1. Interes za likovno umetnost

Z brskanjem po naši spletni strani ste pridobili prvo izkušnjo doživetja, ki ga ponuja likovna umetnost in vzbudili interes za umetniška dela. Če si želite izposoditi vrhunsko umetniško delo za svoj dom ali poslovni prostor, je najpomembneje, da izberete umetniško delo, ki vam je všeč in bo služilo namenu izposoje. Če potrebujete nasvet, nas lahko kadarkoli kontaktirate in naši strokovni sodelavci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri in odločitvi.

Galerija SLOART vam omogoča varno in transparentno izposojo umetniških del. Imamo največjo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vam nudimo več kot 2000 vrhunskih umetniških del, velik del tudi za izposojo. Če v naši ponudbi česa ne najdete, nas lahko kontaktirate in poskušali vam bomo poiskati želeno umetniško delo.

2. Izbira in ogled umetniškega dela

Galerija SLOART vam z namenom promocije in predstavitve talentiranih slovenskih umetnikov ponuja na izposojo številna vrhunska in originalna umetniška dela. Z brskanjem po naši spletni strani raziščite svoj okus oziroma poskušajte ugotoviti, katero umetniško delo bi ustrezalo vašim osebnostnim značilnostim in življenjskemu stilu ali vrednotam in identiteti vašega podjetja ali blagovne znamke.

Pred izbiro umetniškega dela za izposojo si določite medij, tehniko in žanr. Pri izbiri umetniškega dela je zelo pomembno vedeti, kam ga boste umestili – ali gre za stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Bo izbrano umetniško delo skladno s temi prostori in objekti? Predlagamo vam, da si predhodno skicirate postavitev umetniških del na svoji steni doma ali v pisarni.

Pri izbranih umetniških delih si lahko ogledate podroben opis avtorja in seznam ostalih avtorjevih umetniških del ter se na ta način informirate o avtorju in njegovem delovanju ter ustvarjanju. Z izposojo umetniškega dela mladih talentiranih slovenskih likovnih umetnikov boste pripomogli k izboljšanju statusa mladih umetnikov in pomagali pri našem cilju, da jim ustvarimo kvalitetne delovne pogoje in vzpostavimo mednarodno primerljiv likovni trg v Sloveniji.

Ponudbo umetniških del za izposojo si lahko ogledate na naši spletni strani s pomočjo iskalnika oziroma z brskanjem preko menija ponudba umetnin. Vsako umetniško delo si lahko po predhodnem dogovoru ogledate v naši galeriji v Ljubljani ali se dogovorite za ogled na vaši lokaciji. Na ta način lahko pred odločitvijo o izposoji preizkusite, kako se umetniško delo ujema z vašim prostorom in ga doživite v živo na izbranem mestu.

3. Svetovanje pri izposoji, izposoja in plačilo

Če še niste popolnoma odločeni glede izposoje oziroma si umetniško delo izposojate prvič in še niste čisto prepričani, kaj vam je všeč, česa si želite in kaj bi ustrezalo vašemu domačemu ali poslovnemu prostoru, vam bodo naši strokovni sodelavci, ki so seznanjeni s trendi na umetniškem trgu, z veseljem svetovali pri izbiri umetniškega dela ali določnega avtorja. Galerija SLOART nudi tudi zelo veliko formate, primerne za podjetja – če iščete unikatno in atraktivno umetniško delo ali instalacijo za svoje sprejemne prostore, nas kontaktirajte.

Izbrana umetniška dela si lahko po predhodnem dogovoru izposodite v naši galeriji v Ljubljani, kjer imate na voljo brezplačni parkirni prostor in seveda največ dodatnih informacij. Delo si lahko izposodite tudi preko spletne strani, izbrana umetniška dela pa vam bomo dostavili na dom ali v poslovne prostore.

Posedovanje umetniških del dandanes ni več samo privilegij premožnejših, saj lahko dobite odlično originalno umetniško delo na izposojo za 80 eurov z DDV za 3 mesece. Izposoja posameznega umetniškega dela lahko traja najmanj 3 mesece in največ 1 leto, če pa umetniško delo potrebujete le za krajše obdobje, ga lahko vrnete tudi prej. Če pa iščete dolgoročnejšo in enostavnejšo rešitev, lahko sklenete naročniško razmerje, kjer plačate 99 EUR z DDV za 3 mesece izposoje za umetniško delo in vam v času naročniškega razmerja vsake 3, 6 ali 12 mesecev na vašo lokacijo brezplačno dostavimo novo umetniško delo po vaši ali naši izbiri. Naročnino lahko kadarkoli brez vseh obveznosti odpoveste. Kot naročnik ste upravičeni do prednostnih rezervacij umetniških del za naslednje izposoje, prav tako pa vam ob naslednji izposoji glede na vaš okus in pretekle izposoje pripravimo seznam priporočenih umetniških del, kjer lahko enostavno izberete nova dela. Ob vsaki naslednji izposoji vam tako ni treba sklepati nove pogodbe, poleg tega pa lahko mi poskrbimo za izbiro in zamenjavo novih del, če ste v stiski s časom ali ne veste, kaj bi izbrali.

Izposodite si lahko največ 2 umetniški deli enega avtorja in v največji skupni vrednosti do 5000 EUR. Z dolgoročnim sodelovanjem in ustvarjenim zaupanjem lahko stranka ali naročnik pridobi boljše pogoje.

Stranka ima pravico do nakupa izposojenega umetniškega dela kadarkoli v času izposoje, pod pogojem, da se umetniško delo v času izposoje ne proda drugi stranki, ki ga bo prevzela ob vračilu izposoje. V kolikor se stranka odloči za nakup predmeta izposoje v prvem mesecu najema, se mu pri nakupu predmeta izposoje upošteva že polni plačani znesek najema in plača samo še preostanek do vrednosti predmeta izposoje navedene v tej pogodbi. V kolikor se odloči kasneje oz. po poteku enegega meseca najema se mu 50% vrednosti najemnine glede na obdobje, ki je preteklo od začetka izposoje, upošteva pri nakupu predmeta izposoje.

Izposojo umetniškega dela lahko plačate v galeriji v Ljubljani z gotovino ali s plačilno kartico oziroma preko TRR. Ob plačilu boste prejeli davčno potrjen originalni račun.

4. Prevzem ali dostava

Umetniško delo lahko ob izposoji in predhodnem dogovoru prevzamete v naši galeriji v Ljubljani, kjer imate na voljo brezplačen parkirni prostor. Umetniško delo vam lahko dostavimo na dom ali v poslovne prostore. Galerija SLOART zaradi zagotavljanja varnosti in možnosti poškodb uporablja lastno dostavo, pred dostavo pa se bomo skupaj z vami dogovorili glede termina in lokacije dostave. Galerija SLOART bo pred prevzemom pri stranki umetniško delo v celoti fotografirala, naredila zapisnik o stanju umetniškega dela in z izposojevalcem podpisala pogodbo o izposoji.

Dostava je brezplačna v primeru naročniškega razmerja in za člane kluba zbirateljev. Več informacij o dostavi, stroških in pogojih dostave vam je na voljo tukaj.

5. Zavarovanje in ostale poprodajne storitve

Izposojevalec je v času izposoje dolžan skrbeti za umetniško delo kot skrben gospodar in umetniško delo vrniti v stanju, v kakršnem je bilo pred izposojo, v nasprotnem primeru je izposojevalec dolžan povrniti stroške v znesku prodajne vrednosti umetniškega dela. Galerija SLOART vam nudi možnost internega zavarovanja v primeru poškodbe, kjer za 19 EUR z DDV zavarujete umetniško delo za 3 mesece in v primeru poškodbe, požara ali izliva plačate odbitno franšizo v znesku 20% vrednosti umetnine. Zavarovanje si lahko uredite tudi pri svoji zavarovalnici ali ga imate morebiti že vključenega v zavarovanje doma. Galerija SLOART vam lahko preko partnerskih zavarovalnic ponudi celovito zavarovanje v primeru kraje, vloma, poškodbe, požara ali vodnega izliva.

6. Vračilo umetniških del

Po zaključku izposoje ste umetniška dela dolžni vrniti v Galerijo SLOART v enakem stanju, kot so bila pred izposojo. Ob vrnitvi umetniških del bo Galerija SLOART umetniško delo v celoti fotografirala in naredila zapisnik o stanju dela, morebitnih poškodbah ter izposojevalcu izdala vračilnico. Umetniško delo lahko v primeru naročniškega razmerja brezplačno prevzamemo na domu ali v poslovnih prostorih.

Način plačila pri nakupu

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila
 • z nakazilom na transakcijski račun galerije SI56 0291 9026 5380 405 NLB d.d.
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa, Maestro, Diners)
 • z obročnim plačilom do 6 obrokov s kartico Diners Club - samo ob fizičnem nakupu v galeriji
 • z gotovino ob fizičnem nakupu v galeriji do 5.000 EUR
 • s kriptovalutami (BTC, ETH, BCH, LTC)
 • s kriptovalutami Elipay
 • z darilno kartico Galerije SLOART ob fizičnem nakupu v galeriji

Cenik izposoje umetniških del

Izposoja umetniškega dela 80 EUR z DDV / 3 mesece
Naročniška izposoja umetniškega dela z menjavo umetnine in dostavo na dom 99 EUR z DDV / 3 mesece
Zavarovanje za primer poškodbe z 20% odbitno franšizo 19 EUR z DDV / 3 mesece
Stroški dostave Po ceniku

Zakaj si izposoditi umetniško delo?

Naše številne stranke si izposojajo umetniška dela iz različnih razlogov.
Doživetje
 • Ker ljubijo, cenijo in čutijo umetnost ter jo želijo vsakodnevno doživljati doma ali v svojih poslovnih prostorih. Zaradi umetnosti se počutijo bolje, uživajo in so zadovoljnejši v okolju, kjer preživijo večino časa.
 • Poznajo in spremljajo umetnika, mu pomagajo, zaupajo ter ga podpirajo in promovirajo pri njegovem delu, ustvarjanju in karieri. Te stranke vzpostavijo oseben odnos, spoštovanje in povezavo z umetnikom ter njegovimi idejami, zgodbo, izjavami, mislimi, pogledom na svet in perspektivami. Te stranke globoko doživljajo, cenijo in razumejo umetnost ter so pogosto meceni avtorjev.
 • Umetniška dela lahko menjujete po želji na vsake 3 mesece, 6 mesecev ali leto dni, saj tako niste vezani na eno umetniško delo za vse življenje. Če vam umetniško delo ne ustreza več, ga preprosto vrnete ali zamenjate z novim. Če pa se od najetega umetniškega dela ne morete več ločiti, ga lahko tudi odkupite. Izposoja umetnin vam omogoča, da lahko uživate v različnih umetninah ob različnih letnih časih ali dogodkih ter tako odkrivate, kaj vam je všeč in kaj ne.
 • Najemniki umetniških del uživajo ob menjavi in osvežitvi umetniških del ter raziskovanju in odkrivanju novih avtorjev. Ko umetniško delo prvič obesite na steno in ga pogledate, je to neprecenljivo in nepozabno doživetje, ki ga boste lahko delili z ostalimi še leta.
 • Podjetje si izposodi umetniško delo, da ga postavi v javne prostore podjetja, sprejemne prostore, konferenčne sobe in dvorane, prostore za druženje ali direktorjevo pisarno. Tam ga lahko stranke in kupci doživijo in vzpostavijo odnos z umetniškim delom, vi pa jih lahko na ta način impresionirate. Vsaka stranka doživlja umetnost osebno in s tem se lahko preko umetniškega dela identificira z blagovno znamko, vrednotami ali lastnikom oziroma direktorjem podjetja, ki z umetniškim delom ali zbirko izrazi nekaj o sebi in podjetju.
Čustva
 • Identifikacija stranke z umetniškim delom ter povezavo umetniškega dela v zvezi z njihovimi željami, življenjskim stilom, identiteto, interesi, prepričanji, vrednotami, občutki, samopodobo, poklicem, hobiji na socialno in vizualno sprejemljiv in kreativen način. Umetnost je močna oblika izražanja ne samo za avtorja, ki je umetniško delo naredil, ampak tudi za tistega, ki jo ima v lasti.
 • Čustvena povezava z umetniškim delom, kjer umetniško delo spominja na vesel, ponosen ali žalosten trenutek v življenju.
Dogodki
 • Podjetja si izposojajo umetniška dela za razne slavnostne dogodke, sejme, obletnice in na ta način enostavno transformirajo prazne in dolgočasne stene ter popestrijo ambient in izboljšajo doživetje. Ta enostaven in hiter način izposoje podjetjem omogoča fleksibilnost pri izbiri umetnin glede na dogodek, prav tako pa na ta način prihranijo pri stroških za sredstva višjega cenovnega razreda, ki jih rabijo le občasno.
 • Stranke si izposojajo umetniška dela za slavnostne dogodke, kot sta poroka ali obletnica, in na ta način naredijo izjemen prvi vtis ob dobrodošlici in polepšajo prostore z vrhunsko umetnostjo.
 • Podjetja ali druge ustanove si lahko izposodijo umetniška dela pri snemanju filmov, serij, dokumentarnih oddaj ali ob gledališkem ali kakšnem drugem kulturnem dogodku.
 • Strastni ljubitelji umetnosti, ki lahko pri sebi doma organizirajo lastne mini razstave in so sami domači kustosi razstave. Ob dobri hrani in pijači je to lahko izvrstna priložnosti, da povabite družinske člane, prijatelje in sodelavce na prijeten pogovor in druženje ter s tem promovirate slovensko likovno umetnost.
Status
 • Podjetja z izposojo umetniških del in s podporo talentiranim umetnikom izvajajo svojo kulturno strategijo ter družbeno odgovornost in na ta način izboljšujejo ugled blagovne znamke in podjetja v skupnosti.
 • Posedovanje umetniškega dela in zanimanje za umetnost dokazujeta določeno stopnjo izobraženosti, inteligence, čustvene zrelosti in okusa.
Kvaliteta življenja
 • Umetniško delo izboljša kakovost življenja, zato je pogosto osrednja misel pri opremljanju doma ali poslovnih prostorov. Pričakuje se, da se bo umetniško delo ujemalo s stilom, barvo, velikostjo in arhitekturo prostorov. Umetnost izboljšuje kvaliteto življenja in pooseblja prostore, saj se veliko bolje počutimo v lepem okolju z vrhunskimi umetninami kot v okolju z belimi praznimi stenami. Prav tako so nad umetnostjo zelo očarani otroci, saj vzpodbuja njihovo zanimanje, domišljijo, kreativnost in raziskovanje ter jih zabava in vzpodbuja k risanju.
 • Umetnost vzpodbuja pogovore, dialoge, izmenjavo mnenj. Ljudem daje možnost in dovoljenje, da delijo svoje misli, občutke, ideje in vtise, ki jih običajno ne bi delili.
 • Vrhunska umetniška dela ali umetniška zbirka omogočajo, da so zaposleni ponosni na podjetje, kjer delajo, in s tem povečujete produktivnost, inspiracijo, zadovoljstvo in kreativnost zaposlenih.
Finance in življenski stil
 • Z izposojo lahko na svojo steno obesite umetniška dela veliko ceneje. Začetna investicija za opremljanje doma ali poslovnega prostora je tako veliko manjša, saj nimate stroška nakupa.
 • Stranke, ki se pogosto selijo in ne želijo prenašati ali prodajati umetnin ob vsaki selitvi, se pogosto odločajo za izposojo. Tako si lahko ob vsaki selitvi na novo uredijo stanovanje.
 • Stranke želijo pred nakupom preizkusiti umetniško delo doma ali v poslovnih prostorih. Določena umetnina je lahko videti dobro na spletu ali v galeriji, ne pa doma na steni.

Zakaj si izposoditi umetniško delo pri Galeriji SLOART?

1. Zaupanje in garancija galerije

Galerija SLOART vam omogoča varno in transparentno izposojo umetniških del. Galerija ima vizijo in cilj, da vzpostavi mednarodno primerljiv in urejen likovni trg v Sloveniji ter najboljše svetovne prakse na področju trgovanja umetnin, zato je transparentnost zagotovljena tako za izposojevalca kot avtorja. Kot izposojevalec ste seznanjeni z vsemi javno objavljenimi cenami, ob izposoji pridobite davčno potrjen originalni račun. Avtor dela dobi vso dokumentacijo z davčno potrjenim originalnim računom ter ceno izposoje in znano provizijo.

2. Transparentno in etično poslovanje

Galerija SLOART si s transparentnim poslovanjem prizadeva vzpostaviti določene standarde in odpraviti ključne anomalije, ki se trenutno pojavljajo na slovenskem likovnem trgu, kot so prodaja na sivo in črno brez izdanih računov, neznane prodajne cene, prodajalcu neznana dosežena prodajna cena in provizija, izplačila prodajalcu na roke, prodaja ponaredkov in manipuliranje s cenami. Te številne anomalije povzročajo škodo tako kupcem kot prodajalcem, predvsem pa celotnemu slovenskemu likovnemu umetniškemu trgu in umetnikom. Samo s popolno transparentnostjo, javno objavljenimi cenami ter urejenim in poštenim poslovanjem bomo vrnili zaupanje v slovenski likovni umetniški trg ter ponovno privabili zbiratelje in investitorje ter na ta način pomagali številnim talentiranim umetnikom.

3. Integritega zaposlenih

Vsi zaposleni Galerije SLOART so s podpisom kodeksa zavezani k etičnosti, transparentnosti, varovanju informacij, zasebnosti, poštenosti, pravičnosti, doslednosti, integriteti in skladnosti poslovanja. Vsi zaposleni imajo opravljen magisterij iz svojega področja, so tik pred zaključkom magisterija ali opravljajo doktorat in so izkušnje pridobivali tudi v tujih uglednih institucijah.

4. Zaupa nam več kot 100.000 ljubiteljev umetnosti

Galeriji SLOART zaupa več kot 100.000 različnih ljubiteljev umetnosti in zbirateljev, ki na leto obišče našo spletno galerijo in digitalne medije. Kot kupci nam zaupajo številni podjetniki, direktorji, profesorji, zdravniki, odvetniki, estradniki in številni drugi ljubitelji umetnosti in zbiratelji. Najbolj pa smo ponosni na številne zveste člane našega kluba zbirateljev.

5. Izposoja po celotni sloveniji

Galerija SLOART izposoja umetniška dela po celotni Slovenij, saj z inovativnimi pristopi k prodaji, kakovostnimi storitvami, dostavo na dom ali v poslovne prostore omogoča izposojo številnim strankam in podjetjem.

6. Bogata zgodovina in raznolika ponudba

Galerija SLOART na trgu obstaja že več kot 15 let in ima največjo in najboljšo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji, saj vključuje več kot 2000 vrhunskih umetniških del. Do umetniških del, posebnih ponudb in informacij lahko enostavno dostopate preko naše spletne strani kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi.

7. Pripravljeno za obešanje

Umetniško delo je zapakirano in pripravljeno, da ga ob prevzemu ali dostavi obesite na steno. Vi morate le ustrezno pripraviti steno ali prostor, kjer bo viselo ali stalo umetniško delo.

Zaupa nam več kot 100.000 obiskovalcev in številni umetniki

“Galerija in dražbena hiša SLOART vam omogoča 100% transparentni nakup in prodajo umetnin z objavljenimi cenami, izdanim računom, certifikatom in garancijo.”

MMag. Damjan Kosec Direktor SLOART
Je interier vašega podjetja dolgočasen in brez življenja?

Ali vaše podjetje nujno potrebuje spremembe, ki jih bodo opazile stranke in zaposleni? Si želite, da bi spremembe izboljšale prvi vtis pri strankah ter povečale produktivnost, inspiracijo, zadovoljstvo in kreativnost zaposlenih? Si želite izboljšati podobo svojega podjetja in blagovne znamke? Opremite svoje prostore z izbranimi umetninami.

Želim si izposoditi sliko, ki je nimate v ponudbi

Iščete umetniško delo, ki ga trenutno nimamo v ponudbi? Oddajte povpraševanje in obvestili vas bomo, ko prejmemo umetniško delo, ki ustreza vašim pogojem.

Ostale storitve

Galerija SLOART vam nudi ostale storitve, kot so cenitve umetnin, upravljanje umetniških zbirk, strokovno svetovanje in podobno.

Pomoč in pogosta vprašanja

Tukaj lahko pridobite odgovore na najpogostejša vprašanja o izposoji umetnin.

Kontaktirajte nas

Vrhunska umetnost
v vsak slovenski dom in podjetje

Izposoja
Zaupni nakup
Dražba