Kontaktirajte nas

Če potrebujete dodatne informacije glede nakupa ali prodaje oziroma drugih storitev nas lahko kontaktirate v času uradnih ur preko telefona ali pošljete sporočilo preko spodnjega obrazca. Glede na vašo zahtevo vam bomo poskušali odgovoriti v čim krajšem času. Informacije pa lahko pridobite tudi preko centra za pomoč in podporo strankam, kjer smo že odgovorili na najpogostejša vprašanja.

Sporočite nam vaše želje, interese ali težave

Lokacija Galerije in dražbene hiše SLOART

Galerija in dražbena hiša SLOART
 • Trubarjeva 79
 • 1000 Ljubljana, Slovenija
 • E-naslov: info@sloart.si
 • Telefon: 01 429 33 17 ali 070 852 462 (v delovnem času)
 • -----
 • Galerija SLOART d.o.o.
 • ID številka za DDV: SI33405077
 • Transakcijski račun: 3000 0002 7248 403 SBERBANK
Delovni čas:
 • Ponedeljek: od 9 do 17 ure
 • Torek: od 9 do 17 ure
 • Sreda: od 12 do 19 ure
 • Četrtek: od 9 do 17 ure
 • Petek: od 9 do 17 ure
 • Sobota: od 10 do 14 ure (1.7 - 31.8.2019)
 • Nedelja zaprto
Parkiranje:
 • Parkirno mesto Galerije SLOART
  Pri Rogu zavijete na Trubarjevo in čez 30m zavijete desno na zasebno parkirišče.
  Kontaktirajte nas za brezplačno rezervacijo parkirnega mesta.

 • Parkirišče Petkovškovo nabrežje II - 150 m 3 min peš
 • Parkirna hiša Komenskega - 390 m 5 minut peš
 • Parkirna hiša Šentpeter - 400 m 5 min peš
Prenova Trubarjeve:
 • Trubarjeva ulica je trenutno v prenovi zato je dostop z avtomobilom občasno otežen, vednar je dostop do našega parkirnega mesta vedno na voljo. Prosimo za razumevanje.

Zaposleni Galerije in dražbene hiše SLOART

Spoznajte naše strokovne sodelavce, ki vam lahko pomagajo pri nakupu ali prodaji umetniških del, svetovanju oziroma drugih storitvah.

Tina Fortič Jakopič, mag. je galerijska kuratorka in koordinatorka za umetnost 20. stoletja in dražbe. Tina je diplomirana umetnostna zgodovinarka ter magistra umetnostne zgodovine Filozofske fakultete v Ljubljani.

Študijsko se je izpopolnjevala v Parizu na Ecole Peatique des Hautes Etudes (EPHE) ter na Institut National d'Histoire de l'Art (INHA). Bila je predsednica društva študentov umetnostne zgodovine in soustanoviteljica ter sekretarka Sekcije za upravljanje in razvoj kulturnih in ustvarjalnih sektorjev pri Gospodarski zbornici Slovenije Osrednjeslovenske regije. Je članica društva umetnostnih zgodovinarjev Slovenije.

Delovne izkušnje si je pridobila v okviru najpomembnejše francoske dražbene hiše Artcurial v Parizu, v podjetju Auction.fr-Artnet, ki povezuje dražbene hiše po celotnem svetu, v pariškem muzeju Musée de l'Orangerie, v Mestnem muzeju Ljubljana, Galeriji Jakopič, Galeriji Vžigalica ter z delom in vodenjem projektov v Galeriji SLOART. 

Tina Fortič Jakopič, mag.

mag. umetnostne zgodovine

dipl. umetnostna zgodovinarka

Galerijska kuratorka in koordinatorka
Umetnost 20. stoletja in dražbe

Jeziki: francosko, angleško, hrvaško.

E-naslov: tinaf@sloart.si

Telefon: 01 429 33 17 ali 070 852 462 (v delovnem času)

Katarina Hergouth, mag. je galerijska kuratorka in koordinatorka za sodobno umetnost in Galerijo Y. Katarina je diplomirana umetnostna zgodovinarka in literarna komparativistka ter magistra umetnostne zgodovine Filozofske fakultete v Ljubljani. Študijsko se je izpopolnjevala v Londonu na Sotheby's Institute of Art (2018, tečaj Commercial art gallery management) ter v Barceloni na Facultat de Geografia i Història (Universitat de Barcelona (2012-13)).

Sodelovala je pri več projektih na področju sodobne umetnosti (fotografski festival Fotopub, Galerija Kapelica), bila sourednica pri spletni kulturni platformi Koridor­- križišča umetnosti in predsednica društva študentov umetnostne zgodovine Kunsthisterik. Je članica društva umetnostnih zgodovinarjev Slovenije.

Delovne izkušnje si je pridobila v uveljavljeni berlinski galeriji sodobne umetnosti Arratia Beer, galeriji Art Laboratory Berlin, Muzeju za arhitekturo in oblikovanje MAO in z delom ter vodenjem projektov v Galeriji SLOART.

Katarina Hergouth, mag.

mag. umetnostne zgodovine

dipl. umetnostna zgodovinarka

dipl. literarna komparativistka

Galerijska kuratorka in koordinatorka
Sodobna umetnost in Galerija Y

Jeziki: špansko, angleško in nemško.

E-naslov: katarinah@sloart.si

Telefon: 01 429 33 17 ali 070 852 462 (v delovnem času)

Dominik Vučković je strokovni svetovalec za področje prodaje in marketinga. Dominik je diplomirani ekonomist Ekonomske fakultete v Ljubljani in trenutno tam zaključuje magistrski študij. Študijsko se je izpopolnjeval v Avstriji na Vienna University of Economics and Business.

Dominik je ljubitelj umetnosti in ima dolgoletne izkušnje s prodajo umetniških del in vpogled v stanje slovenskega umetniškega trga, prav tako pa je specialist za digitalni marketing in prodajo.

Dominik Vučković

dipl. ekonomist

Prodaja in marketing

Jeziki: angleško in hrvaško.

E-naslov: dominikv@sloart.si

Telefon: 041 614 119 ali 070 852 462 (v delovnem času)

MMag. Damjan Kosec je ustanovitelj in direktor Galerije in dražbene hiše SLOART. Damjan je magister znanosti s področja računalništva Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani in je magister znanosti s področja menedžmenta elektronskega poslovanja. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani opravlja doktorski študij s področja uporabe umetne inteligence za priporočanje umetniških del glede na interese, želje in potrebe stranke.

Damjan je velik ljubitelj sodobne umetnosti in podpornik številnih mladih vrhunskih in talentiranih umetnikov. Ima dolgoletne izkušnje na slovenskem umetniškem trgu s prodajo in nakupom umetniških del ter z izvedbo številnih vrhunskih projektov, recimo razstave v Predsedniški palači Republike Slovenije.

Damjan je strokovnjak za področje digitalne prodaje, marketinga in digitalne preobrazbe, saj je v zadnjih 17 letih sodeloval pri več kot 50 velikih projektih za večino največjih trgovskih in storitvenih podjetij v Sloveniji.

MMag. Damjan Kosec

magister znanosti računalništva

magister znanosti e-poslovanja

Direktor

Jeziki: angleško, nemško in hrvaško.

E-naslov: info@sloart.si

Strokovni sodelavci Galerije in dražbene hiše SLOART

doc. dr. Petja Grafenauer je leta 2010 doktorirala na smeri Zgodovinska antropologija likovnega na Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteti za podiplomski humanistični študij (ISH) v Ljubljani. Od leta 2006 je članica Slovenskega društva likovnih kritikov in Društva za estetiko, je članica društva Asociacija, članica mednarodnega združenja kuratorjev IKT – International Association of Curators of Contemporary Art in članica mednarodnega združenja likovnih kritikov AICA – International Association of Art Critics.

Kuratorji in umetniške zbirke

doc. dr. Petja Grafenauer

doktor znanosti

Kuratorica

dr. Nadja Gnamuš je leta 2009 doktorirala na smeri Zgodovinska antropologija likovnega na Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteti za podiplomski humanistični študij (ISH) v Ljubljani. Od leta 2007 je članica Slovenskega društva likovnih kritikov in je članica mednarodnega združenja likovnih kritikov AICA–International Association of Art Critics.

Kuratorji in umetniške zbirke

dr. Nadja Gnamuš

doktor znanosti

Kuratorica

dr. Nataša Smolič je leta 2011 doktorirala na smeri Zgodovinska antropologija likovnega na Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteti za podiplomski humanistični študij (ISH) v Ljubljani. Od leta 2005 je članica Slovenskega društva likovnih kritikov.

Kuratorji in umetniške zbirke

dr. Nataša Smolič

doktor znanosti

Kuratorica