračila umetniškega dela brez stroškov ter vračilo kupnine v primeru, da bi se izkazalo, da umetniško delo ni izvirnik. Galerija SLOART garantira avtentičnost z mnenjem lastnih strokovnjakov, s preverjanjem dejstev v katalogih, mnenjem drugih galeristov, sodnih cenilcev in strokovnjakov za likovno umetnost na trgu za vsako umetniško delo in avtorja posebej. Še najbolj pa smo zaščiteni s podpisom pogodbe s prodajalcem umetnine glede vračila kupnine in javno objavo umetnine na spletni strani, kjer je umetniško delo vidno vsem ostalim ljubiteljem umetnosti in strokovnjakom, s čimer jih spodbujamo, da nam sporočijo, če bi bilo kaj narobe z avtentičnostjo ali s podatki o umetniškem delu. Galerija SLOART se v več kot 10-letni zgodovini poslovanja ni srečala s primerom, da bi stranka vrnila umetniško delo zaradi ponaredka, vendar dopuščamo tudi to možnost, saj so se s tem srečale tudi največje galerije, muzeji in institucije na svetu, ki imajo najnaprednejšo tehnologijo in najboljše strokovnjake na svetu. V primeru kakršnekoli zlorabe bo Galerija SLOART takoj obvestila organe pregona in pričela z ustreznimi postopki.

4. 10 letna ali doživljenska garancija za avtentičnost

Galerija SLOART vam nudi pogojno 10-letno garancijo za avtentičnost umetniškega dela, kjer je potrebno najprej dokazati, da gre za identično umetniško delo, ki je bilo kupljeno v Galeriji SLOART in pod pogojem, da je umetniško delo ostalo v ožjem družinskem krogu in ni bilo preprodano tretji osebi. Na podlagi mnenja sodnega cenilca ali novih tehnoloških postopkov je potrebno dokazati, da ne gre za avtentično umetniško delo, in v primeru nejasnosti se lahko zahteva dodatno mnenje javne institucije, sodnega cenilca ali sodišča. Galerija SLOART bo v primeru, da se dokaže, da ne gre za avtentično umetniško delo, najprej poskušala pridobiti kupnino od lastnika umetniškega dela, ki je prodajal umetniško delo preko Galerije SLOART. Če to ni možno, bo celotno kupnino vrnila Galerija SLOART. V primeru vračila višjega zneska, ki bi lahko ogrozil poslovanje galerije, si pridržujemo pravico, da poravnamo kupnino v obrokih v obdobju do najkasneje 3 let. Po obdobju 10 let Galerija SLOART ne prevzema nobene odgovornosti več, saj je zaradi menjave lastništva, selitve, smrti kupca ali lastnika in drugih okoliščin skoraj nemogoče dokazovati kakršne koli trditve. Če se po več kot 10 letih dokaže, da umetniško delo ni avtentično je zelo velika verjetnost, da Galerija SLOART kupnine ne bi mogla izterjati od lastnika in bi morala celotno kupnino vrniti Galerija SLOART. Za takšne primere nudimo kupcem za 8% doplačilo doživljensko zavarovanje glede avtentičnosti umetniškega dela in vračila kupnine s strani Galerije SLOART pod pogojem, da umetniško delo ostane v ožjem družinskem krogu in ni bilo preprodano tretji osebi. Vsekakor pa stranke vzpodbujamo da v prvih 30 dneh s svojimi strokovnjaki dodatno preverijo umetniško delo in si na ta način zagotovijo brezpogojno vračilo denarja.

5. Integritega zaposlenih

Vsi zaposleni Galerije SLOART so s podpisom kodeksa zavezani k etičnosti, transparentnosti, varovanju informacij, zasebnosti, poštenosti, pravičnosti, doslednosti, integriteti in skladnosti poslovanja. Vsi zaposleni imajo opravljen magisterij iz svojega področja, so tik pred zaključkom magisterija ali opravljajo doktorat in so izkušnje pridobivali tudi v tujih uglednih institucijah.

6. Zaupa nam več kot 100.000 ljubiteljev umetnosti

Galeriji SLOART zaupa več kot 100.000 različnih ljubiteljev umetnosti in zbirateljev, ki na leto obišče našo spletno galerijo in digitalne medije. Kot kupci nam zaupajo številni podjetniki, direktorji, profesorji, zdravniki, odvetniki, estradniki in številni drugi ljubitelji umetnosti in zbiratelji. Najbolj pa smo ponosni na številne zveste člane našega kluba zbirateljev.

7. Prodaja po celotni sloveniji in v tujini

Galerija SLOART izvaja prodajo umetniških del po celotni Sloveniji in v sosednjih državah, saj z inovativnimi pristopi k prodaji, kakovostnimi storitvami, dostavo ali ogledom na domu ali v poslovnih prostorih omogoča prodajo in nakup številnim strankam in podjetjem.

8. Bogata zgodovina in raznolika ponudba

Galerija SLOART na trgu obstaja že več kot 15 let in ima največjo in najboljšo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vključuje več kot 2000 vrhunskih umetniških del. Do umetniških del, posebnih ponudb in informacij lahko enostavno dostopate preko naše spletne strani kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi.

9. Za vas poiščemo umetniško delo, ki ga iščete

Če v določenem trenutku ni na voljo umetnine, ki jo iščete, nas lahko obvestite o svojih željah in interesih, mi pa vam bomo poskušali poiskati želeno umetniško delo, obenem pa vas bomo občasno obveščali le o tistih umetniških delih, ki vas zanimajo.

10. Največja podatkovna zbirka

Če ste umetnino kupili kot investicijo, vas lahko kot člana kluba zbirateljev obveščamo o cenah primerljivih umetniških del oziroma delih istega avtorja ter trendih na umetniškem trgu. Po želji lahko umetnino pri nas kadarkoli tudi prodate. Na ta način lahko spremljate umetniški trg in nihanje cen glede na gospodarsko stanje in druge okoliščine. Galerija SLOART ima eno največjih zbirk podatkov in pregled nad ponudbo in cenami umetniških del v Sloveniji, zato vam lahko ob naslednjem nakupu ali prodaji svetujemo na podlagi realnih podatkov s trga.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Ste profesionalni zbiratelj umetnin?

Ste profesionalni ali ljubiteljski zbiralec umetnin? Nudimo vam možnost zaupnega nakupa umetnin in nakupa vrhunskih umetnin na dražbi ali številne možnosti prodaje vaših umetniških del.

Z zbirateljsko kartico si lahko zagotovite dostop do umetniških del v zaupni prodaji, dražbi ali interesni prodaji ter si zagotovite številne druge privilegije in ugodnosti.

Želite sodelovati na fizični dražbi?

Nakup vrhunskih umetnin za svojo umetniško zbirko lahko opravite s sodelovanjem na dražbi, ki jo izvedemo enkrat na leto ob koncu leta. Fizična dražba vrhunskih umetniških del bo v začetku decembra 2023 na elitni lokaciji v Ljubljani.

Gre za vrhunski dogodek, ki ga ne smete zamuditi, če ste zbiratelj ali investirate v umetnost. Na fizični dražbi lahko sodelujete, če ste član kluba zbirateljev in ste se registrirali za sodelovanje na dražbi.

Ostale storitve

Galerija SLOART vam nudi ostale storitve, kot so cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, strokovno svetovanje in podobno.

Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja o nakupu umetnin.

Kontaktirajte nas

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba