Elda Piščanec - Bosanka

5.000 €

Olje na platno. Iz zapuščine Elde Piščanec.

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Elda Piščanec - Bosanka
Avtor Piščanec Elda
Cena 5.000 €
Medij Slikarstvo
Žanr Figura
Tehnika Olje
Zaznamki Figura, Ženska
Leto 1952
Višina 79 cm
Širina 66,50 cm
Okvir Okvirjena
Tehnični opis

Olje na platno. Iz zapuščine Elde Piščanec.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Vse fotografije
Elda Piščanec - Bosanka Glavna fotografija
Elda Piščanec - Bosanka Fotografija z okvirjem
Elda Piščanec - Bosanka Fotografija ozadja
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Piščanec Elda
Piščanec Elda

Elda Piščanec se je rodila 2. novembra 1897 v Rojanu pri Trstu, od koder se je že v otroških letih z družino preselila v Ljubljano. Slikanja se je najprej učila pri Rihardu Jakopiču. Doštudirala je na Kraljevi akademiji umetnosti v Firencah ter štiri mesece preživela v Parizu, kjer je obiskovala delavnice cerkvene umetnosti. Pariško obdobje je doživljala kot vrhunec svojega življenja in svoj ustvarjalni vrh, a se je zaradi slabega finančnega stanja žal morala prehitro vrniti domov. Po vrnitvi v Ljubljano je svoje življenje posvetila umetnosti. Ne samo likovni, študirala je tudi solopetje ter igrala na klavir in orgle. Do druge svetovne vojne je dokaj redno sodelovala na skupinskih razstavah v Sloveniji in Kraljevini Jugoslaviji. Slikala je portrete, pokrajine, cvetje, tihožitja in svetopisemske podobe. V tujini so jo cenili kot izvrstno grafičarko. Preizkušala se je tudi v kiparjenju.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 070 852 462.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!